March 24, 2009

BALIK KAMPUNG.....

singgah NSK jap...mak aku nak beli bawang putih.....hehhehhhehee......


kesian kat HB aku tu............motor kesayangan dia hangus kat dalam kedai tu....dah la nama kedai tu TITANIC....memang tak bleh pakai la nama kedai mcm ni....hurmmmmmmmm......banyak2 bersabar ye sayang......ada rezeki nanti boleh dapatkan yg lain plak....

ha...cantik tak.....hurmmmmmm

wah....bestnya dapat ke jalur panjang ni....nak kena banyak belajar lagi aku ni.....









Selama seminggu aku dan anak2 di KL.....kini tibalah masanya aku balik ke kampung halaman aku bersama HB dan anak2 tersayang...hehhehee...bila agaknya aku ni nak pindah ye.......hhehhee....nanti2lah dulu......malasla.....aku ni memang suka tinggal kat kelantan...tapi bila di fikir2..sampai bila nak JARAK JAUH ni...tak tahan den....aku boleh tahan....dia yg tak tahan.....hahhahaaa.....( ish mengaruk lah )

dalam perjalanan aku balik ke KB..pada mulanya semuanya ok..tapi di tengah2 perjalanan adalah SIAL plak....di mana....itu di antara HB ..aku dan family aku jelah yg tahu apa yg SIALNYA....tak perlu la aku nak bagitau......hurmmmmmm......tapi aku pun terkejut jugak.....coz secara spontan....tapi aku bukan mcm tu....cuma kalau melibatkan SIAL2 ni..memang HB aku dah tahula kan mcm mana reaksi aku nanti.....hurmmmmmmmm.....( suspen je bunyiknya kan hurmmmmmm )alah lupakan je..malas nak ingat...

dalam perjalanan tu jugak HB aku test power.....hehheheee........nampak cam senang je bercakap...tapi bila aku nak bercakap ya allah memang confirm dok dalam aircond pun berpeluh.....hhehhehhehee...

sebelum nak balik ke kelantan tu....aku singgah kat NSK dulu....mak aku nak beli bawangla...dan mcm2 lah.....hurmmmmm......NSK memang barang2 nya murah....

dan semasa nak bertolak balik ke KB.....HB aku nak singgah pi bayar barang2 utk baiki motor....sampai je kat tempat tu aku terperanjat betul coz kedai motor yg tempat HB aku hantar repair motor hari tu hancur..hangus terbakar.....semuanya hancur termasuklah motor HB aku juga....kesian kat HB aku tu..nak buat mcm mana takde rezeki.....lain kali kalau ada rezeki bolehla beli lagi........takziah lah kat motor kesayangannya tu........

10 Comments:

ani_hasrul said...

ALAHAI.... kesiannyer kat dato's,x pe dato's nnt beli motor lain....

DatinDiaries said...

Ani : tu la pasal....kesian kat Dato's kan...takpe.....nanti nak peluk dia jap...hhehehhe

Dato' S said...

Hancus motor I tuh.. adusss...

Tp tak per lah, tokey kedai tu janji nak ganti yg baru dan lebih POWER..

Tp kena tunggu la 2 ke 3 bulan... nak wat claim kata nyer... huhuhu...

DatinDiaries said...

Dato'S : hurmmmmmmmmmm

ani_hasrul said...

dato's mintak moto yg besar slalu la,x pun mintak moto Harley Davidson, blh g konvoi blh bwk datin skali....huhuhuuh....

DatinDiaries said...

ani: hhhehehhehhee...kalau GOLDWINGS saya naik la....hehhehehhee

ani_hasrul said...

a.a kan baru best travel......huhuhuh

DatinDiaries said...

ani : hehhehhehe....betul tu

Dato' S said...

Ani: Saya ni tak pandai nak bawa moto besar2 nih... huhuhu...

Takat ni dah 5 motor sy ada... tp semua dah jual, yg last yg terbakar ni lah. Dan sy jugak tak pernah lg memiliki motor 'CUB'... teringin gak nak merasa... ahakss...

DatinDiaries said...

Dato'S ;....huhuhuhu tak nak naik.......