January 5, 2009

ALAM PERSEKOLAHAN - HARI PERTAMA

huhuhuhuhu kesiannya muka mengantok lagi tuuuu....

kat dalam dewan ...dgr ceramah yg aku katakan yg aku ni satu benda pun tak faham....hehhehee...dah bagi ceramah dalam bahasa cina manala aku nak faham......



H a tu dia anak2 aku tu.......dok kat belakang tu.......bubye2......blajar rajin2 ye...mummy balik dulu....

nak ambik tak berani lor.....kang apa lak mak bapak yg lain tgk aku....iyo2 jo ambik gambar anak dalam kelas ni.......hehehhehhee bukan apa nak abadikan dalam diaries la .....hari pertama sekolah...

baru nak pegi sekolah.....nampak cam sedih je muka tu........

Papa dgn Dik Ya...tgh mengayakan kasut Smart Reader...nak kena try dulu dan bagi size..baru leh dapat...dia org akan order nanti....


sebelum nak balik ni...sempat lagi aku ambil gambarnya...dahla 1st day sekolah.....tapi aku ambik lewat 2 jam....hehhehhe....tapi alhamdulillah anak aku ni memang cerdik orgnya...takde la nak menangis ntah apa2....rilex je.......lagipun teacher dia ada ......dan dia org akan jaga sampai aku dtg....lewat mcm mana pun...tapi jgn la melampau kan..huhuhuhu....bukan nak ambik lewat pun...aku tunggu twins keluar dulu....pastu baru aku ambik si kecik ni plak......cian anak mummy...

belah ptgnya daftar....dan malamnya masuk kelas......dimana2 je Abg Cameraman memang senantiasa setia mengambil gambar darling nya.....hahhahahhaha


huhuhuhu ala tomeyyy nye....
rajinla mula2 ni..huhuhuhu balik rumah terus buat homework ......yang belajar Qiraati tu.....





Emmmmmm hari yg di nanti2kan oleh anak2 aku nampaknya dah tiba.....pagi2 lagi dia org dah bangun....senang plak tu nak kejutkan...biasanya memang susah nak bangun pagi2 ni......lepas je mandi....pakai uniform sekolah yg baru dan boleh dikatakan semuanya baru......

dah breakfast aku hantarla dia org ke sekolah...sampai je kat sekolah...ibu bapa serta anak2 kena masuk dewan.....tapi sepatah pun aku tak faham apa yg pengetua nya cakap...aku dgn HB senyum jelah .....padahal satu benda pun aku tak faham apa yg dia cakap....mcm manala aku nak faham kalau dah cakap pun dalam Bahasa Cina....huhuhuhu....

time ada perjumpaan dia buat dalam 2 bahasa senangla aku nak faham....1 bahasa cina dan 1 bahasa melayu.....ni terus je cakap bahasa cina..manala aku nak faham...alih2 cina kat sebelah aku yg terangkan semuanya apa yg pengetua tu cakap tadi...hehhehhehee......dia tahu aku tak faham...coz aku dgn HB buat2 cakap ala2 suara kuat gitu dan mengatakan apa la yg cikgu ni cakap ye.....hehhehehhehe.....tu la org cakap malu bertanya sesat jalan.......maknanya aku tak sesat la ye...coz aku tak tanya ..aku cuma kias2 je gitu....dan org sebelah nampaknya faham kiasan manis ku itu.....ahaks....

sebelah malamnya plak jam 8.15 malam kena hantar anak2 kat Qiraati plak...dulu twins je yg belajar kat Qiraati ......sekarang ni ketiga-tiga anak aku dah belajar........senang...yelah ilmu agama pun nak kena tahu juga selain ilmu duniawi ni......ko guane..


5 Comments:

Dato' S said...

Hari PERTAMA memang memenatkan...
Tapi PUASHATI, sebab semua berjalan dgn lancar..

Naik jer flight mlm tu utk ke KL, Terus terlena... sedar2 tak sedar dah sampai KL... huhuhu...

DatinDiaries said...

huhuhuhuhu

ani_hasrul said...

lawanyer ank2 bertudung......

DatinDiaries said...

huhuhuhu,,...mummy nya bila ekkkk

ani_hasrul said...

huhuhuhu