March 23, 2009

9W2P.................:-)

persediaan utk adegan memasang ni...........tak silap aku jam 2 pagi baru selesai.......fuh penat giler......


pasang elok2 ye sayang....kang rosak kete i ni kang....hehhehhehhehhehe.........

fuh cayalah Deng.......u buat kerja sampai masuk dalam bonet2 kete ni ha.........nasib baik saya tak tutup bonet tu...pastu pi jual....hehhehhehhehee...jgn mare........thanxslah kat deng...jamal....kerja tangan anda memang bagus dan halus......


hehhehhehhehe.....panjang betul antena kat keta Jamal ni ye......hehhehhehhhehehee........

tada.....antena dah siap di pasang......hehhehee


ha..ni Jamal Pert namanya......lepas dia buat tuning enjin keta aku........aku bawak pun memang lain lah.....bestlah..mcm bawak ferarri pun ada.....muahahahhahahhaa









Hehehehhehhehehe.......tak sabar rasanya nak ambik exam ni utk radio amatur ni..hehhehe.....bestla plak bila dah mencubanya.....tapi kalau nak ke jalur panjang kenala ada lesen dulu...bukannya lesen terbang......huhuhu...

mungkin minggu depan atau bulan depan aku nak belajar la....ambik koz utk exam radio ni.....best jugak....sambil2 drive bolehla ber QSO dgn kawan2 yg lain....tapi yg penting nak kena ada lesen....tapi risau gak....hehhehe..takut tak lulus......kata org2 yg dah ada lesen ni....senang je soalannya......siap bagi cadangan kat aku lagi tu...kalau nak exam tu pakaila tudung.....bolehla selit2kan jawapan kat tudung tu...huhuhuhu boleh ke mcm tu.......idea yg bagus gak tu....boleh di guna pakai......tapi tak bestla menipu ......nak yg betul2 punya..barulah best kan.......tak baik menipu tuhan marah...huhuhuhu....

lepas je aku settlekan hal kereta aku kat klang bersama HB aku ni....aku terus ke My Tom....utk pasang radio kat kereta aku.....yelah time berkonvoi ni memangla perlu alat komunikasi seperti radio ni.....senang nak inform kalau apa2 hal kan.....

wah...wah.....tak sabar rasanya aku nak masuk ke jalur panjang ni..hehhehheee....

2 Comments:

Shifu67 said...

ooo nak amik exam radio amatur eiii... ok ni kawe nak bagi tip sikit.

org kata... bukan kawe kata... hehehe

nak jawab soalan tu senang je... tengok jawapan dia... tengok yg mana panjang... yg tu lah jawapannya...

dgn tips itu... pada suatu hari, suatu ketika dulu kawe pun pegi la exam radio amatur.... hehehe

masa exam tu kawe cuba la amalkan tips tu.... tapi masalahnya... soalan dia dlm dwibahasa.... tengok yg versi BM, jawapan lain panjang... tengok versi BI, yg lain panjang.... habis nak pakai yg mana..... hahaha

tu la kali pertama & terakhir kawe masuk exam radio amatur

DatinDiaries said...

Shifu..: hahhahahhaa..tu la memang dia ada dwibahasa......nanti kat kelate ni dia org ada bukak kelas....sape2 je boleh belajar sebelum nak ambik exam...hehhe..

harapnya luluslah nanti.....