September 28, 2009

PANTAI SRI TUJUH - PART 2

Selamat Datang ke Pantai Sri Tujuh Resort...

hummmmmm..mcm2 ragam...tu yg duduk cam nak terberak je tu..hehhehhehee....

arah bilik....

sila berpandukan papan tanda yg di berikan nanti...malu bertanya nanti sesat jalan.....huhuhuhu

futsal pantai.....fuh..tak sabar HB aku nak mian nih...bleh ke..

waktu ni..air laut surut..malam nanti air pasang la....kat depan chalet dr arah depan ni...pihak Resort bela ikan siakap.....di larang memancing kat depan chalet tau....kan terkejut plak....asyik dapat ikan siakap je...hehhehhee

ni bilik utk Single Standard yg berharga RM 89.25...

cantik betul pemandangan pada waktu petang...........

bilik ni agak kecil sikit...sesuaila utk 2 org...kalau beranak pinak memang tak sesuai duduk bilik ni.....huhuhuhu

yg bestnya utk setiap chalet di atas air ni.....anda boleh bawak 'joran' utk memancing...tapi ingat tau memancing dari arah belakang bilik tu....tapi kalau yg ambik suite boleh memancing mana2 suka....dan yg paling best jugak..anda boleh memancing dr arah dalam bilik anda....bilik anda terus mengadap kearah laut...tasik ke apa.....hehhehhee....tapi memang bestlah...nampaknya bulan depan aku dan HB nak kena beli 'joran' lah...dah lama aku mengidam nak memancing...hurmmmmm bestnya...

kawasan utk parking kereta juga luas.....

jom....aku nak meninjau utk bilik suite plak....mesti cantik dan klasik punya....aku kalau menginap di sini bersama keluarga baik ambik suite je.....lagi jimat..kalau berdua ambik yg biasa2 dahla....

Taman Tema Air utk kanak2 pun ada..tapi yg biasa2 je la..takde la grand pun..tapi kanak2 tetap jugak akan suka..janji kolam........

pemandangan nak masuk dalam bilik.........memang tenang sangat2..kalau tension2 aku nak pi tido kat sinilah sorang2 diri...sambil memancing ikan ke....apa ke...best jugak tu sorang2..tapi bleh ke....hehhehhee..gerenti HB aku akan izinkan...betul tak sayang.....











Masih dalam bab tinjau2 chalet kat Pantai Sri Tujoh.....ada masa 1 bulan je lagi utk selesaikan semua tugas.....nanti 23hb...24 dan 25hb Oktober ni, My@PC seluruh Malaysia akan berkumpul di sini...so kami nak kena pastikan semuanya akan berjalan dgn lancar dan teratur...dan tak mahu jadi mcm yg lepas......haru biru di buatnya....bukan apa..coz masa terlalu suntok dan masing2 kepenatan...sebab tu lah macam2 suara kedengaran...tapi kali ini kami akan cuba lakukan yg terbaik..dan datang pun takdela cam roket...hehhehee...hari tu datang 1 hari je...dan program mcm2 plak tu mau tak pengsan.....


banyak pilihan chalet yg terdapat di sini..mengikut budget anda sekeluarga....bab makan..kalau kat Kelantan jgn risau....makanan semuanya sedap2....dan murah..nak shopping pun dekat je dgn kawasan bebas cukai....dan kami akan adakan perbincangan terlebih dahulu...dan barulah aku ceritakan secara detail tentang program tu nanti..


anda juga boleh layari website nya di...http://mdtumpat.kelantan.gov.my


ini adalah di antar senarai harga bagi setiap setiap bilik yg terdapat di Pantai Sri Tujuh Resort:-

SUITE : RM 209.75 atas air dan dah termasuk dgn cukai

DOUBLE DELUXE : RM 147.00 atas air jugak...

SINGLE DELUXE : RM 136.50 sama jugak..di atas air

FAMILY SUPERIOR : RM 105.00


DOUBLE STANDARD : RM 94.50


SINGLE STANDARD : RM 89.25

ASRAMA / DOM : RM 157.50 ( bagi yg baru )


ASRAMA / DOM : RM 84.00


9 Comments:

Han said...

fuiyoooo..cantik nyer view..mmg best kalo bercuti ngn family..
anyway, selamat hari raya aidilfitri to u & family..

-Han@tayargolek

DatinDiaries said...

Han: hehhehe..tayar golek..tu la..meh la konvoi ke kelantan plak

smiley said...

waaa...kak...thx bg information psl tempat2 bercuti...sgt suai utk bercuti dgn family nih...tqtq

DatinDiaries said...

Smiley: masih banyak lagi kt kelantan ni tempat2 yg menarik..meh la bercuti kat kelanatn..makanan sedap...murah plak tu....

ina said...

Sama-sama.Saya pun minta maaf sekiranye kata-kata saya meyinggung perasaan. Selamat Hari raya.semoga enjoy bercuti.

DatinDiaries said...

ina; sama lah kita..meh la kita bermaafan sempena raya masih ada sebulan lagi..hehhee

kakaksiah said...

boleh tak bagi contact number resort ni???

DatinDiaries said...

kakak siah : hi..thanxs coz sudi terjah di sini ye...

Pantai Sri Tujuh Resort : 09-7211753

Han said...

2-4 April ni saya and the geng 20 lebih motorsikal ER6N akan ride 'jalan-jalan ke Kelantan' sempene Kelantang Bike Week..masa utk tayargolek ke Kelate le pulok..hehehe