January 15, 2009

PULAU MANUKAN...

tgk la sendiri ikan2 ni...memang dah tak habis dgn topic ikan dah aku ni.......anda kena alami sendiri barula tahu.....keseronokkannya.......eiiii.....memang geram betul la kat ikan2 ni.......apa2 pun kami memang enjoy.....walaupun badan penat....

Eiiiii memang geram betul la aku kat ikan2 ni...sampai tak terkata2...susah nak cakapla...coz ikan ni semua yg belum pernah aku tgk lagi......1st time aku tgk ikan2 cantik depan mata mcm ni.....tu belum pandai Scuba lagi tu.....Snorkeling pun rasa cam nak lemas...nak scuba plak...huhuhuuhuhu

samapi2 je...mcm biasa jgk terus bagi ikan2 tu makan dulu.....tgkla ikan tu...eiiiii geram betul...ribu riban yg dtg tu.....tu yg buat aku geram sgt tu.....

penat ke sayang......lepas naik Banana tu......hurmmmmmm...nasib baik aku tak ikut serta...aku dgr bukan main ganas lagi....siap boleh jatuh dalam laut lagi tu......huhuhuhuhu takut......



lepas aku....pasti dia plak yg bergambar...memang dah takde org lain dah......hehhehehheee

Kenangan manis kat Pulau Manukan.......aktiviti kami memang padat...tapi yg penting senantiasa bersama.....

tgk la ikan2 tu.....bestkan......dok menunggu kita org bagi makan je.....memang jinak betul la....dah la cantik......siap kami boleh buat Foot Spa lagi tu.....tak payah bayar.....hulur je kaki kat bawah tu...gerenti dia dtg gigit...jgn anak jerung yg dtg dahla.....

Thanxs la ye Suri....kerana rajin mengambil gambar kita org kat jeti ni....yg lain2 tu sibuk dok bagi ikan makan la tu....hehhehhehee

sayang sangat kat dia....hehhehhee.....ni tgh tunggu bot nak balik...tapi masih lagi sempat bagi ikan2 tu makan dulu....rindu plak kat ikan2 yg cantik tu.....

nak balik pun sempat lagi bergambar.....yelah .....seperti yg aku katakan .....abadikan setiap apa yg aku buat.....tak kirala dr segi mana sekalipun.....

hati2 kang terlentang kat belakang tu baru tau....mewahla ikan2 kat bawah tu...huhuuhuhuhuuhuh

Mr Mike.....berada di mana2 saje..........mana Ariel ni plak.......selalunya suka sgt bergambar...hehheheee

wajah2 yg mengambarkan kepuasan di hati masing2.......bestkan......amboi Ariel...tak dok jauh la dgn pasangannya...hak hak hak...jgn marah kang kena jual...





Selepas bertungkus lumus memenatkan badan kat Pulau Sapi tu....kali ni kami singgah kat terakhir kami pada hari itu....iaitu Pulau Manukan.....lagi best giler dr Pulau Sapi dan Pulau yg pertama tadi......kami habiskan masa kat Pulau Manukan ni kira2 lebih dr 3 jam....di samping HB aku dgn kawan2nya cuci mata depan mata tuuuuuuuu.......aku plak dah tak larat nak mandi dah.....cuma tgk2 dia org je.....dan perhatikan apa2 yg patut je......hehhehehhe....
apa2 pun aktiviti kami menjelajah ketiga2 Pulau ni memang best sgt2.....dan tak sabar plak nak dtg lagi utk tgk ikan2 tu....tapi mayb pegi tempat lain la plak...tak kan tempat yg sama plak.....

3 Comments:

Dato' S said...

Best sgt bagi ikan2 tu makan...

Satu pengalaman yg akan terpahat kat memori sampai bila2... BESTTT...

DatinDiaries said...

ah a kan...nanti kita bagi lagi ikan2 tu makan ye....

intelligence said...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
jordan shoes