April 6, 2009

PERSIAPAN BELUM HABIS LAGI.......

Happy Birthday utk puteri2 ku............semoga panjang umur dan berjaya di dalam apa jua bidang.......

di awal persiapan bagi sesi nak mengantung belon.........


kan jatuh barula tau.........asyik dok tgk camera je ni..hehhehheee

dia org memang dok siapkan perkakas2 dia org jelah...nak tolong pun tak reti....tolong tgk jelah ye..hehehhehee....

ni adik lelaki aku yg no 2........dia memang dah di tugaskan bahagian2 belon setiap tahun........kira ni tugas tetap dia setiap tahun la....hehhehhehehee

van KFC dah sampai....dan bawak turun segala jenis perkakasnya dulu.......nak kena kemaskan semuanya dulu...makanan jam 8 malam baru sampai....

ha....apa tu yg di tgk tu....gantungla banyak2 belon tu...huhuhuhu...tahun ni ramai yg jadi tukang gantung belon..biasanya 2 org je..hehehhehhehhee........

wah...cantiknya belon ni......rasa cam nak cucuk2 je.....kalau pecah kang terkejut plak.....apa2 pun ni hanya separuh je....masih banyak lagi yg belum siap utk di gantung di setiap sudut........belon mesti banyak..barula nampak meriah.......kanak2 pun suka tgk banyak belon ni......


di antara tugas rasmi yg perlu di buat....gantung belon tu di setiap sudut.........ini adalah tugas rasmi...hehhehehhehhee

lekat kat dinding tu baik2 ye........susah betul la nak buat...dah la lenguh habis tangan aku ni.....



hamper yg cute miut ni dah siap di susun dgn teratur........utk di berikan kepada anak2 yatim nanti......

ikat jgn tak ikat....hhehhehhehhehee.....aduiii...susahnya nak buat persiapan ni...

para staff KFC pun tgh bertungkus lumus dok siapkan segala persiapan utk majlis malam nanti...

Anak sulong HB aku......syahmina namanya......

letak belon kat khemah pemuzik handalan kita ni plak........Mr Alice tgh dok kemas2 alat muzik dia.....kita ada live band nanti...hhehheheee


ha...aku ni plak dok sibuk tempek menempek je kerjanya ni.......banyak lagi ni yg belum siap ...hurmmmm

apasal la muka kakak mcm ni......rambut pun berselerak seribu ni.......semuanya muka penat....tapi tahan je.......huhuhu

kenapa plak ni...pedih mata ke adik......kalau mata2 pedih ni biasanya nak demam la anak mummy ni...









Hehehhehehhe u all sabau yo....persiapan demi persiapan nak kena buat dgn teratur nih.......ikut turn org putih cakap...hehhehee...aku pun dah naik jenuh nak karang ayat mayak nih....tapi nak tak nak aku nak kena settle kan jugak.....kalau tak ikut turn tak best la plak rasanya.......yelah keje pun takde....so ni lah kerja tetap aku sekarang ni.....kenala banyak2 bersabau ye...wahai kawan2 ku sekelian alam....hehhehee

nampaknya..persiapan dah nak hampir siap dah......walaupun muka dah mencuka tapi mencuka sorang2 jelah..huhuhuhuhu....masam coz kepenatan...nak tak nak memang aku nak kena buat jugaklah....dan nak kena pastikan persiapan yg aku buat semuanya ni kena berada di tahap yg sempurna...kemas...dan bersih sebelum jam 9.00 malam...

kita saksikan gambar2 utk persiapan majlis harijadi kali ni ye...



zaaasssssssssssssssssssssssssssssss.........................

14 Comments:

Shifu67 said...

ok... ni citer sebelah petang kot.... belum masuk malam lagi ni.... hehehe

DatinDiaries said...

Shifu : hehhehhe step by step la...huhuhuhu

bOnda said...

entry camni sangat berguna bagi yang nak rancang befday party..bleh tambah infO nak prepare this and there kan.. sOka! sOka!

vy said...

datin

uwaaaaaaaaa!
bestnyerrrrrrrrrrrrrrrr!!

Muhamad said...
This comment has been removed by the author.
Umi Mia said...

mesti meriah partynya nih....jgn dah abis party sumer demam udah...hahaha

DatinDiaries said...

Bonda : terima kasih krn sudi dtg ye...tak sempat nak beramah mesra...huhuhu..

VY : tu la memang meriah...ada byk part lagi nih......haus tgn nak update ni nanti..hehhehe

Umi : memang confirm demam habis majlis...huhuhuhu

lily lotus said...

sabar menanti nak tengok waktu kemuncak plak...

DatinDiaries said...

Lily ; sabau....sabau....

ani_hasrul said...

erm.....

Shifu67 said...

emmm... tuan umah dah demam la ni... lum sambung citer lagi... hehehe

DatinDiaries said...

Shifu : huhuhuhu....memang demam....

ok lepas ni u all boleh baca sampai pengsan...hahhahhahhaa

Dato' S said...

Klik sini... http://www.properd-darulnaim.blogspot.com/

tgh sibuk update kat PROPERD KELATE nyer blog tu dulu... huhuhu....

DatinDiaries said...

Dato'S : huhuhuhu......baru je lepas siap update kat blog satu lagi...

ni baru boleh bukak diaries kesayangan balik......

rindunyaaaa.....