February 18, 2009

GELAGAT ANAK2.....

buat 'home work' lagi....kang kena marah plak....

siap2 menari lagi ni..

nilah rambut baru anak aku yg dikerjakan oleh papanya........hehhehe kesian.....tapi nasib baikla ..kakak ni tak banyak songeh.......bab2 rambut ni.....

ni nama dia Lisa....hurmmmm sekarang ni kalau tiba bab nak siram pokok ptg2 ni...mau ambik masa 3 jam....ntah apa yg dia siram pun aku tak faham....mana tak lamanya..satu tangan siram bunga dan satu tangan lagi dok asyik sms je......hurmmmmmm.....sehari 2 ni memang angin aku tak keruan la...hurmm...jerawat2 kecik2 pun ada kat dagu ni....asyik tak kena je..kenapa ekkkk....nak makan org je kerjanya....aku tak kisah nak sms sampai ke pagi pun..janji buat kerja tu biar selesai dulu...dan pastikan semuanya bersih dan kemas........apa2pun terima kasih jugakla kat dia..kerana dia juga banyak membantu aku menguruskan rumah dan anak2 kat rumah ni ha......takde dia..lagi la penat aku ni......

ni anak buah aku...siap ambik buah kelapa pandan kat tepi rumah tu lagi ha.....bertandan2......hehehee..minumlah puas2....'kelapa pandan' ni memang baunya wangi...

lepas mengamuk dan aku jugak mengamuk....dia org baik balik...huhuhuhu...pastu sama2 buat 'home work'.......siap kakak tu plak yg tolong buat utk adiknya....









Hari ni memang aku mengamuk sakanla jugak...bukan selalu aku pukul anak2...ni...selalunya marah2 mcm tu je....tapi bukanla pukul mcm MAK TIRI PUKUL ANAK plak......atau BUKAN MCM MENDERA MENTAL ANAK TIRI plak.....kali ni aku memang geram betul...memang hangin satu badan la aku hari ni.....dah 15...16 kali asyik....kakak..adik...jgnla buat mcm ni ( nada lemah lembut )...huh memang tak pakainya dia org ni...hari ni dia tgk aku mengamuk...kenala sedas dua kat lengan tu....tapi pukul pakai tangan la bukan rotan.....lepas tu kesian plak.....bukan aku pukul mcm nak marah sangat pun...pukul nak mengajar.....jgn nak bergaduh je kejenya...

tapi kalau tak buat mcm tu.....lagila sedap dia org dok bergaduh je kejenya...aku ni memang jenis pukul anak2.....hanya mulut je...tapi hari ni..ha terkejut dia org mummy dia org mengamuk.....pastu buat2 merajuk plak dgn aku...tak nak dok dekat2 aku......tapi aku tarik je tangan dan ajak main games yg HB aku bagi ni ha....huhuhuhuhu

tapi kan nak bagitau pasal status kat atas tu.....'MAK TIRI'....tak semuanya mak tiri ni garang dan jahat tau.....ntahla..tak tahu nak commentla bab2 ni......nanti jap lagi aku buat N3 baru ye bab MAK TIRI ni.....hhehhehe

57 Comments:

s0l0 m0l0 + sinGle minGle + s0rG s0rG said...

garang nyeR makcik datin nie..

;)

DatinDiaries said...

tak garanglah......pukul manja2 gitu...selalunya guna suara je...kali ni guna tangan plak.....

s0l0 m0l0 + sinGle minGle + s0rG s0rG said...

nie mesti kes dh lame memendam rase kan?

;)

Dato' S said...

Pukul mengajar tak apa.. tapi jgn amalkan selalu..

Nanti alah bisa, tegal biasa lak..

Budak2 tak takut pulak!.. tp kalau ada rotan lg bagus, Bukan suh pukul, tapi tunjuk jer kalau ada sebarang pertengkaran tuh..

Cara tu lebih sesuai.. hrmmm...

DatinDiaries said...

hurmmmmm selalunya memang tak pernah kena pukul pun....ala pukul ala2 manja gitu....u pun tahu i ni mcm manakan dgn anak2......hurmmm

solo molo- memendam rasa ekkkk.....hehhehehe....

s0l0 m0l0 + sinGle minGle + s0rG s0rG said...

lg bagus carik r0tan yg sedepa pnjangnyeR...
gerenti menurut kata nyer..
tp tak0t gak d0rg rs terganggu 0r f0bia...

;)

DatinDiaries said...

ah a budak2 memang tak bleh nak pukul selalu...dan rotan teruk ke....kalau setakat pukul tangan tu takpe...ni kalau pukul2 ..kan budak2 jd fobia..nanti terganggu dia punya pemikiran....jadi 'SAIKO'.....tu tak kena ROTAN MAK TIRI lagi....hehehhe

Anonymous said...

ko belasah je anak ko.. kecik2 ni pun dah nmpak mengade2.. dah besar jd mcm mummy dia lak...

Bukan Saiko said...

Ni SAIKO mana pulak yg buat komen camnih...

Memang SAH saiko ler anonymuos ni... Sian kat kau yer Anonymous!..

p/s: Kalau berani guna la ID yg betul...

ani_hasrul said...

anonymous memang sah la kau cemburu dgn farah ayu tu,knape kau x guna id sebenar kalau kau betul2 berani.......

Dato' S said...

Dalam dunia ni tak habis2 dgn org yg SAIKO dan DENGKI...

Biarkan mereka TERJUN dgn labu2 nyer...

Thanks yer Ani kerana memberi Semangat dan sokongan..!

p/s: Kami takkan terpengaruh pd kutukan dari SAIKO2 di luar sana tu.. Kasih syg kami sentiasa BERTAMBAH dan tetap UTUH...

DatinDiaries said...

hahhahaaa....kesian kat ko......nampak sangat SAIKO nya...dan TAK PUAS HATI dgn datin diaries ni.....huhuhuhu........takpe2...ani..biasala tak meriah hidup ni tanpa ada org DENGKI dgn kita...huhuhu

s0l0 m0l0 + sinGle minGle + s0rG s0rG said...

sape si anonymous tue?
sungguh BIDADAP mul0t n tgn anda yg menaip tue...
hell0...
yg dengki + busuk hati x tentu psl tue naper?
hang jeles ka??

;)

DatinDiaries said...

memang BIDADAP.......hehhehehhe..biarlah dia ......kita buat hal kita jelah...hehhehe

s0l0 m0l0 + sinGle minGle + s0rG s0rG said...

yg penting kite H+A+P+P+Y
;)

firewall said...

saya rasa ada betul jugak kata2 anonymous tu.. tak kan komen positif je yg u terima.. yg negatif boleh dijadikan pengajaran....

DatinDiaries said...

memang betul dan bagus kalau ada kritikan..baru lah boleh tgk di mana silapnya....tapi maaflah ye saya ni tak pernah cakap kasar sgt...kecualilah kalau melampau2...bagi saya ayat KO.....dan BELASAH tu terlalu kasar bagi saya....oklah...terima kasihlah ye firewall atas comment anda

DatinDiaries said...

memang betul dan bagus kalau ada kritikan..baru lah boleh tgk di mana silapnya....tapi maaflah ye saya ni tak pernah cakap kasar sgt...kecualilah kalau melampau2...bagi saya ayat KO.....dan BELASAH tu terlalu kasar bagi saya....oklah...terima kasihlah ye firewall atas comment anda

DatinDiaries said...

memang betul dan bagus kalau ada kritikan..baru lah boleh tgk di mana silapnya....tapi maaflah ye saya ni tak pernah cakap kasar sgt...kecualilah kalau melampau2...bagi saya ayat KO.....dan BELASAH tu terlalu kasar bagi saya....oklah...terima kasihlah ye firewall atas comment anda

Dato' S said...

Firewall...! hurmmm...

Bukan masalah negatif atau positif...
Masalah nyer komen anonymous tu dah kira cam ORG SAIKO, kalau nak komen biar lah membina... bukan HASAD DENGKI dan ikut nafsu amarah...

Atau ada yg kena kat batang hidung kot!.. tu yg melatah.. hehehe...

"Yg baik dijadikan TELADAN, Yg buruk dijadikan SEMPADAN..."

"Lu pikir la sendiri..." [kata Nabil..] huhh..

ani_hasrul said...

yup betul dato's kalau la betul pun n bg nasihatpun bagi la kata-kata yg elok2 ni tak,sudah terang lagi bersuluh yg kata2 anonymous tu macam org bermusuh plak ngn farah ayu tu,sy yg membaca pun sakit hati..... renung2kan.........

DatinDiaries said...

hurmmm..bagi saya senang je...LUPAKAN JE YG TAK PENTING TU...cuma bagi saya la..ANAK2 bukan BAHAN utk di SENSASI KAN....tak salah utk bagi comment...kritikan juga bagus...

dgn budak2 pun nak ambik kira ke...semua budak2 tu saya rasa mengada2...nampak pun budak..hehhehe SAH MEMANG SAIKO....cuma NASIHAT saya la...jgn kita menghasut ANAK2 ni supaya BENCIKAN papanya...walau buruk mcm mana sekalipun...dan juga Mak NYA jugak....budak2 tak faham...yg cerdiknya kita sebagai org tua ni....kalau org tua pun tak cerdik...FAHAM2 JELAH.....tu yg jadi SAIKO tu...

dan terima kasih kepada firewall atas sokongan anda yg membina tu ye...

firewall said...

mungkin anonymous tu dikalangan ahli2 keluarga u yg tak puas hati.. yelah kadang-kadang kita tak sedar ade perbuatan kita yg tak menyenangkan pihak lain. i think u terlalu mendedahkan kisah hidup u. sampai dekat bilik tidur pun u dedahkan. kita kan org islam, tak manis rasanya.. ada byk cara lain lagi utk mempromosikan diri dgn lebih sopan. kan lebih baik u promosi kan business spa u yg meletup-letup tu kan.

DatinDiaries said...

hurmmmmm........setahu saya family saya memang takde masalah...semuanya golongan org2 yg baik belaka...tapi tak tahula family siapa plak yg tak suka kan saya..itu hak masing2...

dah ada org tak suka nak buat mcm mana..kita tak bleh nak paksa utk org sukakan kita...cuma bagi saya...saya buat yg terbaik...kita juga tak boleh nak memuaskan semua pihak ..betul tak firewall...

ada kebenaran jugak kata2 awak itu..seperti yg saya katakan setiap benda yg tentunya betul tak kisah.....saya terima sebaiknya...pasal bilik tidur..itu adalah hak saya...dan peribadi saya...ini adalah diaries saya,....kalau ada tak suka...anda boleh delete 'DATIN DIARIES' dr memori anda ye...

pasal SPA..bukan di sini tempat utk saya betul2 nak promote..saya ada bLOG lain utk SPA...ini adala lebih kepada kehidupan seharian saya bersama anak2 dan suami tersayang....

terima kasih atas comment jujur anda ye...jgn lupa dtg nanti...

DatinDiaries said...

dan lagi satu ini bukan utk mempromosikan diri..banyak cara lagi....seperti yg saya cakapkan tadi....inilah diary saya..iaitu tentang kehidupan saya...sama ada manis..pahit dan sebagainya...

mungin anda bukan pembaca yg betul2 ikuti dr awal...yg dah saya delete semuanya pasal keluarga saya dan semuanya...sekarang ni diary ini hanya berkisar pada kehidupan seharian saya bersama keluarga....

hurmmm rasanya tak manis kita nak meluahkan disini....kalau anda suka..anda ikutilah seharian hidup suka duka saya..tapi kalau anda rasa ianya menyusahkan utk anda berfikir pasal saya dan comment2 org lain utk saya..

apa2 pun saya hargai kerana anda salah seorang pembaca setia saya....dan saya juga hargai komen anda itu.....segala apa yg saya tulis adalah hak peribadi saya...

DatinDiaries said...

oh ya lagi satu....sorry ye firewall....golongan ahli2 keluarga saya memang takde yg KURANG SOPAN mcm tu.....tapi tak tahulah pihak yg mana......

bagi saya semua tu tak menjadi KUDIS pun.....yg penting saya bahagia dgn hidup saya di samping SUAMI dan ANAK2....tu yg lebih penting dr dok ambok port dr segala komen ni.....

firewall said...

mmg saya mengikuti diary u.. saya hanya memberi pendapat sbg seorang yang mengambil berat tentang u dan saudara sesama islam... kalau ada yang tak sesuai, saya memberi pendapat secara ikhlas.. kalau u tak boleh terima, its up to u... nnti kita jumpa 27hb nnti ya...

DatinDiaries said...

terima kasih ...seperti yg saya cakapkan...saya hargai comment u...ada kebenarannya atas segala comment u....memang i tak nafikan...

cuma seperti yg saya katakan tadi...diary ini adalah kehidupan seharian saya....suka duka...sedih dan gembira semuanya saya luahkan disini....

terima kasih ye kerana menjadi pembaca setia diaries saya...jgn lupa tau...27hb ni kita jumpa....lagi ramai kawan lagi bagus.....bolehla bertukar-tukar pendapat..

* terima ksih atas comment anda yg betul2 ikhlas yg saya nampak tu....

firewall said...

saya rasa anonymous tu saja nak bg u panas.. ntah2 org yang tak kenal u, saja suka-suka komen.. u jangan la emosional sangat.. cuma sebagai peminat no 1 u, saya harap u bahagia selalu dan maju dalam hidup.. amboi,amboi,amboi....

bukan datin lagi said...

i think i know who did that... gagagaga....nganganga...

DatinDiaries said...

ala....lupa jelah...tak penting pun...

DatinDiaries said...

bukan datin lagi....syyyhhhhhhhhh

Agnes Monica Matahariku said...

cuba letak nama korang,senang sket nak panggil apa.
ni pakai anonymous apa barang?

baling batu sembunyi tangan nampak?

anonymous tu dah lama ke kenal dgn family tuan punya blog?
dah lama ke 'comolot' dgn anak-anak tuan punya blog sampai boleh ckp anak org mengada?
who are you to judge the kids?
are you married?
if yes,you should be ashamed of yourself!budak yang mengada is budak yang cengeng 24/7,bossy,tak hormat org tua etc.
her kids are not that mengada.mengada manja tu biasalah.

by the way,if you are not married yet, better prepare yourself. jgn sampai anak terkenan sikap main baling batu sembunyi tangan dan sikap mengadili org tanpa sebab yang ada pada anda.

sekian.
renung2 kan dan selamat beramal!

Agnes Monica Matahariku said...

ohh..lupa nak tambah.

anonymous,cara anda cakap itu menunjukkan sikap anda.

sampaikan salam kesian saya kepada anak/bakal anak anda.nak bermanja pun tak boleh.karang kena belasah.kesian.

Dato' S said...

amboi...amboi...amboi...meletopnya diaries bini aku ni...huhuhuhu...

mcm ni boleh dpt hits yg tertinggi ni....huhuhu..

cayalah...

gud nite bby sayang...

DatinDiaries said...

huhuhuhu....yelah darling....

biarkan je....

cinta tak kenal siapa... said...

ape ke hal matahariku emosi sangat tu.. u ni org punye blog ke yg pakai nama lain.. hahahah... malu la skit wei.... pakai je lah nama sendiri.. hahahah.. dato s tu dato betul ke atau berangan taik kambing?????? kuikuikuikuikuikui.....

cinta tak kenal siapa said...

malu...malu... menegakkan batang yang basah......

Agnes Monica Matahariku said...

cinta tak kenal siapa:
andalah anonymousnya?
marah nampak kita kutuk anak awak.
sian ye anak kau.

sorry skit.tuan punya blog tak sesaiko kau.takdenya dia nak pakai nama dia sendiri.tgk skit waktu aku tulih komen tu.
sah2 tuan punya blog sibuk layan hubby and anak2.

kesian kan kau.mana kau letak akhlak kau?
menegakkan batang yang basah?dah kempunan sangat?

tolong jgn semak lelebih kat blog ni.busuklah kau ni.lalat.

Pembasmi Lalat said...

fogging lalat akan bermula.

semburan bermula sekarang.

Agnes Monica Matahariku said...

RALAT:

takdenya tuan punya blog nak pakai nama org lain atau nama samaran.

DatinDiaries said...

hahahhahahha.....PANAS...PANAS...

nak panggil Azwan ali lah mcm ni...amboi...amboi...amboi.....

ani_hasrul said...

huhuhuhuhuhuh....meemmaaannggg mmeelleetupp.... amboi....amboi...amboiii.....

DatinDiaries said...

ehehhehhee.........sempoi.....

siapa? said...

siapa?

DatinDiaries said...

dahla...ye..banyak keje nak buat ni....

biarkan je....


syhhhhhhhhh.....

farhana bumi kelantan... said...

hey mold of datin, hw r u?? hop everythng going goods.. neway, u phm tak maksud diary..?? kalu diary biasanya p n c.. even yr HB pun tak boleh baca.. ni blog mmpromosikan diri.. so bila u dah allow people read n comments, kena terima lah.. anonymous tu saja nk provoc u.. tak kisah la dia tak mention nama, yg penting komen tu.. kalau tulis nick nm pun sama jugak.. kan kan kan.... mungkin sbg org islam, tak sesuai u mmpromosikan diri dgn cara ini... ada dikalangan keluarga yg akan tersinggung... fikir2kan la.. baik buruk padahnya... bak kata karam singh walia.. seperti menarik hidunG lembu.............................. SEKIAN WALLAHUALAM........

DatinDiaries said...

ini saya punya blog....kisah seharian bersama keluarga....kalau anda suka...anda teruskan...kalau anda tak suka..anda bleh delete 'datin diaries' dr memori anda...


wah...memang hot n3 kali ni....

terima kasih atas comment anda ye....

bubye..

Pembaca Bercakap said...

ni lagi satu yg bengap dan tolol.hahahaha.

weiii farhana (mengaku di bumi kelantan,buat malu org kampung kau),kau tau tak this is blogsphere lah mangkuk.there is no such thing of Private and Confidential.unless puan punya blog private her blog.speaking of diairies,ITU CUMA NAMA.kau ni boleh tahan nak speaking tapi bengap.i assume you don't even have a blog kan?try to have one.mmg masyuk gile.ko nak kutuk org ke apa ke.mmg best gile.at least kau meroyan sorang2 dlm blog kau,tak menyusahkan diri org lain.
sanggup ni semak kat blog org.aku yg pembaca ni pun sakit mata tgk kau.busuk mcm lalat sampah.uwek!

tlg ye.aku bukan puan punya blog.ni antara pembaca yg tak suka org dengki2.buat semak keharmonian di sini.shooh...shoooh..pegi main jejauh.busuk 'sampah' ni.

Teacher Farhana said...

Farhana,mai masuk kelas Inggeris saya sekarang!"Everything going goods?"No wonder all of your English teachers want to kill themselves!

Inspector Sahab Bombay Police Station said...

farhana dey kici!!!
siapa juga family dia tara suka sama ini blog?ada tersinggung juga ka?kasitau sini sama saya dey kiciii.jangan main2 cakap deyyyyy!

atau lu tara suka itu datin tulis skit2 pasal you?you manyak minci sama datin kan?itu yesok datin tulis manyak2 sama you.
datin,kasi tulis pasal dia manyak2!
kabi kushi kabi gam.nasya ye piarrrr!!

(desyummmmm...desyummmmmm...)

cHaDacHaDa said...

sket lagik meletop gak commentbox ni.

=)

DatinDiaries said...

hehehheee....

ani_hasrul said...

datin ramai nyer org yg SAYANG u erk,ye la kalu dieorg x SAYANG u x kan la die sanggup ambik kisah pasal hal u,pastu siap bg komen yang ala2 MELETUP gitu,hehehehe... tapi kesian kat dieorg kan sorang pun x sokong die ..... huhuhu..... kepada anonymous, firewall,farhana bumi kelantan dah2 la tu,dah habis dah ko tukar nama,udah2 ler...... lagi ko komen lagi la nampak sangat perangai buruk kau tu....apepun datin patut berterimekasih la pada dieorg kerana kerana dieorg la blog ni jadi meletop gitu...huhuhuhu.....

DatinDiaries said...

hheheehe...betul tu...betul...

terima kasih.....terima kasih...terima kasih...

terima kasih sayang ku ucaPKAN pada mu...( katanya Awie ) HEHHE

DatinDiaries said...

hheheehe...betul tu...betul...

terima kasih.....terima kasih...terima kasih...

terima kasih sayang ku ucaPKAN pada mu...( katanya Awie ) HEHHE

DatinDiaries said...

hhahhahhahhaa....suka baca segala comment kat sini......


hhahhahhaaa