April 6, 2009

MAJLIS DAH HAMPIR......

singgah kat Pasar Besar Siti Khadijah dulu beli santan....then barula aku dan HB balik rumah...terus sambung kerja kat rumah plak..coz belah malamnya nak mulakan majlis ...penat atau tak...aku nak kena siapkan jugak...agar semuanya nampak sempurna..walaupun aku nak pengsan dan penat tahap gaban...

aku mcm biasa jugak.....bosan dok menunggu dia org dok siapkan segala jenis ayam ni......aku sempatla ambik gambar candid dia org ni......

tgh tunggu adik mat kita ni.....dok potong ayam.......cepat je tgk dia buat...ni kat pasar cabang 3 pengkalan chepa

berat ke nak bawak ayam tu.......bukannya banyak pun....lelaki kenala gagah perkasa..hehhehheee

kena beli khemah kecik plak.....tak cukup......nak sewa tak berbaloi......so kenala beli jugak....bleh la letak kete bawah tu...


ni tambahan topi rambu ramba........takut nanti tak cukup nak bagi kat kanak2.....yg dtg kat rumah ni ....

ni plak adik aku...tugas dia...susun segala jenis belon tu.......buatla mcm mana sekalipun...asalkan melekat belon tu dah la....

ni lah di antara tukang2 yg tiup belon tu.....hhehehehhee........paling kurang 100 belon kena tiup...hehhehee..tak termasuk belon yg KFC lagi tu.......

masih banyak lagi belon yg belum di tiup ni ha.......Dik Ya tukang susun belon2 ni...sampai demam........hehehhee

takde kena mengena dgn persiapan birthday ni...hehhehhehee......tapi saje je nak letak.......gambar dah penuh kan.......hehhehhheheee......

satu kotak besar adalah alat2 utk majlis harijadi anak2 perempuan aku la....nak kena buat satu persatu.....tu pun banyak yg tak digunakan....terlupa....dan barang2 dr tahun yg sebelumnya pun aku guna jugak...yelah barang masih elok lagi..tak baik membazirkan......

nak kena lipat tisu ni dulu kemas2......barulah nampak menarik sikit.....

Jiran tetangga.....mak...kakak....adik beradik...semuanya ringan tulang dan terkejar2 nak masak utk jamuan malam nanti...yelah aku balik rumah pun pukul 3 ptg...mau tak kalut dia org kat rumah...hhehehhehe









Pagi2 lagi aku bersama HB keluar utk menyambut rakan2 PROPERD seluruh malaysia yg akan dtg ke kelantan bagi memeriahkan majlis hari lahir anak2 aku dan sekaligus bagi majlis MEGA TT dr PROPERD KELANTAN.....tapi tu nanti kat entry lain ye......kita story mory pasal majlis harijadi dulu.....barula tak pening kepala aku nak buat topic satu2 ni.....hehhehee

dan hari terakhir inilah jugak....aku memang dah terasa penatnya....nak kena beli mcm2 barang lagi yg belum cukup......bila tgk je kawan2 PROPERD datang...alamak...confirm tak cukup ni......so aku kena la tambah lagi dan lagiiiii.....supaya semua dapat menikmati hidangan yg di sediakan.....

nak menyediakan sesuatu di saat akhir mcm nilah ...saat yg paling memenatkan....mau tak penat...nak terkejar kesana sini......aduiiiii....tapi nasib baiklah aku ni jenis yg tahan lasak orgnya....kalau tak memang confirm boleh pengsan....

bila dah settle dgn semua kawan2 PROPERD tu...aku terus bergegas keluar dgn HB aku....dan bali rumah nak kena siapkan segala jenis menis lagi........

kita layan gambar ye.......inilah saat terakhir bagi persiapan majlis harijadi anak2 perempuan.....

4 Comments:

Shifu67 said...

suspennye citer ni... ni baru pagi... panjang lagi nampaknye citer ni.... hehehe. Biar pade dgn letih, kena citer satu persatu ni

DatinDiaries said...

Shifu : hahhahhahhaa...memang panjang lebar ni...tu yg buat satu2 ni ...hhehe

bOnda said...

hi sis! wah, entry persiapan ni saja buat saya teruja nak baca lagi =)

DatinDiaries said...

Bonda : hehhehhe banyak entry lagi nih....memang naik jenuh la tangan ni......sabau...sabau..