September 9, 2009

BERSAMA DI MAXIS.....

Tunggu mummy jap ye sayang........baru je nak try broadband kat umah ni...hurmmmmmm gud laju giler...cam ERL plak......hehhehee

nasib baik org tak ramai dalam maxis tu.....kalau tak ..memang takdenya aku nak pose bagai......hehhee

anak kembar aku suka kat lukisan di blakang tu.....nak bergambar kenangan katanya...huhuhu

hehhehhee..mula2nya aku perasan yg anak2 kembar aku ni pi pegang...dia org ingat benda tu semua tergantung kat situ kot.....rupa2nya juz gambar je...hehhehhee..pastu dia org senyum kat aku.....hhehehhe.....mesti malu la tu...

cantikla dekorasi kat dalam maxis ni.......ceria...cam dok dalam taska kanak2 pun ada gak...hehhehe...konsep moden...

apa la yg anak aku dok tgk tu.....syor benor tu....mesti tgk segala kartun martun kat depan dia tu ha.....

jom balik..kerja mummy dah siap hari ni...cantik betul paperbag dr maxis broadband nih.......kat dalam paperbag ni ada sampul duit raya....resit bayaran....maxis broadband modem dan hadiah dr maxis iaitu memory card utk EDISI HAJI......thanxs maxis....harap ianya laju seperti ERL selamanya ye..kalau tak.......hantar balik....hehhehee










Tiba2 je aku rasa malas yg teramat sangat...mana tak nya setiap hari tidur lewat...pagi2 dah nak kena bangun hantar anak sekolah...nasib baik yg kembar tu aku dah ada org yg menghantarnya...kalau aku jugak...huhuhuhu..mau pengsan aku....tak pukul 4.00 pagi sekarang ni aku tak tidur.......asyik dok main games kat FB....sementara menunggu mata mengantok..


hari ni Dik Ya tak pegi sekolah, yelah kepala aku pusing banget....tak tahan weh...pening2.....hurmmm..kalau pening ada ehem..ehem..takpe...ni pening tak cukup tidur.....so kesimpulannya Dik Ya tak pegi sekolah..nasib baikla Dik Ya blajar kat Pra lagi...kalau dah darhaj 1 memang dah tak bleh buat mcm ni.......kalau tanpa sebab yg betul2 serius memang aku tak akan biarkan anak2 aku cuti sesuka hati..hurmmmm..tapi Dik Ya hari ni memang cuti yg aku berikan..tak larat aku nak bangun..nampaknya mulai hari ni aku dah nak mula tidur awal......tak sanggup lagi nak pening2 lalat gitu....


tengah hari aku keluar mcm biasa...ambik anak kembar aku sekolah......mula2 tu singgah Pejabat Pos dulu.....ambik duit yg baru wak masuk beberapa hari..hehhehhe..pastu ambik anak2 sekolah......aku ada janji dgn kawan aku punya suamilah..nak pi ambik duit RM1 utk Raya nanti kan....utk RM1 aku tukar RM300 dan yg RM5 lagi belum dapat lagi...tu pakat adik beradiklah...bukan aku sorang yg tukar duitnya.....banyak tu nak bagi kat sape.........katanya kawan aku tu RM5 Bank Negara tak keluarkan duit baru.....hurmmmm tak bestla......kalau dapat duit baru....wangi dan keras gitu.....huhuhuhuhu...takpelah mana2 pun..janji dapat tukar duit raya dahla....lepas selesai bab2 tukar duit raya ni....aku singgah maxis jap......nak bukak akaun utk broadband.....hurmmmmm...yelah line internet S........ kat rumah aku memang teruk sangat2..menyakitkan hati je..padahal tang bayaran memang tak pernah miz pun....tapi line fuh....menyakitkan.....ni nak cuba guna broadband maxis plak...nak tgk mcm mana keadaannya...adakah sama jugak ke atau tak...yg broadband ni mahal jugak ye....utk bulanan aku dikenakan bayaran RM138.....tapi kalau puashati takpe....kalau lemmmmmm jugak...confirm aku hantar balik......


balik rumah ingatkan nak buat kek atau biskut...tapi cam malas la plak.......esoklah aku buat...hehhehe..tunggu kemunculan biskut dan cup cake aku yg terbaru ye....kih kih kih....

9 Comments:

wan said...

sis...
klu kat area kb should be no problem..aritu lepak kat kb ..guna maxis b/band ni , ok aje..
klu kat area umah ma kat tumpat tu..mmg lembap sikit...

sis bagi email add ye

wan_isme@yahoo.com

DatinDiaries said...

wan : nanti kita jumpa ye wan....

ni email sis...

eternal_d_ayu@yahoo.com


rumah sis kat pengkalan chepa....ok broadband bekerja dgn bagus..hehee

ina said...

Datin,

saya balas kat sini ye.
Saya tak pernah percaya ngan kursus buat kek atau biskut. saya suka try and error. kalau datin nak buat biskut yg best

1) boleh tiru resepi dalam majalah atau buku. tapi soal tepung jgn tiru dan timbang.biskut yg baik doh tak terlalu keras. kalau nak lebih rangup latak tepung jagung lebih sikit

2) Kalau kek pastikan bahan-bahan semua ditimbang. Pakai timbang digital lagi bagus. tak boleh terlebih gula dan butter. nak sedap lagi kuning dan putih telur diasingkan. pukul putih telur sampai kembang.kuning pun pukul jugak.Jgn lupa letak susu cair ideal 2 atau 3 sudu untuk adunan 1 ketul buttercup. kalau datin nak lebih guna butter yg ketul. sebal satu adunan 1 ketul butter. kalau nak resepi saya akan bagi.

3) akhir sekali gunalah tepung cap company kite keja
FFM Berhad.heee heee

ina said...

Lagi satu lupa nak cakap . cempaka sari tu kite. saja nak glamer tukar muka dan nama lain. takut boss masuk facebook. hee heee

DatinDiaries said...

Ina : hhehehhhepanjang lebar tuh..kalau buat biskut dan kek tak jadi lagi tak tahulah..hehhehhehe..terima kasih ye ina atas penerangan itu...ina kat KL ke....nanti kalau ada masa ..bolehlah kita jumpa2 ye..

ooooo...cempaka sari tu demo la..hehhe...cantik nama tu...gambar siti lagi..hehhehe..ingatkan sape...dah pompuan kita add la..kalau lelaki ada yg tapis dulu...huhuhuhu..

ina said...

ok. saya kat port klang. tapi selalu turun kl gak ngan anak. kalau free kita jumpa . Insyaalah..

DatinDiaries said...

ina : oo...saya ada kakak ipar dok kat klang tu....nanti bolehla kita jumpa2 ye.....

lily lotus said...

selamat beronline dgn maxis broadband yer

DatinDiaries said...

Lily: hehhehhe.....kdg2 tu ada gakla putus2..biasala tu...memang lajula kalau nak di bandingkan dgn s.....