November 25, 2009

EPISOD KEDUA - HARI YG SAMA....

Ni kat tempat aku ambik gambar semalam tu......cepat je air naik....hari ni semuanya tenggelam..

Dik Ya baru bangun tidur....dari Rantau Panjang dia tidur...sampai KB baru bangun..penatla..bangun2 je terus nak makan ice cream....huhuhu

Cuba anda tgk gambar yg kat entry di bawah tu..yang ada kapal tu.....belah pagi air takde la naik lagi...dan sebelah petangnya plak...tgk...air dah mula melimpah di atas jalan....dan kebanyakkan jalan dah di tutup ..ni kat Jambatan Di Raja...

kat tgh2 kosong...manakala kiri dan kanan jalan dah penuh.......kat sana tu adalah Hotel Ridel..

Ha..main kat situ je...kat tempat dalam2 sorry...ye..jgn haraplah mummy bagi nak main kat situ...BAHAYA..

Baru je sampai kat Jalan Atas Paloh....memang dah penuh......air kat sini sampai paras paha org dewasa..

huhuhuhu....balik rumah nanti memang kena bilas dan mandi tak hengat lah ye anak2 mummy..huhuhuhu..

Alahai happy betul anak2 mummy ni..bila di beri peluang mcm ni..bukan senang tau mummy nak bagi peluang keemasan mcm ni..

huhuhuhu...layan jelah..bukannya selalu..

memang ramai betul.....mak bapak bawak anak masing2 main air..manakala yg bapak2nya asyik dok mengerling je kerjanya...hehhehe..tgk anak2 kat depan tu weiiii

Happy betul anak2 aku...coz dia org pun tahu..bukan senang mummy nya dia org nak bagi green light mcm ni....hehhe

Dik Ya dah sejuk ke...hurmmmmmmmm..

hah sambung main air lagi..........

Terus je....Masjid Muhammadi...penuh dgn air sepanjang jalan..













Masih lagi pada hari yg sama...di mana aku bawak anak2 pi Rantau Panjang dan balik main air kat KB plak..lokasi terkini adalah di Atas Paloh.dan dari pemerhatian aku......air dah semakin naik..memang cepat la air naik...semalam aku ke Hotel Ridel masih ada lagi nampak rumput2 tu ..tapi hari ni memang tenggelam habis...dan kat Jambatan Di Raja tu memang dah melimpah ke atas jalan....peniaga2 kat situ memang dah banyak..aku sampai je pihak RTM baru saje buat liputan kat situ..kalau awal sikit..confirm muka aku masuk TV jugak..hahhahhahahhaa.....'koya'


aku singgah dan suruh anak2 turun main kat tepi2 pagar tu je...dan ambik gambar.....mahal tau gambar ni...ni gambar masa anak2 aku kecil main air banjir sekitar tahun 2009 gitu..nanti bila anak2 dah besar dan dia tgk balik..pasti dia org akan tergelak dan 'senyum sokmo'.mcm aku tgk gambar dan muka aku masa budak2 la..mcm tu lah anak2 aku nanti..so semuanya ni utk kenangan bagi anak2 aku dan diaries aku ini utk tatapan anak2 aku bila dah besar nanti...so dia org blh la baca ...apa yg mummy dia org dok merepek dalam ni..dan segala-galanya ada dalam ni...kenangan2 yg indah...pahit ..manis semuanya mummy catatkan di sini...


jom ikuti kemeriahkan aku dan anak2 utk kali kedua pada hari yg sama.....adeiiiii layan jelah..

6 Comments:

ina said...

Skrg tak payah nak mandi sungai, laut ke bagai. Ahh mandi je kat situ, lagi senang .

DatinDiaries said...

Ina: hehhehehe....

lily lotus said...

seronoknya diorang dapat greenlight..careful yer

DatinDiaries said...

Lily: tu la pasal..bukan main meriah lagi...

MY MEMORIES said...

seronok sakan main banjir ya....sampai x ingat nak balik...huhuhu

DatinDiaries said...

MM: Tu la pasal....balik dumoh selok tido..hehee