July 7, 2010

DIK YA - MAKE OVER


Masih lagi kat Penang...dan hari ni akan gerak ke KL..hanya 2 hari je aku kat Penang..mai pun pasai nak makan durian bersama dengan rakan2 yg lain.anak kembar aku tak ikut skali coz dia org sekolah.tak nak ambik cuti..kalau pasal perkara2 yg remeh..

Pagi2 lagi Dik Ya bagitau aku yg dia nak aku make upkan utk dia.aku seperti biasalah ..kena siapkan anak dulu barulah siapkan diri sendiri..tapi kali ni kami siap sama2 tau..mandi sama2..make up pun sama2..hurmmm bestkan.bila dah siap make up..makan mulalah dia nak posing..sebelum nak balik..aku sempat gakla rakam beberapa keping gambar Dik Ya kat dalam bilik Hotel nih sebagai kenangan.

Wah anak dara mommy..tapi kali ni je tau mommy make upkan...len kali tak bleh...tunggu nanti besar2 lah kalau nak make up pun...tapi make up sendirilah ye..time tu tangan mommy pun mungkin dah terketar2 nak make up.hehhehe.

Alahai anak mommy..kalau bab bergaya dan posing nih boleh bagi pingat kat Dik Ya.kakak kembarnya takdelah nak melawa sangat pun..simple2 je..cuma Dik Ya sorang je yg lebih2 nampaknya nih.tapi kan..memang nampak lain betul la Dik Ya time ni..Yang mommy paling suka skali time ni ialah tang bibir dan mata Dik Ya....nampak matang dan seksi gitu....adeiiii jgn marah ye buat papanya.inilah anak dara u yg dah pun berumur 5 tahun.

Suka tengok mata Dik Ya..mcm mata mommy time muda2 la plak..hehhe..tapi sekarang ni mata aku dah lain ke....huhuhu...masih sama lagi kan..cuma badan je yg dah lari banyak chasis nih..nak kena repair balik nih nanti..tunggulah dalam masa terdekat ni..

OK dah sayang...jom kita balik...sebelum tu mai kita pi singgah kat mana2 yg patut dulu..pertama skali jom pi cari makan....mommy dah lapar la..dan mommy rasa bukan mommy sorang je yg lapar...cukup sudah aksi posing Dik Ya untuk hari ni ye..


Apartment ni memang cukup selesa..bersih dan kemas..harganya pun memang berbaloi..tapi kalau dapat kongsi2 lagi jimatla.hehhehhe..bagi yg banyak duit tu takpelah tak payah nak kongsi2...cuma bagi yg mcm aku nih kena la kongsi2..jimatkan budget la katakan..

Next time kalau mai Penang blhla singgah kat Apartment ni.tak pun cari yg murah lagi.hhehehhe..

2 Comments:

Cik Wanie said...

amboi sakan btul puteri akk yg sorang nie berposing,
akk make upkan dier yer...
hihihihi:)

DatinDiaries said...

CW: hhehehe.tu la..dia la yg mintak nak make up pagi2 lagi nih..