August 4, 2009

SHOPPING AWAL BULAN...

ambik Dik Ya sekolah singgah kat ANAKKU dulu..beli sabun dan shampoo dia org......

cantik betul seat utk baby ni kan......dulu masa budak2 ni kecik..takdelah plak design mcm ni......sekarang ni dah mcm2 ada....cantik2 plak tu

sampai sudah kat TESCO......jom tgk apa yg patut nak beli bulan ni...

benda yg seharusnya aku kena beli bila sampai je kat TESCO adalah buku utk anak2...

kembar ni memang hantu buku.........kalau dapat buku mcm nilah dia org.....tak kira buku apa....janji benda yg boleh dia org baca.......dan alhamdulillah kembar dah lancar membaca dalam bahasa melayu..cina ......dan jugak bahasa omputih.....

yg ada kat dalam troley tu adalah benda2 yg belum ada dalam senarai ......huhuhuhuhu.....jgn tak tahu..bukan pilihan anak..tapi pilihan aku...kalau pilihan anak2...tak tahula aku..........5...4.. troley pun tak cukup...

ok...semuanya dah settle..........masukkan semua skali dalam kereta....jom balik..lagi lama lagi nipis la beg duit aku...

sebelum sampai kat rumah...teringinla plak nak makan nasi sup...bukan malas nak masak..cuma nak makan sup je...kat umah aku takde sup..hhehehhehehee

Dik Ya tak nak makan nasi sup...dia nak makan KFC....tiap2 hari nak makan KFC..........nayeeeee kat mummy...hehhehee

fuh...baru sampai umah..penat giler aku hari ni.......apa2 pun aku nak mandi dulu lah..........

barang2 kat rak kat dapur dah hampir pupus....bahagian ni aku yg kemaskan......aku tak bagi maid aku yg buat...coz kalau dia susun..tak tersusun rapi hendaknya......serabut mata aku je...baik aku buat sendiri kan.....

kan tersusun rapi kalau aku susun kan..hehhehheheee....fuh kerja aku dah settle...

udang celup tepung kegemaran aku........kalau anda ke pasar raya jgn lupa beli alah ni ye...memang sedap......makan panas2 tau..........memang sedap banget...

ha...kerja kegemaran aku.......aku suka beli udang kat TESCO...kerana kat sana udangnya murah..besar2 plak tu.....dan aku paling suka kupas kulit udang.....dan aku suka lah buat kerja ni..jgn kata aku malas plak...aku pun suka buat kerja tau....huh..








Tjuknya bukan main lagi...mcm shopping sakan bunyinya....tapi biasala kalau awal2 bulan mcm ni...shopping barang2 dapurla....aku memang suka beli stock utk sebulan terus...tapi kdg2 tu nak sampai sebulan ada lagi benda2 kecik yg nak kena beli..tu yg aku paling tak suka tu..ingatkan dah beli awal2 bulan ni...cukupla..tapi tak cukup..cuma takdela bantak sangat...jimatla sikit kan..utk barang2 dapur aku beli kat TESCO je...tapi kalau lauk pauk ni aku beli kat pasar dekat dgn rumah aku..senang...ikan pun fresh2....cuma makanan tin..botol..sabun semua kat situlah....harganya pun berpatutan....kalau kat KL aku beli barang dapur kat NSK je...kat situ murah2.....jimat tu yg penting...hhehe


kalau pi shopping barang2 dapur ni..aku memang dah suruh maid aku senaraikan dulu semua barang2 yg nak di beli....barang yg tinggal 1 ke....atau dah takde langsung..tu semua tugas maid aku..aku tukang beli.....walaupun aku tak bekerja..tapi mesti ada gaji gak kan....kalau takde gaji mau mengamok aku ni..hehee..tapi alhamdulillah aku dapat gaji dr 2 company..takdelah aku tension sgt...hehhehee......


lepas ambik anak2 sekolah.....kami terus pi TESCO la..kalau balik rumah memang gerenti malas aku nak keluar...dahla panas kat KB ni.....kulit aku pun dah lain mcm..muka aku plak dah ada bibit2 cinta plak.......muka sensitif kan......lepas dah beli apa2 yg patut...kami singgah makan kat nasi sup dulu...nak balik masak tak larat la...bukan malas tapi tak larat..hehheheheeee....esok aku masaklah...hari ni makan kat luar je dulu....


oklah..nak tido jap....penat...daaaaaaaaa....

6 Comments:

lily lotus said...

baper lama punya stok tu

DatinDiaries said...

LIly:hhehhee biasanya beli utk sebulan..tapi dalam sebulan tu ada la plak sikit2 plak....yg tambah pun barangan makanan jelah..yelah anak2 ramai la kata kan..hehehhee

Shifu67 said...

sebelum sampai kat rumah...teringinla plak nak makan nasi sup...bukan malas nak masak..cuma nak makan sup je...kat umah aku takde sup

kami singgah makan kat nasi sup dulu...nak balik masak tak larat la...bukan malas tapi tak larat....

besungguhnyooo dia royak...hahaha!

DatinDiaries said...

Shifu: hahhahahhahhaaa.....yo la...keh ado ore dok cayo keh...hehhehhehee

wan said...

datin, nasi sup xpe....diettttttttt

( SANGATTTTTTT )

*sori ekk gurau2 nagn datin ni
** x sabar nak balik kelantan,dah ade list ni..nak makan kat mana, yg sedap dan ini hasil dari blog datin ni( thanks akak )

DatinDiaries said...

Wan: hehhehee....memang saya tgh SANGGGGGATTTTT lah DIET....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
nanti sampai jgn lupa bagitau ye...bolehlah makan skali dua kali ko....hehhehhe