November 7, 2010

KLINIK GIGI - NOOR HIKMAH


Hari ni kebetulan plak cuti sekolah..takde apa yg aku dirumah, anak2 pun dah bosan tapi nasib baik aku ingat iaitu Kak Ngah belum check lagi gigi dia..Hari tu aku dah check gigi Kakak dan Dik Ya..Kakak dah settle ari tu dan Dik Ya memang gigi dia langsung tak bermasalah.

Aku memang selalu pastikan yg anak2 lepas makan WAJIB berkumur...

Gambar diatas adalah anak kembar ku yg tersayang....mummy sayang sangat sama kamu berdua ye.Belajar rajin2...tuntutlah ilmu sampai bila dan jgn jemu utk menuntut ilmu..jangan plak bila dah belajar tinggi2 tapi otak kurang adap..mummy tak nak anak2 mummy mcm tu.Belajar rajin2 ye...dah nampaknya anak kembar mummy dah semakin besar...tak sangka masa begitu cepat berlalu..tahun depan dah masuk darjah 3 dan yg bongsu dah sekolah Tadika..hurmmm cepat betul..


Hari ni aku bawak anak2 ke Klinik..kali ni check gigi Hikmah je..dah lama aku KIV rasanya...asyik tak ingat je kerjanya..dan hari ni anak2 dah ingatkan aku..masa tgh dok ingat ni baik aku terus bawak je dia ke Klinik, selesai masalah satu persatu..esok dia org dah sekolah....minggu depan dah mula cuti..hurmmmm...takde plan nak bawak anak kemana-mana...takde budget.huhuhu.

Baju yg anak kembar aku pakai ni ditaja oleh Tinkerbell dari Bt Feringgi , Pulau Pinang..hehhehe..cute sangat baju ni..lagipun baju ni dia org yg pilih sendiri..

Halu Dik Ya....

Dik Ya gayakan baju dari Zara Kids...cantik je kemeja ni..dah lama aku beli cuma tak pernah pakai je..yelah dulu masa aku beli dia tak muat lagi nak pakai..tapi disebabkan aku berkenan sangat..so aku bei jelah dulu walaupun agak besar sizenya..dan sekarang Dik Ya dah bleh pakai..yeayyyy....Rantai Hello Kitty tu dia sendiri yg mengejas dan dok 'berjangok' sendiri..adeiii anak bongsu mummy yg sorang ni kuat betul nak bergaya..


Tapi apa pun cover sikit dahi tu Dik Ya weh..luas betul pemandangan yg mummy dapat lihat disini.hehhehhehee..

Baju mummy plak ditaja dari Bandung, muahahhahhahaa...hari ni aku pakai sempoi ja..hanya TShirt + seluar 'trek' + selipar jepun sumbangan dari Tabung Haji.hehehhehhee...adeiiiiii rilex je aku keluar hari ni...sempoi ja 'org putih kata'..hahhahhahaa.

Sebenarnya ini adalah mood malas...dalam sebulan atau dalam 2..3 bulan skali..mood malas yg melampau pasti datang menyerang aku...

Kak Ngah dah masuk dalam bilik...dan aku siap nak ambik gambar lagi..ari tu ambik gambar yg Kakak punya...hari ni Kak Ngah punya turn plak lah ye..Kak Ngah ni memang jenis cam aku sikit...iaitu 'penakut' dgn Doktor.heh heh heh...kalau aku mmg tak sangguplah...tapi aku plak siap paksa2 plak anak..hehhe..yelah aku tak nak dia org jadi cam aku yg penakut nih..

Ada 2 lubang yg gigi atas tu kena tampal.hurmmmmm tu la suka sangat makan 'lolipop'....dan Dr dah melarang anak aku jangan makan 'lolipop' coz ianya sangat merbahaya dan ianya juga lebih cenderung utk rosakkan gigi dgn lebih teruk lagi kalau tak jaga betul2.hurmmmm..

Apa la yg Kak Ngah dok perhatikan tu....hehhehhee...

Ha..dok diam2 ye..nanti Doktor nak jalankan tugas.....aku suka mai kat Klinik Chong kalau bab2 gigi nih...Doktornya dahla baik..dan aku perhatikan Kliniknya pun bersih..kebanyakkan kesemua barang2 kat sini semuanya barang2 yg baru...dan staff kat sini pun lebih utamakan kebersihan.

Haaaaa nganga luas2 sikit weh Hikmah......dah nak siap ni..kejap je..hanya 2 lubang je yg perlu ditampal...lepas ni Kak Ngah dah tak bleh makan 'lolipop' lagi dan coklat2 yg lain jugak....Kakak dan Dik Ya pun sama gak....dah kena kawal lepas ni...tak nak gigi anak2 akan rosak..rongak..dan yg sewaktu dengannya.uhuuhu..

Ok dah siap.....mUAHHHHHhhhhh..sayang anak mummy.....meh sini ...kita keluar ye sayang......sayang anak mummy nih.....Muahhhhhhh kat pipi cam span tu..hurmmm geram weh..


Ok semuanya dah settle utk hari ni....dan jap lagi bawak anak2 pi makan jelah...lepas makan terus balik umah..coz aku pun dah seminggu lebih demam selsema tak kebah2...tapi aku kena kuatkan semangat..kalau aku layan demam aku ni ..pasti akan menyusahkan anak2 aku...yelah segala urusan aku semua yg tanggung dan uruskan..kalau aku sakit sape yg nak jaga anak2 aku..so aku harus kuat...dan lawan setiap apa yg berlaku keatas aku...

seperti yg aku katakan...hidupku hanya utk anak2 ku...tanpa mereka disisi sudah pasti hidupku akan menderita dan merana...sesungguhnya aku terlalu menyanyangi anak2 ku...dan akan aku lakukan apa sahaja utk anak2 ku....dan aku sememangnya akan pastikan yg anak2 aku tidak akan hidup susah dan masa depannya terjamin...

3 Comments:

yunz_02 said...

comelnya dik ya.. akak nk tya yg dua lagi tu pakai baju sama.. twins ek.. hehe..

lily lotus said...

phewittt bergaya betul dik ya. tgklah mommy diakan. hehehe

DatinDiaries said...

Yunz: Dik Ya memang suka sangat bergaya depan kamera nih.huhuhu..ah a anak akan yg sulong tu kembar..

Lily: mommy dia masa muda2 je..sekarang ni banyak kelebihan2 terserlah so tak mampu nak bergaya lagi dah.huhuhuhu