February 24, 2009

AIRCOND PUNYA CERITA.......


nasib baikla ada kipas ni ye...........kalau nak harapkan aircond tu...hurmmm..nanti2lah dulu..bila brg2 dah beli nanti ye barula boleh baiki.....hehhhehe

inilah rupa bentuk aircond yg tak tahu bila nak siap2 agaknya ye.....hurmmmmmm ( tangan atas kepala ).....bila agaknya ni ye.....nak berfungsi......hurmmmm

DO yOU lOVE mE....

gambar Dik Ya je yg belum ada lagi ni.....nanti mummy beli frame gambar dululah ye......yg ada pun semuanya besar2....nak yg kecik.....baru nampak cute.......kalau frame gambar aku suka beli kat IKEA dan jugak Lovely Lace....semuanya cantik2....

stationary .....sekolah anak2 aku kat dalam kotak tu...semuanya ada kat dalam tu...tak perlu nak beli kat luar...beli banyak2 dan simpan je....pastu akan guna balik..bila dalam pensel box dia org dah teruk sangat.....kenala tukar barang2 kat dalam tu plak....'persediaan' org putih cakap.....hhehehhee...dan segala buku teks dia org jugak..kat situlah aku letak......hurmmmm....senang malam2 aku nak check buku sekolahnya dan juga check jadual utk keesokkan harinya.......biasala ini jugak salah satu dr tugas rasmi aku...hhehehhee

di antara separuh je handbag puteri2 aku ni........semestinya colour pink dan BARBIE.......anak2 pompuan aku ni suka sgt BARBIE.....kalau boleh semua barang2 dia nak BARBIE.....setakat ni koleksi patung BARBIE pun dah banyak...dan barang2 BARBIE pun dah banyak......kan cakap detail plak kan ..kata nak menunjuk plak......bkn nak menunjuk tapi dah nama nya pun seharian hidup dan aktiviti aku bersama family kan..mestila aku catitkan kat diary kesayangan aku ni....aku nak beli apa utk anak2 aku.....aku punya suka la kan.....takde dok mintak duit dgn ekau pun....hurmmmmm....

haaa....corak bunga mcm nilah yg kak u nak...hehhehhe bleh ke buat.......nanti akan ada hadiahnya........SPONSOR gitu.......adalah.......RAHSIA........









Niiiiii cerita lama.....yg nak di kongsi..pasal Aircond dalam bilik aku ni ha....aku ada hanya satu2 je aircond kat dalam bilik ni.....hehhehe.....servis rasanya mcm dah lama tak servis kot......tapi memang aircond takde masalah......

hari tu....aku lupala dr mana aku dan anak2 aku....aku suruh la Dik Ya tekan suis aircond tu..pastu keluar bunyi 'tap'..kuat jugakla bunyinya....aku ingatkan elektrik takde...rupa2nya tak tahula mcm mana terjadinya kat aircond tu......so bermula la dr hari itu....tak pakai aircond....tak silap aku..adala dalam 2 atau 3 bulan kot......tak pun 2 bulan...nasib baik ada kipas syiling yg menyelamatkan aku utk tidur.....kalau tak memang tidur kat bilik adik aku la gamaknya....setakat ni walau panas..tapi under control lagi la.....huhuhuhu...

suatu hari yg indah plak tu...HB aku balik la...so aku mengadula kat dia yg aircond dalam bilik ni rosak.....so dia degn bangganya ambikla gambar suis aircond ni dgn menggunakan HP nya..katanya senang nak pegi cari coz ada gambar.....tapi sampai sekarang aku check HP dia ada lagi la gambar suis aircond yg dia nak baiki tu.....

tapi nak dijadikan cerita plak...dan yg bestnya.....SAMPAI SEKARANG AIRCOND tak DIBAIKI......huhuhuhuhu....gambar je ada kat dalam HP tu..huhuhu...pasti dia nak buat hiasan kot.......hehhehehehee......rasanya dah boleh baiki la kot bila balik kali ni...hehhehe...yelah mcm mana nak belinya..memang asyik terlupa je...bila masuk bilik dan dok kat rumah memang kami ingat nak beli dan baiki....tapi bila dah keluar...dan berada kat jalan raya nun di luar sana tu.....terus hilang ingatan bab2 nak baiki aircond ni.......

cuma kita tunggu dan lihat jelah ye..agak2nya berapa lama lagi aircond ni nak siap di baiki...dan lagi satu HB aku cakap...remeh je ni nak baiki ni........tapi sampai sekarang tak terbaiki lagi...hurmmmmm aku faham...aku faham...dia memang sibuk tu......nak buat mcm mana kan....takpe.....takpe......boleh bernafas dalam lumpur lagi ni ( katanya awie )...maksudnya aku boleh tahan lagi la ni......kadang2 tu kalau dah panas sgt...so faham2 jelah kan...tak kanla aku nak sebut plak.....kan dapat comment sensasi gitu...tapi kalau dapat pun takpe jugak.....naik la rating blog ni...huhuhuhu.....lagi pun ni gambar sampai ke BILIK TIDUR ni.....takpe ke....kalau tak boleh pun peduli apa...bilik aku....blog aku....aku punya suka la...huhuhuhuhu....

11 Comments:

ani_hasrul said...

Dato's jawab lah,bile nak baiki aircond tu?????huhuhuhu...........

DatinDiaries said...

hehehhee...jawab jgn tak jawab...huhuhuhu

Dato' S said...

hurmmmmmm......

Asal balik kg jer kena bercucuk tanam dan bertani... penat sgt2... sampai lupa yg remeh2 ni...

huhuhu...

@LiYaNNuaR said...

nice wallpaper... anyway Datin.. thanks visiting my blog... hehehe...

DatinDiaries said...

Dato's......hurmmmmmmm....jgn post yg PANAS2....nanti ada TUKANG DENGKI plak..

@Liyana : jomla pada 27hb ni jam 9.00 malam kita adakan sesi perkenalan......jemputla dtg

ani_hasrul said...

aiiiii,,,,, mengeluh nampaknyer dato's.....huhuhu...

lily lotus said...

wah..jemputan kemana tu..anyway mmg haru kalau aircond rosak..hikss

Nik Nurehan said...

wah adik2 pum suka pink! kak an pum suka pink. leh geng la ni. keke

DatinDiaries said...

lily....lor.....sis dah bagitau tu....liliy pun kena dtgla jugak perjumpaan ni nanti ni ye.....

Nik Nureha : hehheh...suka pink jugak ye...hurmmmm...nik jempyla dtg malam nanti ye...kat 27hb feb ni ye..kat Old Town Jalan Yap Kwang Seng

Anonymous said...

you ni datin betul ke?

DatinDiaries said...

Anonymous......hurmmmmm