October 28, 2009

KISAH ANAK KEMBAR KU..

Segala tag ini aku akan simpan sampai bila2...bila anak2 dah besar..dia akan lihat semuanya dan menyimpannya sebagai kenangan...

Gambar yg aku scan dari awal aku mengandung sampailah saat aku nak melahirkan anak kembar

aku pun kadang2 pening jugak nak tgk gambar nih....

walaupun aku tak paham..tapi aku simpan jugaklah sebagai kenangan...

Ni masa kembar berumur 1 hari.....hehhehhe cutenya..dok dua2 dalam satu katil.....

badannya masa kecik2 dulu memang betul2 buat aku geram lah...tapi sekarang ni geram tang perangai dia yg bila aku larang dah tak dengar..huhuhuhu

amboi...landing baik punya anak kembar aku nih....waktu ni kami bercuti di Batu Feringgi ....

Ni kalau tak silap aku Hikmah..hehheh..aku pun kadang2 tak dapat nak cam jugak dia org masa kecik2 dulu..

dia org memang tak boleh duduk lagi ni sebenarnya...tapi aku sandarkan badan dia semata-mata nak ambik gambar dia...kat depan dia tu dah ada org yg dok standby..kot2 jatuh ke depan ..hhehhee

hehheehe ..alahai semangat kejiranan betul lah badan kembar masa kecik2 dulu

suka sangat tgk masa dia org kecik2 dulu..pakai baju nampak cute je...sama je kemana-mana.....tapi sekarang asyik bergaduh je dia org ni..mcm mana la aku nak buat ye..

alahai..geramnya aku tgk lengan2 dia org nih ye.....tapi memang seronok sangat dapat anak kembar tau..mana2 pergi pun gerenti dapat perhatian dia org ni.....yelah pakai asyik sama je...

baru nak keluar dr Hospital..seronok betul aku..kiri kanan bawak anak2...

Ni birthday sekitar tahun 2007...saje je nak letak..sebagai kenangan semua gambar2nya...yg lain2 punya gambar ada dok save dlm computer...tak di cucinya lagi....jgnla komputer aku ni buat hal dah la...

Birthday Cake utk anak kembar aku....jgn tak percaya..ini adalah design dr aku sendiri tau

Kawan lama iaitu Rashdan....mana la dia sekarang ni..dah lama tak jumpa...

suka sangat Kak Ngah a.k.a Hikmah bila dapat banyak hadiah

bergambar kenangan dgn staff aku masa aku bukak SPA satu waktu dulu

Rashdan bersama dgn kawannya...

peluk bahu je ke....hehhehhehee....apa2 pun terima kasih kerana sudi datang majlis hari jadi anak ambo deh..

aku bergambar dgn salah seorang tetamu.....ini lah gambar2 yg aku letak ye..tak kanla nak letak semua skali kot......cerita aku ni blh di buat novel dah lepas nih..hheheee

bergambar kenangan dgn kawan lama...dah lama tak jumpa.....sibuk agaknya ye...selalu call pun tak berkesempatan nak jumpa..masing2 sibuk dgn kerja dan tugas memasing....apa2 pun all the best buat anda ye...










Ni adalah di antara gambar2 yg dah aku pilihlah......main rambang je ni pilih...kalau aku nak letak semua skali memang panjang berjela lah..mau 2..3... hari baru habis nak baca...so aku ringkas2 kan jelah....walaupun terlebih kilometer gak ye..hehhehe..


Aku tak menyangka yg aku akan mendapat anak kembar..tapi memang betul lah org cakap semua ni datangnya dari keturunan jugak kan.ini memang keturunan dari belah aku..adik aku kembar..sepupu aku kembar..anak sedara aku kembar..moyang aku pun kembar..so secara tak langsung aku pun dapat anak kembar jugak..sungguh bertuah aku rasa..bukan semua org dapat melahirkan anak kembar tau.


Pada permulaannya aku di sahkan mengandung....kalau tak silap aku kandungan aku 4 bulan waktu tu...tapi aku takde rezeki ..anak aku meninggal dalam perut...aku punyala menangis..yelah anak sulong kan...tapi aku tak puashati aku pegi jumpa 2 org doktor pakar..dan ke dua2 doktor tu mengesahkan anak aku memang baru saja meninggal...masa tu aku terlalu gembira..blh di katakan seminggu sekali aku pegi scan..dan siap beli baju mengandung berpuluh-puluh pasang..tak sabar nak pakai..sedangkan perut aku pun tak nampak lagi...aku nasihatkan pada bakal2 ibu..jgnlah terlalu kerap sgt buat scan...scan tu kan laser...anak dalam kandungan masih kecil..mungkin ada kaitan jugak......aku pasrah jugaklah nak buat mcm mana..aku jumpa doktor dan doktor tu pun keluarkan janin aku la..sedih tu memangla sedih..tapi nak buat mcm mana takde rezeki aku lagi...malam tu aku bermimpi..aku di datangi suara kanak2 yg begitu ramai sekali....aku tak nampak apa2 ..cuma aku hanya terdengar suara kanak2 dok bersuka ria....mcm main air gitu...aku tercari2..dr mana datangnya suara kanak2 itu...tiba2 aku ternampak satu budak , dr pemerhatian aku budak tu adalah budak lelaki...duduk dalam air..dok main air....rambut ikal dan kulitnya putih.....dia pandang je kat aku...dan hati aku tersentuh dan menangis dan terus peluk dia...aku dapat rasanya budak lelaki itu adalah anak aku yg meninggal dalam kandunganku ..aku dengar dia bercakap...dia kata kat aku...mummy jgn tinggalkan dia sorang2 kat sini ye...mummy duduk la dgn dia ....aku bagitau dia, mummy tak boleh duduk kat sini lagi..nanti satu masa nanti..mummy akan datang dan duduk kat sini ye...lepas tu aku terjaga dari tidur..masa tu jam menunjukkan pukul 4.00pagi...aku berpeluh nak mcm menangis teresak-esak waktu tu....rupa2nya aku bermimpi.....Ya ALLAH, semoga ALLAH lindungi arwah anak aku di dalam golongan org2 yg terpelihara....waktu tu aku rasa sayu sangat2...dan ALLAH telah memberikan aku sesuatu yg terlalu istimewa...iaitu ALLAH telah menemukan aku dgn anak lelaki aku..kerana aku tak berkesempatan nak melihatnya di dunia..dan ALLAH berikan aku melihatnya hanya dalam mimpi ....tapi aku tetap bersyukur kerana sampai sekarang aku ingat akan wajah anak lelaki aku itu..



selepas 2 minggu aku bermimpi....ayah aku meninggal dunia....dan pada hari ayah aku meninggal dunia jugak ...aku di dapati sekali lagi mengandung..maha besar kuasa ALLAH...yg pergi terus di ganti....dan kali ini memang aku dah tak pergi scan..dan segala persiapan utk anak2 dan diri aku..semuanya aku tak hiraukan ..aku tak nak terlalu gembira sgt....walaupun aku terlalu gembira tapi aku buat derk jelah...aku takut ianya berulang kembali...kandungan aku masuk dalam 5 bulan aku pegi check...doktor cakap :-


Doktor : Aktif betul ye anak u ni...saya baru je scan kat bawah dia dah naik ke atas


Aku : ye ke doktor, bagusla anak2 saya sihat


Doktor : Tapi anak u ni terlalu aktif sangat ni.....pelik ni...tak kan dalam beberapa saat je boleh pusing2.....saya tak puas hati ni..meh saya scan skali lagi..


Aku : takpe ke doc, nak scan banyak2 kali ni..tak nak jadi mcm yg lepas2

Doktor : ish u ni dapat anak kembar ni..


aku bila dengar dapat anak kembar memang seronok tak terkata....seronok sangat..anak aku dah meninggal dan ALLAH telah gandakan anak aku jadi 2....alhamdulillah bersyukur...perut aku takde la besar sangat..mcm org mengandung anak sorang je..takde la berat..biasa je aku rasa..dari segi alahan plak...sama dgn aku rasa masa mengandungkan Dik Ya..cuma aku malas nak make up je....masa 8 bulan baru aku nak make up je kerjanya....

dan alhamdulillah aku selamat melahirkan bayi kembar perempuanku yg comel2....memang seronok tak terkata...yelah aku pegang dua2 dok menangis..tak tahu yg mana satu aku nak susukan dulu....last skali aku bagi sorang dok menyusu dan sorang lagi susu yg dah aku sedia pump la....


semoga anak kembar aku iaitu NOOR HIDAYAH & NOOR HIKMAH menjadi seorang manusia yg berguna dan berjaya nanti...mummy harap anak2 mummy nanti akan berjaya dunia & akhirat...


Nota Tangan: sorry ekksss entry kali ni panjang sgt...cam novel plak...kan aku kongsi cerita ni ala kadar je..kalau di tulis semuanya....satu hari 2 malam la korang nak kena baca...hehhee..

9 Comments:

su said...

mengalir airmata bace n3 ni....airmata sedih & gembira!



su je lg masih xde rezki lg...8 thn da.....


slalu berdoa..."Ya Allah, berilah aku satu peluang..."


tringin nak kucup dahi anak sendiri....tp apakan daya...

DatinDiaries said...

Su: memang sedih bila dapat tahu anak yg di kandung meninggal...dah la segala perit....lelah dah di tanggung....

itu kuasa yg maha esa..kena banyakkan bersabar je..dan syukur sgt2 krn saya di pertemukan di dalam mimpi dgn anak saya tu...

buat su..banyak kan bersabar dan berdoa ye..insya'allah allah akan berikan rezeki pada kita nanti...selalu berdoa ye

Alicia said...

happy baca bab anak kembar u...yg lain pun best gakkk :P masa anak i kecik2 dulu pun gitu, pala botak...walaupun girl bila botak still comel kan....

beb, kalau tak silap i rashdan baba tu i ada gak nampak area opis i ni..maybe ada shoot ke apa...

DatinDiaries said...

Alicia: heheh...bestkan.....walau anak pompuan tapi kepala botak..hehehe...bila tgk gambar2 lama ni seronok jgk kan....mengimbau kembali kenangan2 lama..

ye ke beb....kim salam lah...hehhemesti dia ada shoot kat situ la tu kot..dah lama tak jumpa pun...tanya khabar mcm2 tu je..yelah skg ni dah kaweeeeennnn kan......hhehhehe

DatinDiaries said...

Alicia: beb..apasal saya tak bleh nak bukak awk punya blog ye....huhuhu

Alicia said...

i segan la u nak kim salam...hehehehehe....

beb, blog i dah private sebab usang jer...so i malas nak bukak kat sume org....nanti kalau ada update i on balik okay...

DatinDiaries said...

Alicia: hehhehe..takpe la..nanti saya bagitau kat dia sendiri lah..kih kih kih

la ye ke....kenapa mcm tu...update la..bleh kongsi2 fax chai gitu...hehhhe

b.O.n.d.a said...

sis, satu pegi, 2 mariiiiii =) besar sungguh kuasa Tuhan kan? syOknye kembar!!!!!! geram je ngan kemba tu, semangat! =) masa kecik sama jek muka, musti sis 'tanda' salah sOrang kan? =D

DatinDiaries said...

Bonda: itu la rezeki namanya...ni plak..mudah2han la dapat anak kembar lelaki plak..pastu nak tutup kilang la..huhuhuhu


masa dia org kecik2 dulu saya tak panggil nama....coz memang tak tahu yg mana satu..huhuhu...dia org seiras...