September 7, 2009

OH CUP CAKE...........OH BISKUT........OH..OH..

kacau sehingga sebati...hehhehhee.....penuh dgn keyakinan gitu..bila aku dok tgh buat biskut dan cup cake nih...

pastu letak dalam bekas yg cantik......

tak cukup 1...aku buat lagi.....harapnya sedap dan menjadilah tu....hehhehhee

sementara menunggu cup cake siap....aku buat acuan utk buat biskut plak...rajin betul kan...yelah nak bagi anak2 aku ni makan....hehhehee

ha.......siap...dan tunggu giliran utk di masak....hurmmmmm..tak sabar rasanya..mcm mana la agaknya ye.....hehhehhe

hhahhahahhaha....jap aku gelak jap......hhahhahaa....ha ni lah dia cup cake aku dah siap..tadaaaa.......tak tahu la kenapa jadi mcm ni......bila aku cuba rasa....( hah tak pose ke..biasala org pompuan kan ) hhehee....sedap tu memangla sedap..cuma kenapa ada sedikit ke cairan di situ.....hahhahhahhaha..lembik semacam 2 mcm je......aku rasa butter banyak sangat kot....so kesimpulannya hasil utk cup cake aku adalah...........CUP CAKE AKU TAK MENJADI......WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA............

dan ni plak biskut............kenapa plak jadi cair mcm tu...hahhahhahhaa..aku rasa aku silap pi sapu mentega kat dulang tu....konon2nya tak nak bagi melekatla konon....hahahahahahhahahahhahaa.......adeiiiiiiiiiiiiiii

utk biskut ni Dik Ya bagi comment........katanya Dik Ya......mummy...mummy kenapa mummy buat biskut tak rasa mcm biskut ..tak jadi ke mummy......tak sedap la biskut mummy buat ni...kalau manik2 tu sedap..biskut mummy tak sedap......huhuhuhuhuhuhu.....tu anak aku punya comment...

walaupun biskut aku tak seperti yg aku nak.....tapi aku tak puas hati...aku habiskan jugaklah..apa yg aku nak buat...huhuhuhu...dah lama aku tak buat biskut ni.....7 tahun yg lepas aku buat...dan sekarang aku buat lagi....dan kali ni hampeh ......waaaaaaaaaa

last punya cup cake.......faham2 jelah kan..tak payah nak taip panjang lebar lagi lah......huh











Berakhirlah sudah segalanya hari ni dalam hidup aku.....semuanya dah selesai ..nak nangis pun tak nak gelak pun tak...tapi tak terkata2 aku rasa ungkapan yg paling tepat utk aku kali ni..huhuhuhuhu.....apa2 pun aku rasa sungguh puashati dan sungguh tak puas hati dgn apa yg berlaku hari ni........waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



oh tidakkkkkkkkkkkk....punyalah bersemangat aku nak buat biskut dan cup cake..tapi akhirnya.......anda boleh tgk semua gambar di atas tu...huhuhu.....yg pelik bin hairan kenapa biskut aku tak menjadi...kalau cup cake tu oklah.....coz ni 1st time aku buat.....cuma biskut je...sebelum ni aku boleh buat beratus2.....hehhhehee..tapi tu 7 tahun yg lepas la.......lepas tu hari ni baru aku buat balik tanpa tgk apa2 resepi ..main redah je...hahhahahhahaha...dan akhirnya dapatla hasilnya seperti di atas.....hahhahha....adeiiii....

mak aku dah larang dan bagitau aku.......

Mak : Ayu tak payahla nak buat....kan tak jadi membazir plak biskut tu..baik beli je..

Aku : ish..boleh buat...bukan susoh pong kalu buat biskut...senea jah...cup kek jah nak try buak nih


Mak : rasanya supo tok jadi nih...lamo keh tohok blako keh..bazir pulok.


Aku : ish..takpola try buak dulu lah....buleh la pakat2 makea..


hehhehhehe sedutan percakapan di antara mak dgn anak pd petang tadi..hehhee....dgn penuh yakinnya aku nak buat cup cake dan biskut konon2.....hhehhehhehee...

last skali......aku ketawa kat situ jugak bila tgk hasilnya...aku dapat agak dr riak muka mak dan maid aku...cam nak gelakkan aku..tapi dia org tahan je muka masing2....last skali mungkin dia org tak tahan......dia org gelakkan aku....hehhehhehee....bukan mak dan maid aku je...tapi anak2 aku skali....anak2 aku siap cakap....mummy..mummy....mummy kenapa tak jadi biskut mummy nih....kenapa cup cake mummy ni cair.....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..


kalaulah HB aku ada time tu..tak tahu la aku gamaknya dia mengata kat aku....hurmmmmm

13 Comments:

Dato' S said...

Looo.. naper leh jadi camtu.. la'en kali ikut SUKATAN yg telah diberikan.. jangan suka2 tambah atau kurangkan sukatan bahan2 tu..

Huhuhu...

p/s: Takper, kita belajar dari kesilapan.. cuba lagi eikss..

DatinDiaries said...

Dato'S: huhuhu tu la pasal..i bersilang patah bagai nak siapkan semua tu..
anak2 pun cakap..biskut mummy buat tak sedapla..kalau manik2 hiasan tu sedapla..huhuhuhu..

DatinDiaries said...

Dato'S: huhuhu tu la pasal..i bersilang patah bagai nak siapkan semua tu..
anak2 pun cakap..biskut mummy buat tak sedapla..kalau manik2 hiasan tu sedapla..huhuhuhu..

ina said...

Buat sendiri lagi jimat. RM100 mcm-mcm biskut boleh buat. Cup cake tu terlebih butter tu.

DatinDiaries said...

ina: tu la pasal....kalau buat sendiri lagi jimat...dah la bleh buat byk....
rasanya memang butter terlalu banyak kot...huhuhu

shada said...

cupcakes tu kakyu kena pukul telur bagi kembang.
mesti telur tu tak cukup udara sbb tu dia kempis semacam.

takpe.
cupcakes punya tepung siap banyak dah skang.
tinggal bancuh,ayak je.
lagi senang...

klu kuih tu,sukatan mcm klu tepung 100 gram kan...letak tepung gandum 70 gram and 30 gram tepung jagung..nak bagi rangup.

yg kakyu sapu mentega kat loyang dah cun dah.mmg utk bagi dia tak melekat.tu mesti adunan silap operate mana-mana.

takpe cuba lagi deh!

P.S klu pakai resepi majalah susah sket nak layan,apa kata try ke myresipi.com
kat situ bykkkkkk sgt resepi utk dicuba.

DatinDiaries said...

Shada: hehhehheeheh...thanxs bebanyaklah shada..kak u nak sangat belajar buat cup cake nih...

esok nak cuba lagi..ntah menjadi ke tak.....telur tu tak cukup kembang coz udara tak berapa segar kat luar kot..hehhehhe..

apa2 pun terima kasih di atas penerangan tu ye...nanti kak u akan cuba buat lagi....apa pun nak jugak buat hingga boleh di makan....hehhehhe.....

DatinDiaries said...

Shada: hehhehheeheh...thanxs bebanyaklah shada..kak u nak sangat belajar buat cup cake nih...

esok nak cuba lagi..ntah menjadi ke tak.....telur tu tak cukup kembang coz udara tak berapa segar kat luar kot..hehhehhe..

apa2 pun terima kasih di atas penerangan tu ye...nanti kak u akan cuba buat lagi....apa pun nak jugak buat hingga boleh di makan....hehhehhe.....

DatinDiaries said...

Shada: hehhehheeheh...thanxs bebanyaklah shada..kak u nak sangat belajar buat cup cake nih...

esok nak cuba lagi..ntah menjadi ke tak.....telur tu tak cukup kembang coz udara tak berapa segar kat luar kot..hehhehhe..

apa2 pun terima kasih di atas penerangan tu ye...nanti kak u akan cuba buat lagi....apa pun nak jugak buat hingga boleh di makan....hehhehhe.....

DatinDiaries said...

Shada: hehhehheeheh...thanxs bebanyaklah shada..kak u nak sangat belajar buat cup cake nih...

esok nak cuba lagi..ntah menjadi ke tak.....telur tu tak cukup kembang coz udara tak berapa segar kat luar kot..hehhehhe..

apa2 pun terima kasih di atas penerangan tu ye...nanti kak u akan cuba buat lagi....apa pun nak jugak buat hingga boleh di makan....hehhehhe.....

DatinDiaries said...

ya allah...apasal punyala banyak ni yg keluar....hehhehe....im sorli..

bOnda said...

cuba lagi k!
bOnda dulu kOnOn nak buat biskut raya, bawak balik pasir mas, tapi tak terbawak balik cOz kalO baling kat dinding sure pecah dinding tu..kih kih kih..

DatinDiaries said...

Bonda : hehhehhehe..tu la pasal...ingat nak buat lagi nih....tak puah ati nih..heheee