April 29, 2009

DINNER TIME....

baru tiba kat tempat kedai makan bersebelahan BB Plaza...nak makan Nasi Ayam....hurmmmm bestnya....

sebelum makan kita bergambar dulu........



pening kepala tukang yg ambik order ni...hehhehe...kejap nak..kejap cancel....hehhhehee

















Hurmmmmm selesailah sudah segala2nya.......kesian kat kakak aku ni...yelah dtg KL pun bukannya selalu.....alih2 aku plak yg demam....tak sempatla nak bawak dia org jalan2 sgt.......cuma tadi sempat bawak pi KLCC je....tu pun tak tahu nak bawak pi mana...shopping jelah kan....nanti dtg lain kali..kebetulan aku ni tak demam ..badan pun sihat..bolehla bawak dia org jalan2 lagi.....cuti sekolah ni ke......kita pi holiday mana2 ke...best jugak tu 1 family.....cuma belum ada dalam kepala lagi ni nak pi mana bila cuti sekolah nanti......



last skali aku bawak dia org pi makan kat tempat aku selalu jugaklah makan.....Nasi Ayam..hurmmmm bestnya.....kita org makan kat tepi jalan bersebelahan dgn BB Plaza...memang best...apa lagi bila tgk je kita org dtg memang mengelabahlah pekerja dia tu....yelah nak susun atur meja dan kerusi lagi..hehhehhee...tambah2 plak kami semua memang berada di dalam kelaparan di tahap gaban....so apa lagi...makan memang tak hengat la...lepas je makan ..kakak aku dan keluarganya terus bertolak balik ke KB...sepatutnya aku balik jugak..tapi memandangkan keadaan aku yg tak mengizinkan ...demam tak kebah2 lagi...bersilih ganti dgn anak2 aku...so kami tak jadi balikla.....



anak2 aku pun dah lama cuti sekolah ni...nak dekat 2 minggu lamanya...risau gak aku ni....dah banyak ketinggalan mata pelajaran anak2 aku ni....kesian plak...nak ketch up balik.....adui....homework pastilah mengunung ni aku rasa...aku juz call teacher dia org dan bagitau keadaan aku dan anak2 sekarang mcm mana...sehinggakan anak2 tak ke sekolah lagi...cikgu dia org cuma cakap aku kena buat surat dan homework anak2 aku dah banyak tu..bahasa cina saje dah mencecah 20m.surat dah...ha mcm mana tu...kesian kat anak2 aku...nak tak nak....aku akan pastikan dia tidak akan ketinggalan....dan aku akan ajar mereka......setiap homework yg dia kena buat aku akan pastikan anak2 aku tak ketinggalan membuatnya....dan lepas ni memang jaranglah aku ke KL lagi....yelah kalau pegi pun bila time cuti sekolah je....susah anak2 sekolah kan....aku pun tak nak anak2 aku ketinggalan dalam mata pelajaran walaupun dia org baru darjah 1...tapi tak nak anak2 aku ketinggalan......kali ni je cuti panjang ye.....next time takde lagi...dan harap mummy akan tetap sihat.....utk anak2 mummy.....doakan kesihatan mummy ye........

11 Comments:

Shifu67 said...

amboi... belum cuti sekolah dah start 'cuti2 malaysia'

bOnda said...

nasi ayam 'Ciken Hainam' ehh? (lupa apa namanye =p) nasi ayam situ bestttt..lama dah tak g makan kat situ..asal masuk KL jek, kami tuju ke nasik ayam linda Onn...

DatinDiaries said...

Shifu : bkn nak cuti sekolah sgt...huhuhu...tapi 1 rumah demam dan batuk...anak2 pun demam



bonda : nasi ayam linda onn tu best ke....tak pernah cuba pun lagi

KV said...

moga datin cepat sembuh. Waktu berkumpul bersama family adalah saat yg plg best sekali.;)

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

sedapnya makan, terus ngidam nak makan ayam cam gitu

DatinDiaries said...

KV : thanxs KV...dah semakin ok ni...cuma batuk je lagi


CB: memang kalau dtg KL je pasti nak makan nasi ayam je kerjanya

Alicia said...

kalau mkn2 gini mesti selera lebih kan...

DatinDiaries said...

Alicia: heeheh.....tu la...makan plak ramai2 lagi best

miss jiejie said...

moge cepat sembuh ..
makan situ sedap kan ..
=)
salam singgah juge kak ..
=)

miss jiejie said...

moge cepat sembuh ..
makan situ sedap kan ..
=)
salam singgah juge kak ..
=)

DatinDiaries said...

miss jiejie: thanxs ....kerana sudi jenguk rumah sis ye..hhehheee