January 18, 2009

HOT SPRING.....

mutiara adalah satu kemestian......nak masuk kat kolam air panas tu pun sempat beli apa2 yg patut dulu.......

singgah beli pisang lemak manis dulu sebelum aku masuk ke dalam..........

pandangan dari atas jambatan sungai mamut......begitu mendamaikan dan sungguh tenang sekali apabila aku mendengar deruman air sungai mengalir.....fuh ayat.......dah lama tak gunakan ayat2 yg jiwang2 ni...takde masa.....

Hai sayang ku...dan wahai sayangku...cover la perut tu sikit......huhuhuhuhu...tu la makan banyak sangat......

Jambatan gantung yg merentang sungai mamut utk ke kolam air panas...


sekarang ni dia lebih pandai bergaya dan lebih mengada-ngada bab berposing ni...huh.....

ni lah keadaan tempat tu...huhuhuhuhu tak sanggup aku nak bermandi manda.....dan dok dalam kolam tu ramai2.....

Di antara chalet2 yg terdapat kat HOT SPRING......Sabah

ntah apa2 punya posing la....huhuhuhuhuhu...tak kisahla apa2 pun janji kami tetap bagi pose yg menarik....

emmmmm...public toilet memang boleh di puji.....cantik.....bersih dan bau-bauan yg tak menyenangkan ngak ada....







Setelah seharian dok selesaikan segala aktiviti yg ada...kali ni pagi2 lagi selepas breakfast ada plak aktiviti yg boleh dikatakan agak menarik jgklah..kita org nak ke HOT SPRING....... sampai je kat sana..kerja aku yg mula2 adalah soping moping dulu apa2 yg patut utk di jadikan sebagai kenangan.....dan sempatla beli pisang lemak manis.....aku memang suka makan pisang lemak manis....dahla rupanya kecik...cute mute sangat...rasanya plak memang sedap sgt2....tak tahu la berapa banyak aku makan....aku pun lupa...harga pisang lemak manis kat sana RM2.00...sama ke harga dgn tempat kita .......ntahla aku pun tak pasti.....aku ni memang pantang tgk pisang lemak manis....tgk je mesti aku teringin nak makan..mengalahkan org mengidam...tapi bulan ni belum check lagi..hehhehhe.... sampai je aku kat HOT SPRING tu ...ingatkan nak mandi...tapi bila tgk suasana tempatnya memang tak teringinla plak nak mandi...dah la open mcm tu...ntahla mcm2 org ada dok mandi kat situ..hehhehe....kalau open terus..takde buat2 kolam mcm tu gerenti aku pun nak jgk mandi....

ada story nak di kongsi bersama semasa aku berada kat HOT SPRING.....sampai je kat sana hati aku memang betul2 malas nak mendaki bukit tu...tgk panorama alam semulajadi.....aku rasa mcm penat sgt.....alih2 lepas tu aku rasa cam gagah perkasa plak..nak mendaki.....naik pun tak sampai 2 minit...biasala dalam bukit mcm tu kan..apa yg aku nak nampak tu ada la bayang2nya...tu pun dia tak tunjukkan betul2 dirinya...badan aku tiba2 jadi lemah...lesu...dan bibir aku pucat sangat....mana tak nya dalam kereta aku dah tersilap cakap .....aku mengidam nak jumpa PUTERI SAADONG...PUTERI SEJINJANG.........nanti aku story mory la bab ni dalam next N3 ye....

3 Comments:

Dato' S said...

Lain kali kalau nak masuk hutan.. jaga mulut tu tau... nasib baiklah I ni tau sikit2 pasal hutan... huhuhuhu...

DatinDiaries said...

yelah......mulut celupar pasal puteri takpe...jgn celupar dok fitnah org je...betul tak....

intelligence said...

cheap handbags
evening handbag
handbags online
ladies handbag
luxury handbag