November 1, 2009

KONSERT DIK YA - PART 1

CONVOCATION bagi tahun 2009......hurmmm

Wajah Dik Ya sebelum di make up

Baru je siap make up tang mata....tahan je Dik Ya muka dia kat aku...dah lama dia nak make up..hehhehhee hari konsertnya tu baru lah tercapai ye..

Taddaaaaaa...dah siap..ok lah tu...cantik sangat anak mummy nih..hehhee
Jelingan manja dari Dik Ya utk semua pembaca DatinDiaries2..hehhee

bergerak menuju ke Hotel........semoga Dik Ya dapat selesaikan tugasnya dgn begitu baik sekali

Sampai je kat Hotel..kena tocuh up2 sikit kan..

Dik Ya bergambar bersama dgn guru kelasnya...yg mana dulu Cikgu Kelas anak kembar aku...

hehhehe...cute nya budak kecik ni..nampak pucat tuuuuu

Dik Ya kena pakai ala2 bling-bling plak....

tahan je..kalau bab2 nak cantik nih..buat je kat Dik Ya...pasti dia tahan je.....huhuhuhu

haaaa...dah siap...hehhehheee.......alahai subang telinga tu......cantik weh

Sila beratur.........jap lagi Dik Ya punya turn plak

semuanya dah ready utk pertunjukkan masing2..

mcm2 karenah anak2 aku tgk kat sini..tapi semuanya memang cantik2..

ni kena menari lagu ala2 hutan rimba ke apa...huhuhu...tapi cute lah pakaian tu

pertunjukan yg pertama...

Sebelum Dik Ya punya turn..aku keluar ke pintu masuk jap...utk buka akaun Eon Bank utk anak2...

hehhehe..Dik Ya tengah menari tu nampaknya...cute je aku tgk dia kat atas pentas....menari sambil tersenyuk je..takde nampak cam takut2 pun.....tak sangka jugak Dik Ya ni boleh tahan punya berani jugak ye

ni di antara pertunjukkan daripada kawan2nya..

cute2 je semuanya ni..layan jelah gambar kat bawah ni ye...

tarian yg terakhir..sebelum aku nak pulang.........malas nak tunggu sampai habis daaaa.....coz perut aku dan perut anak2 memang lapar dah tahap gaban dah.............apa2 pun tahniah buat anak mummy Dik Ya kerana berani menari di depan beratus2 org......








Hari2 yg di tunggu dah sampai jua akhirnya...dah sekian lama aku suruh Dik Ya menri je depan aku kat umah ni......memang dia akan cakap..nanti mummy tunggu masa konsert Dik Ya lah....nanti mummy tgk lah..huhuhu....ada je jawapan dia..tapi kalau dia tak nak memang tak payah nak pujuk2 lah....memang tak makan saman punya....semasa aku tulis entry ni aku dan HB berada di Songkla, Hat Yai...seperti yg aku cakapla..kalau HB aku balik memang banyak la entry aku tertangguh hendaknya..hehehhee..ni pun aku sempat jugaklah luangkan masa kejap....ok bab Songkla nih aku buat kat entry lain ye..


pagi2 lagi aku dah bangun ...siapkan apa2 yg patut...dan nasib baiklah segala pakaian anak2 aku dah siapkan awal2...takde la pening2 aku nak suruh anak2 pakai baju apa.mak aku plak hanya sempat masak dan bawak bekal je nanti..nak makan kat umah memang dah tak sempat...biasala anak2 ramai kan..walau bangun pagi mcm mana sekalipun..bukan senang nak uruskan semuanya dalam masa yg singkat kan..aku nak kena make up Dik Ya lagi ni..aku make up simple2 jelah...Dik Ya memang seronok sangat bila aku nak make up kan dia..dah lama dia tunggu saat2 utk di make up kan..hehhehee...nampaknya pada hari konsertnya ..tercapailah jua niat lamanya tu..huhuhuhu


Aku agak kelewatan jugaklah sampai kat Hotel tu.sepatutnya aku kena sampai jam 8.30 pagi..tapi tepat2 jam 9.00 pagi aku dan anak2 sampai....memang agak kelam kabut jugaklah memula tu....terus berlari anak gitu aku ni.....bawak Dik Ya jumpa dgn Cikgu nya tu....dan semuanya settle..memang betul2 meriahlah aku tgk..mcm2 karenah dan gaya anak2 yg ada kat situ...memang cukup2 meriah...dan tak sabar aku nak tgk Dik Ya menari atas pentas....

8 Comments:

b.O.n.d.a said...

cOmeinye dik ya kena mekap =)

b.O.n.d.a said...

cOmeinye dik ya kena mekap =)
shabas beti perfOrm depan audience! =)

b.O.n.d.a said...

cOmeinye dik ya kena mekap =)
shabas beti perfOrm depan audience! =)

DatinDiaries said...

Bonda: hehhehe..memang Dik Ya suka sgt bila kena make up..dah lama dia tunggu saat2 mcm tu.....hehhehee

yatie said...

Ala so cute budak-budak nikan

time dorang buat konsert lagi kelakar...
too bad this year my kids nye school 's concert cancel due to H1N1.sian dorang siap dah practice kat rumah


BTWDatin.... Saya org Machang... husband org melur...

insya' allah nanti kitebagitau kalau balik ....

DatinDiaries said...

Yatie: ooo..ore kelate jugok lah ni..hehhhee
nanti bila nak balik...jgn lupa bagitau..bleh la minum2 ke..

ina said...

Dikya dah macam anak cino. cute sangat.

DatinDiaries said...

ina: nasib baiklah make up tak jadi cam kuih 'gomok' ..hhehhee