January 25, 2009

FAMILY DAY OUT......

hehehehhee...tgkla mak aku kat belakang tu dok kalut nak pakai 'seat belt'....hehhehe...anak2 pun kat blakang skali semuanya pakai....tapi aku plak tak pakai...huhuhuhuhu.........tringat plak kat iklan upin ( kartun ) tu......dgn selambanya polis tarffic tu cakap selepas bagi surat sama....." selamat tahun baru"...hehhehehhhehheee.........kelakar plak bila tgk mimik muka dgn nada suara mcm tu...walaupun kartun tapi iklan itu amat berkesan.......

hari ni aktiviti aku bersama keluarga keluar makan 'colek' di PCB.......memang best giler......ingat nak makan steamboat belah malam...nampaknya niat tu tak menjadi la...tgkla esok malam ke......makan besar kami sekeluarga plak....lusa dah nak jalan2 cari makan dgn anak2 plak......cuti sekolah panjang kan.....

tgk kuning je...memang menjamu mata betul.........mcm2 ada......ketam...udang......sotong.....ikan...dan mcm2 lagi lah.......dahla yg segar2 plak tu....memang best giler.....

tadaaaa....makanan dah sampai ....so apa lagi tak kanla nak tgk je.......jom kita pakat2 makan dulu.......memang tak sabar rasanya...bila tgk sotong dan udang ni........huhuhuhuhu...memang terangkat habis.....

Yehaaaaa...jom kita makan dulu......wah bestnya.................

taula tgh makan...dan memang dok syok makan sampai mulut masing2 pun dah jadi lain mcm je.....kenapa la mulut HB aku ni mcm ni ye......nampaknya mulut yg lain pun mcm tu jgk...huhuhuhu

anak aku memang suka makan alah2 ni........tapi aku pun suka jgk...hehhehhhee........


masih......nak makan lagi ke.....tak cukup lagi ke dgn badan yg cantik sgt dah tu...dah nak macam belon dah.........waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

tak sampai 15 minit....semuanya dah licin...kami kerjakan....hehhehhehe...kebetulan kelaparan kami ni terserlah...so apa lagi serang jelah............kalau anda ke PCB...singgahla makan kat gerai ni...layanan best walaupun kedai biasa2 je.......baik hati plak tu tuan kedai tu......nama plak aku lupa...nanti aku inform next entry ye.....


bunga kat kedai tu pun mau pegang ke......memang sama minat dgn mummy dia la anak aku yg ni.......sempat jeling lagi tu...muahhhhhhh

Miss Lisa jgk tak ketinggalan nak bergambar nampaknya di situ....hehehhhehehehe...dia dah aku anggap mcm adik aku la....dia yg tolong uruskan aku jaga anak2.....katanya dah tak nk balik indon....bagusla kalau mcm tu...ringanla beban aku ckit.....yg dok peningnya.....maid aku yg lama nk dtg balik kerumah aku ni bulan dpa....nampaknya 2 org la kt rumah ni plak....kalau free kan best.....huhuhuhuhuhu

suka sgt aku gambar ni...tak tahu kenapa....sebuah keluarga yg bahagia.......yg paling kecik dok kat tgh2.....hehhehe cute betul.....

ni dah nak balik.....sempat posing jap.....angin punyala kuat...takut plak aku tgk ombak yg begitu kuat menghempas batu........( huhuhuhuhuhu )






Kali ni kami keluar lagi bersama2.....aku nia syik nak makan je kerjanya...tak tahula kenapa plak selera makan aku sekarang ni melampau2.....

adakah ini TANDANYA....aku.....aku.....aku.....aku......aku nak gemuk lagi.....hahhahhahhaha...nampaknya dah tak cukup lagi kegemukan aku skg ni.....hahhahhahaha tapi takpe yg penting hati senang......di beri kesihatan yg baik...dan di sayangi oleh suami....itu yg penting bagi aku.....

tambah2 anak2 plak di sisi.....di kelilingi oleh org2 yg menyanyangi aku...dan aku di samping yg tersayang.....
aku update blog ni pun...HB aku dok kat sebelah cam nak tidur je ni...ngantok ekkksss....sabar ye.....masa panjang lagi......

baby nak update blog jap ye.....kan tak buat...bertimbun2 nak kena bukak N3...penat jari aku nak menaipnya dan jenuh yg nak membacanya.....

7 Comments:

ani_hasrul said...

salam mak datin,sihat ker???? sy x brape sihat ni,kepala asyik duk pusing jer,dah 3 hari duk asyik duk tido je kerjenyer,makan pun x lalu...... ni pun baru tgk blog awk,sedap plak tgk makanan yg u all makan tu.....huhuhuhu

DatinDiaries said...

hehhehhe..ni demam ada maknanya ke ni ....agaknya......

Anonymous said...

Salam datin..
actually i berminat sgt2 nak order JAMU DARA yang u promote tu..Boleh x u emailkan detail kat azlinasalmin@yahoo.com. thanks yer...

DatinDiaries said...

w'salam....
terima kasih kerana melayari blog datindiaries ye....
nanti i terangkan secara detail ye....

ani_hasrul said...

huhuhuhuhu..... kalau betul lah MAKNANYA itu syukur sgt2,..... huhuhuhuh.....

DatinDiaries said...

huhuhuhu....saya pun dok menunggu ni......saya dah lewat...yeayyyyy

ani_hasrul said...

erm..... sedih nyer,bgn pagi td tgk2....... xpe la n buat macamaner x de rezeki lagi kot.......frustnyer rase.......huk3........