August 11, 2009

AKHIRNYA.......

kami sudah sampai..........apartment yg kami duduk semalam tu....kat blakang HB aku tu je.....kalau tak silap aku nama apartment ni DESA ANTHRIUM ..hehhhee rasanya dah betul.......

alat2 yg penting.......kena bawak...dan sememangnya kena bawak........tapi pakainya tak....ikut mood jelah....kalau perlu pakai je....kalau malas...duduk la kat situ.....hheheee

ni adalah bilik utama.......agak luas jugakla.....ada bilik air di dalam....

ni bilik yg ke dua.......ada tilam tambahan lagi...sesuaila utk anak2 tidur dalam bilik ni...

ni bilik yg ke tiga.......agak luas jugakla.....cuma bilik air je takde.......bilik air ada 2....satu kat dalam bilik utama...dan satu lagi kat luar...

lorong nak masuk dalam bilik masing2......harga bilik tgk pada hari.....ada perubahanlah..kalau hari minggu dan hari biasa.......kalau nak sewa atau nak duduk kat sini ..u all boleh call GAURY 012-5211328..bolehlah call dia.......peramah orgnya......jgn call last minute jelah kalau nak harga murah tau....

ni plak ruangan dapur.........boleh tahanla.......cukup lengkap...semua ada.......

ni ruang tamu......ASTRO memang wajib kena ada la....

ni plak HB aku lah...hehhehhehhehe dah jadi model MAGGIE nampaknya.....tapi kan serius nak bagitau tau...apa saja yg HB aku masak mesti sedap......huhuhu...sampaikan masak MAGGIE pun sedap......huhuhuhu....LOVE U LAH......

ni sayur2 yg nak di masukkan dalam MAGGIE jap lagi........fresh2 gitu..........rasa cam sihat je dok cameron nih........udara yg bersih...makan plak sayur2 je.....

bahan2 keperluan yg lain yg mesti ada.......roti ...sardin dan maggie.....hehhehhehee

wah.....dan siap nampaknya.....tak sabar nak makan....lapar nih...

tadaaa....dah siap......inilah masakan dari HB aku .......sedap je nampak kan.....

slurppppppp....tak sampai 5 minit....licin aku dan HB aku sapu...hehhehhehe











Masih lagi di Cameron hendaknya ye...hehhehee..yelah nak habiskan dalam masa 2 hari ni memang panjang menjela la aku nak luahkan dalam diaries aku utk di kongsi bersama dengan pembaca setia dan pembaca yg bukan setia hendaknya...tapi masih nak tgk dan tahu kisah hidup aku nampaknya.......


hari pertama kami berdua sampai pun dah memenatkan.....tapi sempatla jugak rilex2 gitu....masuk je esokkan hari ...penatla.....coz banyak tempat yg aku dan rakan2 yg lain singgah...semalam kami kat apartment yg lain.....apartment yg sungguh mengerikan tidur malam aku..huhuhu...tu nanti kat next entry ye.....sekarang ni kita cerita pasal tanah cameron lagi yo.....hari ni kami pindah ke apartment baru plak...tapi masih di tempat yg sama la...cuma unit lain la.....apartment kali ni memang agak memuaskanla....bersih dan teratur je.....harga yg kami dapat time ti adalah RM150 utk satu malam....tu kami booking awal2 la...biasanya kalu hari minggu boleh cecah sehingga RM220-RM250 utk semalaman.....rezeki kami nak dapat murah nampaknya.....


sampai je dalam bilik.....kelaparan kami berdua ni dah sampai tahap gaban nampaknya......so apa lagi.....HB aku ditugaskan lagi utk memasak dan aku plak di tugaskan utk kemaskan bilik dan susun apa2 yg patutlah......menu kami utk makan kali ni adalah MAGGIE ......hhehee..ni di kira makanan rasmi bagi org musafir seperti kami lah..hehehhe.


apa lagi meh kita layan....dalam apartment tu dan juga MAGGIE special yg di masak oleh HB terchenta aku ni...hehhehhehe

3 Comments:

lily lotus said...

uiii pandainya masak maggi :D

ina said...

Kalau sejuk-sejuk makan maggi sedapnye.dapat letak sayur lagi sedap.dapat plak maggi kari.nyam....

DatinDiaries said...

Lily: HB sis ni memang pandai masak tau...hehhehee.untungkan.....dapat HB pandai masak..bleh la kita dok rilex....hhehhehe


ina: hehhehhee.......sedap...sedap...sedap..