January 16, 2009

NELAYAN OH...NELAYAN.....

ini adalah bil kami utk dinner malam tu........tu pun aku tersilap atau terambil flyers kat depan tu...dapatla discount 20%..hehhehhee..nasib baik tersilap ambik ye...kalau tak..rasanya total tu lebih dr tu......huhuhuhuhuhu.....apa2 pun kami memang enjoy dgn makanan yg di hidangkan...sungguh sedap sehingga tak terkata......

Kampung Nelayan

Selamat Datang...dan sila datang lagi ye.......kata tokeynya......

tunjuk apa tu plak.....semua tempat nak tunjuk je ekkkk.........ni mesti tunjuk ikan kat atas kepala tu.....

sebelum makan kita posing dulu ye sayang......

harga dah di letakkan kat situ....tapi harga tu plak dah di kira dgn masaklah.......bukan harga sayur je.....kalau harga sayur je......memang mahal la.....

pilih jgn tak pilih sayur tu.....sayur plak semuanya yg masih fresh lagi tu.......hurmmmmm...

Love U So Much.......dah memang tak terungkap dah...s.endiri mau ingat bro....huhuhuuhuhuhu ( sorry ) hehhehehhehe


tersengih je bila ambik gambar dia.......hehhehehhehe...ish tak baik mengata...kang kena sumpit mulut tu kang.....

tepat betul sasarannya.......jauh tu tempat yg dia duduk dr belon tu...pinjam jap alat apa ekkk.......aku nak sumpit mulut org yg jahat dan suka buat fitnah ni..hehhehhehehee.... tapi aku ni bukan jenis mcm tu...kalau aku jenis yg mcm tu ....mau aku sumpit mulut tu.......

sambil kita org menjamu selera.....kami jg di jamu dgn tarian Traditional Sabah.....ada yg tak sempat aku nak rakamkan..teringin nak menari dgn buluh ni.....tapi takut tersepit plak kang kaki aku ....HB aku jgk yg susah nanti...hehhehhee

wah tgkla gelagat kawan2 HB dan aku jgkla.......karenah dia org sepanjang berada di sana memang kelakar...dan asyik ketawa je aku di buatnya...semuanya sporting dan bukan jenis ambik tahu hal org.....memang kepala best giler......yg nak bercium tu adalah pasangan romantis masa kini..hehhehehhehe.....nanti kita buat trip ke BALI plak lepas ni....tak sabar rasanya nak tunggu.....

memang teringin lagi la nak rasa lagi sekali masakan kat Kampung Nelayan ni....memang sedap...sayur kita boleh pilih sendiri.....ikan ..dan mcm2 lagi lah.....rugi kalau anda tak rasa masakan kat Kampung Nelayan..Sabah ni...

menjamu selera dgn lauk pauk yg sungguh enak di depan mata....siapa yg nak diet time ni..jangan harapla....teringin plak nak pegi makan lagi kat Kampung Nelayan ni....

Siakap Masak Steam.....yg ni paling best.........slurpppppp....

second round punya makanan......nasib baik tak order lagi....kalau tak memang kami tidur kat situ lah jawabnya.....kalau tak tidur....cuci pinggan kat situ la jawabnya...hahahhahahhahhahaa.....tapi tak kanla sampai nak kena cuci pinggan kot.....yelah manala tau kan..kot2 terlebih rajin ke..nak tolong cuci pinggan ke....hehhehehhe..( cover line )

Ketam masak Cili kering ni memang terangkat giler.....tapi aku sempat makan 2 je...coz time tu perut dah nak pecah dah..kenyang giler........

makanan kat sini memang best...berbaloi dgn bayarannya....coz makanan yg di hidangkan semuanya sedap.....

ada jgk gambar org sebelah tu ye..hehhehehhehhee.....ha makanan dah sampai..apa lagi kita org makan jelah sampai nak pecah perut.......berbaloi dgn bayarannya yg nak pecah poket tu..hehhehehhehe

hehehhehhee...kelakar la plak bila aku tengok muka aku dan HB aku pakai topi ni.......mcm org dayak pun ada jgk ni.....sebelah aku tu muka cam Dayang Norfaizah..dan sebelah HB aku tu plak..mak oi..jelingan mata yg mengoda dan menusuk kalbu.....doket jo duduk tu ha......

ni kawan lama HB aku iaitu kawan satu sekolah dia dulu....dah lama tak jumpa katanya....memang orgnya baik..dan perangai lebih kurang HB aku je...asyik gelak dan suka kenakan org je kerjanya....happy je bila aku tgk dia org saling dok mengata...hehehheheh....nama dia 'deling' ....ha pelik kan nama tu......

mak datok..gelas punyala besar....aku ingatkan minah ni tanya gelas besar yg mcm mana...sampai je minuman tu...3 org boleh minum....huhuhuhuhu








Selepas seharian kami menghabiskan masa di Pulau2 yg indah tu......balik je hotel terus pengsan...tanpa tak boleh nak buat aktiviti lain coz terlalu penat dgn segala aktiviti yg padat...mandat.....walaupun penat kami tetap happy dan enjoy....next time nak pegi tau la kami mcm mana nak buat nanti...

sebelah malam plak kita org dinner kat Kampung Nelayan....hurmmmmm memang best....best...dan best sangat.....semua masakan kat sana sememangnya 1st class..memang sedap..harga pun best jgk......kalau tak percaya boleh tanya...Ariel..Shah...Suri...Din...dan Mike...harga memang best......hehhehhehehhehhe....rasa nak makan je kat situ tiap2 hari..hak hak hak...mau botak kepala kalau selalu makan kat situ...bukan kepla je botak..tempat lain pun boleh botak mcm ni.....ada yg sampai menyesal makan cikit....tapi aku tgk dia sorang je yg makan banyak..hahahhahahhahhahahhahahaha

5 Comments:

Dato' S said...

Resit pun masuk sini ker.. huhuhu...

Harga sebenar dlm RM 850 jer... ahaksss...

DatinDiaries said...

resit tu sebagai kenangan yg tak dilupakan...hehhehehhehe....bab kata Ariel .....hahhahhaha

lily lotus said...

syoknyaaa!

DatinDiaries said...

memang syok sangat2.....lepas tu bila dah bayar...terus gelak la....paham2 jelah....huhuhuhu

googler said...

miu miu bag
miu miu bags
miu miu handbag
miu miu purse
miu miu wallet