August 21, 2009

SUNYI SEPI JE HARI NI........

fuh..memang best makan nasi sup panas2 ni bila perut tgh kelaparan ni...kena plak kalau sup ni pedah.......fuhhhhh.........

kecik la plak gambar daging bakar ni...apa2 pun daging bakarlah yg paling istimewa..apa la resepi dia ye..................

Dik Ya makan banyak plak ari ni...hehhe sedapkan..tambah2 plak ada org belanja.....

Kak Ngah makan banyak la....sama dgn mummy ye...hehhee...selera kita sama kan...hehhe

lepas makan...pi isi minyak penuh2..pastu cuci kereta..balik simpan kete elok2.......tugas tetap aku..kalau balik ke KL...kena isi minyak penuh2 dulu...cuci dan simpan kete.......pastu mula la anak2 duduk dlm kete penuh sopan..tak brani nak pegang cermin......hehhehee

sampai je rumah..lepas mandi manda gitu...Dik Ya merajuk ntah apa benda ntah.....apa lagi call seseorang dah mengadu nasib lah tu....hurmmmmmmmmm










Semalam kerja aku masa biasalah....semenjak 2 menjak aku dah bersara ni...so sepenuh masa aku free je dan besarkan badan je hehehe.cuma tugas tetap aku sekarang adalah ambik anak dan hantar anak sekolah je..itulah tugas rasmi aku sekarang ni.....


cam nuntu pun ada pikiran ni..takde buat kerja apa2...dulu dok kat SPA je ...sekarang ni dok kat rumah....tgklah nanti..apa plak yg aku nak buat lepas ni...dalam pikiran aku nak bukak kedai makan la plak....tapi tak tahu la plak bilanya tu...tgk pada keadaan lah...bila dah betul2 bersedia..sekarang ni asyik dok berulang alik je kerjanya.....kalau nak buat sesuatu kali ni..nak kena pikir betul2 dan nak kena bagi tumpuan betul2....bukan sekadar buat business hanya utk hilangkan boring je..huuhuhuhuhu....perkara yg lepas jadikan tauladan....tapi ianya satu pengalaman yg sungguh indah jugak tu..


hari ni kat KB apasal la rasa cam sunyi sepi je..mungkin dah nak puasa kot.cam takde orang je....sampaikan aku pegi cuci kereta pun..sampai je terus boleh cuci..mana pegi semuanya.......lepas je aku ambik anak2 sekolah ..aku bawak anak2 pi makan nasi sup daging bakar ...hurmmmmm sedap....dan alhamdulillah rezeki kami murah nampaknya...ada org belanja di situ....

2 Comments:

fADzly (wAK) said...

mengenangkan esk nak puasa, rasa terliur plak tgk sup tu..hehe

DatinDiaries said...

faDzly: hheheh sabar2 hari ni kita dah puasa ye...SELAMAT BERPUASA utk semua rakan2