June 8, 2009

BUKIT BENDERA.......

jom kita naik atas nun di sana......kiss sikit...hurmmm...ada bau-bauan ala2 masam la...hehehehee

asyik berkepit je....hurmmmmmmm..sedihnya muka Dik Ya ni...

tinggi betul.......kepala aku dah mula terasa pening2.......aduiii....

masuk terowong dulu.......mcm nak balik KB plak rasanya............tapi tu terowong kat Genting Sempahla......hhehee

selisih kat tgh2 jalan......memang penuhla ....rasa mcm pelarian pun ada jugak....coz asyik berdiri je.......aduiii.......kena tukar yg baru ni.....kena buat biar banyak seat sikit.....ala kira ubahsuai la...kesian kat 'orang tua'...tak kanla nak berdiri sampai atas......yg muda2 ni bukan reti bahasa kdg2 tu.......tak reti nak bagi org tua duduk.........

ok...kita dah sampai.....ni pemandangan dr atasla...seluruh Penang boleh lihat dr atas Bukit Bendera....

jom kita ronda2 dulu.....apa yg menarik kat atas ni......

sampai je..perkara pertama adalah cari port nak duduk dulu.......penat tau...seharian kami berjalan je kerjanya hari ni.....

dok kalut cari air.....kat atas ni nak kata sejuk tu tak jugak....tapi adala rasa sejuk tu sikit2....

makan jagung tu dulu...baru la kita boleh naik atas plak.........ikutkan hati memang malas....tapi dah anak2 ada..bawakla dia org jalan.........memang berpeluh jgkla berjalan ........

Dik Ya dok tgk apa tu......nak makan jagung ke....kongsi2 ye........kan beli sorang satu membazir plak...........kalau tak cukup baru beli yg lain....faham2lah kalau HB aku yg membelinya..tak pernah nak cukup sorang satu di buatnya....hurmmmmmm

alahai........kak ngah tu seksinya ...hehhhehee.......kat penang ni memang panas yg teramat sgt rasanya.........

kakak memang mantain la.......makan pun ada gaya....dan siap posing lagi...

nampak cam penat je..........i lagi penat tau......hurmmmmm

ABC ni memang best.....kakak sorang je yg makan.........tapi tak sempat nak ice cream tu........duummmm jatuh atas meja....tu la nak makan tu.....makan slow2....

Kak Ngah tgh syok makan Laksa Penang.......ni kita org singgah makan kat atas Bukit bendera la.....kedai yg mula2 skali tempuh...memang sedap Laksa Penang dia.......lepas makan aku nak bawak anak2 pusing Bukit bendera dgn menaiki 'transit car'....ala betul la agaknya ni aku panggil...kira mudah2 je......kereta atas padang golf tu...hehhehe

jom kita ronda2 atas Bukit Bendera dulu.....bayaran utk naik 'transit car' ni utk satu pusingan adalah RM30.....dia bawak kita pusing2...dan bagitau apa yg menarik dan tak menarik la....hehheee


hati2 kan jatuh tu kang........

alahai Kak Ngah siap posing gitu....dgn kakinya mcm tu...hehehehee....memang ada gaya betul la anak2 mummy ni...........ni kat puncak la kiranya.......

banyak betul bunga2 hiasan yg segar...baru di ambik ni.......tgk ni bunga gantang memang sedap kalau buat ulam Nasi Kerabu.....besar2 bunganya ni....

happy family.......satu kepuasan kalau dapat bawak family ..terutama skali mak dan anak2 ni jalan2..........walaupun kita kempis selepas itu......tapi amat menyeronokkan.......

ni apa nama Hotel ni.........hotel memang cantik......tapi layanan mcm 'TAIK'.....aku tak pasti yg aku jumpa ari tu owner dia atau pekerja.......tapi takkanla owner layan customer mcm tu kan...adala sorang lelaki cina ..tua plak tu kat depan reception tu...aku dan HB masuk dalam hotel nak minta brocher ,......yelah mana tahu kot2 kami berdua gatal nak naik tidur kat atas ni kan.......kita org masuk nak tgk je..dia siap cakap..restoran for guest only......hah..kami dgr....terkejut gakla....dia org ingat kita nak masuk nak makan free ke apa......apa kelas makan kat hotel mcm tu...hahhahahhahaa.......( marah coz sakit hati ).....bukannya tak bleh nak bayar...gila apa sound mcm tu....pastu aku tgk muka dia bengang kat beberapa budak cina dok bising2 depan pintu...biasala hotel kan......mesti bising kat reception...mak bapak nak check in ke apa....habis tak kanla nak dok diam je.......BODOH betul cina tua tu....takde hormat org langsung....huh...tak silap aku nak masuk hotel ni...kat depan tu ada Taman Burungla......aku rasa tu staff dia kot.....tak kanla tokey plak kan......ntahla....?????

hari dah senja...jam pun dah menunjukkan pukul 7.30 malam...jomlah kita turun dulu.....pi tempat lain plak....

Dik Ya yg selalu berdamping dgn mak aku.........kecik betul Dik Ya ni...geram plak aku nak cubit2 ke tampar2 manja ke...hehhheee

posing dulu...sebelum kita turun.....

gambar aku takde pun....asyik gambar dia org je........hurmmmmmmmmmm.......selamat tinggal Bukit Bendera.......












Yeeehaaaaa............jom jalan2...sempena cuti sekolah ni..........mai la bawak anak2 bercuti..tak kisahla dalam atau luar Malaysia.......bila la agaknya nak bawak pi Disneyland ni.......aduiii.........mesti seronok sakan anak2...nantilah...kalau ada rezeki....sampailah kami.......



destinasi pertama kami semasa kat Penang ni adalah Bukit Bendera........Dik Ya belum pernah dtg lagi..manakala kembar aku ni..last dia dtg masa dia umur 2 tahun.....hehhehehhee..lama tu...sekarang dia dah 7 tahun.......memang seronoklah dia org tu........aku la yg penatnya....melaung sana sini.....mcm anak 10 org pun ada jugak rasanya ni......aduiiii penat betul.......biasa la kan karenah budak2 ni........paham2 jelah.......nanti bila dah besar sikit...ringanlah sikit rasanya kot...takde terpekik terlolong aku di buatnya...


apa2 pun memang seronok bila tgk anak2 ni happy.......satu kepuasan yg teramat sgt bila tgk anak2 aku ni happy.......walau aku penat ...tak kisah.........walau dalam beg semakin menipis..takpe aku tak kisah...utk anak2.....hehhehhee..tgh2 bulan nanti peningla kepala mummy.....hehhehhehehhhe.......


jom kita tgk jelah gambar2 yg sempat aku dan HB rakamkan semasa kami di atas Bukit Bendera......

6 Comments:

SaraGurL said...

penang
my hometown...
hehehehe
kt sana g mkn pasembur kt Padang Kota Lama x??

DatinDiaries said...

Sara: hehhee..tak sempat....hanya sempat makan Laksa Penang je...blm pernah makan pasembur lagi...

lily lotus said...

apalah cino tua tu dok merapu...hik hik...gilo kuasa gamaknya

DatinDiaries said...

lily: hehehhee...memang gilo kuaso tuh......

masviona said...

cuti skolah nih mmg syok lah budak² nak² lagi if mak bapak bwk gi jenjalan kan...:)

DatinDiaries said...

masviona: ah a....anak2 memangla suka...yg mak bapak plak..tgh2 bulan tak berapa suka...hahahhahaa