February 16, 2009

FAMILY DAY - PART 4

pertama kali dalam hidup aku...HB dan jugak kakak ni....dapat naik gajah......walaupun hati berdebar2 tapi betul2 menyeronokkan....memang pengalaman yg tak akan aku lupakan.....walaupun gatal2....di cucuk bulu2nya yg tajam itu...tapi aku tetap happy...hehhehhehe


hehheehehehe......yg kat belakang tu nampak cam takut je.......

hi adik.....kenapala takut sangat......kesian anak aku yg ni......nak sangat tgk..bila sampai dekat lari plak..hehhehhehhehee......tapi kadang2 tu kalau dia berani...berani sgt..

lepas je tunggang gajah tu.......gajah akan bawak kita ke sungai utk mandi bersamanya......cute betul......dan dalam masa yg sama jugak boleh cuci2 mata gitu bagi kaum2 bapaknya....huh....

huhuhuhuhu...kepala kita tumbuh kipas la plak........takpe apa pun kita tetap mantain kan sayang.......hehhehehhe


ni bila bunga dah kembang.....mcm nilah bentuknya....kat atas tu banyak lagi.........tapi aku ambik yg bawah2 jelah.....

cantikkan bunga ni...ala2 'sundal malam' .....cuma colour kuning je.......yg peliknya bunga2nya hanya tumbuh di batang pokok je......betul2 cantik...

kalau anda zoom gambar ni......anda akan perasan 'MUKA JIN MATA JULING' kat celah2 dahan pokok ni.....aku pun tak perasan sgt......tapi HB aku dan AD TOWING yg perasan...mungkin dahan pokok kot.....cuma kebetulan je kot dahan pokok tu jadi 'MUKA JIN' hehhehhehe.....anda tgkla sendiri...

WELCOME TO KUALA GANDAH









Huhuhuhuhuhu tak tahu berapa kali PART lagi dah ni....memang jenuh aku menuliskan.....hehhehhee.......tak tulis plak...tak bestla plak kan...nama pun diaries...mestila nak catit apa aktiviti aku bersama keluarga kan......

banyak PART lagi ni...harapnya bersabarlah ye...jgn mudah jemu membaca diaries aku ni...hehehhe..dr satu bab ke satu bab yg lain plak....kalau aku tulis semua skali ...tanpa ada bab2 ni..memang pening nak membacanya....dgn gambar2 pun banyak...so kita buat step by step ye.....

pertama kali dalam hidup aku...HB dan kakak...dapat naik gajah.....risau tu adala jugak..yelah dibuatnya gajah tu mengamuk......haru....tapi alhamdulillah jugaklah semuanya berjalan dgn baik....aku plak dok kat tgh2......huhuhuhuhu yg kat depan aku tu......mak aiiii...berpeluh..nak pegang pun ntahla..tak pegangkan jatuh plak aku....HB aku kat blakang aku konon2nya menahan aku drpd jatuh la kot.....hahhahhahahhaha..patut dia kat tgh tu........waaaaaaaaa......

ianya satu kenangan yg indah yg pernah aku lalui....dan juga kakak.....dalam takut2 nya berani jugak dia nak naik gajah tu......Dik Ya dan Adik memang tak nak naikla......lepas aku naik baru la Dik Ya nak naik...takpe cuti sekolah nanti ..mummy bawak ke sana lagi....

5 Comments:

lily lotus said...

huhu! bravo u berjaya naik gajah..hik hikk..siap bawa 'berkubang' lagi

Dato' S said...

Yg ni satu pengalaman hebat yg tak terdapat kat zoo KL..

Cuba lah!... jom cuti2 malaysia.. huhuhu

DatinDiaries said...

rugi tak pegi....bawak anak2 pasti anak2 hapy....

ani_hasrul said...

wah...ade duta zoo nampaknyer skrg nih......siap promote lagi.....huhuhuhu...........

DatinDiaries said...

tu la pasal...dah lama dia jadi duta kat zoo ni....yelah utk cuti2 malaysia gitu...hehheee