October 21, 2009

DIK YA LAGI...

sementara dok tunggu Dik Ya keluar...sempatla aku tgk budak2 ni dok praktis menari ni ha utk konsert pada 30hb ni nanti....Dik Ya pun ambik bahagian jugak...tak sabar aku nak tgk Dik Ya menari atas stage nih...hehhehee...

hah dok la kat celah kerusi tu ye.....nak suruh buat homework kat umah tak nak......hah buatla kat situ

nasib baikla dia ni kecik..muatla dok kat celah tu...kalau org marah ke apa ke..mcm tu lah muka dia...selamba derkkkk je...baik buat tak tahu je....

siap bagi posing plak tu.....kaler lah cepat2....

ni 1 dah siap..tinggal 1 tu je lagi yg belum siap........nak suruh buat kat umah tak nak...so buatlah kat celah kete tu ha.....hurmmm












Asyik entry Dik Ya je nih.....yelah entry anak2 kembar aku ni plak...tak sempat nak ngambik semalam....ni pun gambar Dik Ya yg aku ambik time dok tunggu kembar keluar dari sekolah..sementara dok menunggunya Dik Ya sempat lagi la dok buat homework dia tu dalam kereta..nak suruh buat kat rumah..tak nak...dia memang degil sikit..kalau dia cakap tak nak memang tak payah nak paksa2 la...memang tak akan makan saman punya...


hari ni anak2 kembar keluar lewat sikit..coz kat sekolahnya ada program bagi perayaan hari kanak2...aku pun memang malas nak keluar dari kereta...tunggu dalam kereta jelah....lagipun aku dah tunggu depan2 pagar sekolah ni ha.datang awal kan..dapatla parking baik punya..kalau tak memang jgn harapla nak dapat parking...paling lewat pun aku akan ambik kembar jam 2.00 ptg...malas nak berebut-rebut dgn mak bapak lain...masing2 sibuk dan nak cepat ambik anak2...yelah ada yg nak kena masuk kerja plak dan sebagainya..so senang cerita sama ada aku datang awal sangat dan lewat sangat tu je..hehhehhee


Dik Ya memang la keluar awal..pukul 12.00 tgh hari dia dah keluar cuma kembar jelah jam 1.15 tgh hari baru keluar..semalam memang tak banyak benda yg aku buat pun...lepas ambik anak2 dari sekolah terus balik rumah.....nak tidur memang mata tak bleh nak lelap lagi...so buat jelah apa2 yg patut...dan belah malamnya hantar anak2 qira'ati plak....tugas yg sama setiap masa...huhuhuhu...walaupun benda dan tugas yg sama..tapi aku senang sangat2...coz tgk anak2 terjaga...terurus..itu yg lebih penting sebenarnya...

4 Comments:

lily lotus said...

pandai dia kaler..siap ada tone lagi

DatinDiaries said...

Lily: ah a Dik Ya memang suka kalau bab kaler maler nih...

buku kat umah dah bertimbun dah ...suka sgt...yg tukang kemas la yg penatnya..hheheee

bOnda said...

sis datin, buat la entry kelahiran ur gegirls =) rasa cam best je kisah kelahiran kembar ni tau..

Ohhh, bOnda nak baby kembar jugak!!!! bleh ke? =p skang nih dua2 putra sO nak puteri la plak.. =)

DatinDiaries said...

bOnda: hehhhee..nak buat enty pasal KEMBAR ye..hehhee..blh..blh...
tapi itu kena ikut turn lah....hehhehhe......

sesuatu yg indah bila seorang wanita dapat mendapatkan zuriat ..tambah2 lagi kembar...hurmmmm ..alhamdulillah