March 31, 2009

IKEA......LAGI...

lepas je beli apa2 yg patut kat IKEA.......merendek kat IKANO jap.......lepas tu makan steamboat ...sebelum nak balik tu.....lagipun kat luar hujan....ribut ...petir.........kuat sangat....malas lagi nak balik.....so kami makan jelah dulu kat sini........walaupun tak sedap....hehhehhee....makan je setakat yg termampu boleh masuk.........hhehehe

kesian betul HB aku ni ....sebenarnya dia saje je buat2 penat......huhuhuhu...huh


nampak cam best je kan.........tapi HB aku cakap oklah.....boleh tahan....sedap.....tapi aku cakap plak...memang tak sedap.......jgn lupa cuba steamboat kat COCA ye......dan nikmati sos nya yg sgt2 sedap........yg mahal nya adalah tang sos dia....memang takde kat mana2.......dan tak di jual sos nya itu.........hurmmmmmmm


Bamboo Fish..........yg ni je ok rasanya.......dia punya sup....huh............takpe la....u all rasa sendiri lah nanti ye....

huhuhuu......tak naklah....tak sedap langsung........huhuhuhu.....

cahaya lampu kat KLCC pun..........dah gelap......aku dgn HB siap dok kat Balkoni lagi dok perhatikan cahaya lampu kat KLCC.....padam satu persatu.........hhehehhehhe........

aku dan HB dalam suasana yang romantik sekali.......hanya guna cahaya lilin je.......lektrik padam selama 1 jam......hehhehhee.....ikut seruan dunia.........hhehhehhehee.........selamatkanlah bumi kita...dan bil elektrik kita....hhehehheee

hah...bila nak mula membaca dan belajar ni........lepas2 majlis ni jelah...baru aku betul2 free........










Hurmmmmm.....kali ni pegi plak kat IKEA.........semalam pegi tak jadi coz asyik dok khusyuk berborak dgn 2 rakan baru tu ha..........so satu benda la aku tak dapek nak belinya......hehhehehee....so keesokkan harinya terpaksalah aku dan HB ke IKEA skali lagi.......bukan nak shopping banyak pun kat sana.....hanya nak beli lilin kecik je....hehhehee....dan nak beli la mangkuk kaca dan mcm2 lagi yg berkaitan dgn kaca..nampaknya tang tu aku terlupa nak beli...tu la....biasanya kalau aku nak keluar shopping beli barang2 yg penting aku akan buat list....tapi kali ni aku tak buatla..konon2nya bukan nak beli barang banyak pun.....alih2 sampai rumah KB baru aku ingat...huhuhuhuhuhu....

lepas je pegi IKEA......aku singgah kat IKANO jap........saje je..jalan2 ...dah lama tak merendek kan...terpandangla pameran buku atau lebih senang cakap....dia org jual buku2 yg lama dan campur yg baru......promotion la tu.......aku sekarang ni memang tgh mengila nak belajar buat Cup Cake......so cari punya carik..jumpalah buku utk buat Cup Cake...tu pun hanya tinggal 1 je lagi.....mak kena baca ikut omputih la ni......biru mata hitam ku lah ni jap lagi...hehhehhehhehe....HB aku plak tak sabar2 nak aku buat Cup Cake ni.....takpe lah..aku bagi Cup Cake yg dah tentunya adalah dulu sebelum aku pandai nak buat yg betul2 punya.....hahahhahahhahahhahhaa...( sorry...jgn mare...)

ni nak story mory ckit......pastu aku teringin la nak makan steamboat plak......singgahla kat The Steamboat Ketam Village...........nampak cam sedap je......tapi bila aku makan memang huhuhuhuhu.......tak kena dgn selera aku la.....tak sedap langsung.......aku lebih suka makan steamboat kat COCA....lagi best....memang sedap giler.....kat Malaysia ni dia ada 3 cawangan...1 kat KL Plaza .....BSC ( bangsar ) dan kalau tak silap aku satu lagi kat Subang Parade kot.....tapi COCA kat KL Plaza sekarang ni tutup coz tgh buat renovation......

u all patut try.....memang sedap yg teramat sangat.....PERCAYALAH....katanya Dato Siti.......memang sedap sgt.....selain dr steamboat kat tepi jalan tu.....aku panggil cucuk2......pun sedap jugak....tu aku suka makan bila tgh2 malam ckit......hehhehhehhee.....tapi korang patut cuba makan kat COCA tau....memang sedap sgt2......

7 Comments:

Shifu67 said...

aku tauu.. ko tengah diettt... muheeee

Anonymous said...

tpt mkn org2 kaya mcm datin tue.....org biasa mmg xde duit nk mkn d sn...

DatinDiaries said...

Shifu : hehhehee...diet......hurmmm


Anonymous : hurmmmmmm.....salah tu....jgn makan sampai tak hengat....kat mana2 pun kalau makan tak hengat pasti mahal jugak...tempat ni ok la.....
tapi memang sedapla....semua golongan boleh makan kat sana......

cik wanie said...

wah akak pegi ikea,
wanie x sempat nak pegi ari tue,
sbb masa terhad sgt2,
pastu plak hujan jer,
ingat ahad tue nak pegi,
tapi tuelah,
geram tol,
huk huk huk huk

DatinDiaries said...

Wanie :...kalau wanie pi hari tu...gerenti kita jumpa kat sana kan...bila nak dtg KL lagi

cik wanie said...

insya-ALLAH,
wanie akn pegi ngn mama awl bulan mei kot,
sblum bulan jun masa birthday party wanie nanti:)

DatinDiaries said...

mei nanti sis ada kat perlis.....takpe..nanti kalau wanie dtg kl..jgn lupa call sis ye