November 24, 2008

HARI KE 2....

selamat datang ke Pulau Pinang................

uwekkkk...nak sangat ambik gambar aku kan....hhehehe.....suami aku yg tukang ambik gambar kali ni......ni kat atas jambatan la ni.......

ni plak kat Botanical Garden......monyet2 pun dah tak banyak mcm dulu........

ramai betul rakyat jelata yg beta bawak ye....huhuhuhu

tgh tunggu nak beli ice - cream la ni...mau tak lama semua yg aku bawak ni adala dalam 11 org....huhuhuhu

posing kat tepi org jual ice - cream .......sampai kat sini pasti akan

Kembar tgh layan ice - cream....lemak berkrim...

beginilah budak2 bila dapat ice - cream.....emmmmm....suka sangat la tu..

Dik Ya tgh syok dok makan ice - cream tiba2 dtgla monyet kat kaki dia...apa lagi terkejutla...sampai terangkat kaki tu...nasib baik anak aku tak jatuh...hehhehe

emmmm bestnya makan ice- cream .......emmmmmmm

2 ekor monyet kat Botanical Garden......memang cute sangat......siap buat ala2 show lagi tu...

baju yg aku sempat beli kat F.O.S Plaza Gurney......emmmmm.....harganya murah je..dalam RM 39.90 tak silap aku la kot......banyak lagi ada..dgn mcm2 colour gitu...

emmm..nak angkat cendol pun tersengih jgk ke........aku paksa dia makan cendol tu.....baru dia tahu betapa sedapnya cendol tu sampai tak terucap dgn kata2.....wahh..wah...

setiap kali kalau aku ke Plaza Gurney dr dulu sampaila sekarang...cendol kat food court ni lah yg gerenti aku akan cari dulu.....memang best giler........cuba dan rasala sendiri..memang sedap sgt...

Ayaaa.....cepatla sikit...saya sudah mengidam mau makan cendol tu......tak sabar..tak sabar nih...

Hi sayang........Adik....( kak ngah )

seronok betul anak bongsu aku ni...Dik Ya....

hi sayang.......kakak

haaaa anak2 semua pi ikut ketua kat depan tu ye..hik hik.hik.....

sempat lagi anak kembar aku ni buat2 ala model kat dalam cermin butik GUESS tu.....hhehee

alahai kesiannya tgk muka anak Mummy ni......sayu je Mummy tgk anak mummy ni.....air muka yg sedih....nak marah pun tak tergamak..........cantik betul baju ni...tapi aku tak belila coz kecik sangat....

cantik betul design ni.....dah ambik2 gambar curi2....sampai lupa nak beli...plak...ni plak kat Plaza Gurney huhuhu

ni baju yg sempat aku beli...... menarik sangat huhuhuhuhuhuhu

Sawadi kap.......ni kat Batu Feringgi la...kat Eden Restoran........

ha...ni aku la plak...bergaya betull....bukan org tahu pun aku pakai yang RM 10 Henget nih....tapi kalau org tahu apa salahnya...hahhahhahhahaa.........ala beli jelah lagipun cantik apa.....tak kisahla murah ke mahal ke...yg mahal pun berlambak tak pakai......aku ni jenis yg suka pada satu barang....sampai lusuh aku akan pakai.....kalau dah berkenan atau rasa cam sesuai ke......tak gitu....

aloh la....maid aku nih......memang semenjak 2 menjak nih....suka bergaya plak....takpelah beli la kat dia..bukan mahal pun RM10 henget je....hehhehhe......tu aku la yg pilih utk dia.......barula nampak moden...Gucci tu...huhuhuhuhu

Kak Ngah pilih2 je dulu nak yg mana ekkkk......nanti Mummy yang bayarkan...memang rambang mata la anak2 aku tu tgk beg duit barbie tu......harganya plak memang murah..apa lagi....memang seronokla


borong jgn tak borong...antara barang2 yg aku beli utk di bahagikan kepada org2 yg aku kenal la......

aku dah memang bosan giler..sampaikan aku dok kat luar je....tu ha dalam kete tu anak2 pun memang dah nampak sangat bosannya.....sorry sayang muka u tak nampak ok....


tgklah kereta punya Q....panjang giler...kalau tak...takdela 3 jam lebih aku dok kat situ.....emmmmm.....utk pengetahun ni adalah idea dr suami aku la ni....aku nak ikut jambatan je senang.....tapi takpe katanya....bawak anak2 nak feri.....Hurmmmm nasib baik alasan tu aku boleh terima..hehhehheee

ni plak bahagian motor punya giliran.....punyala ramai yg dok Q.......

nilah org cakap.......kalau dah bosan sgt...memang mcm2 hal akan jadi....mcm aku dgn suami aku la....bawah tu mak aku....ni ha aku dgn suami plak.........memang dah bosan tahap GABAN dah ni

anak aku dgn mak aku.....sampai tertidur tunggu turn ....lama giler....wah bukan main meriah nampak gaya mak aku tidur tu.....hhehhehee

naikla plak Feri ni......anak buah aku tu terus je muntah......huhuhu....nasib baik tak kena kete aku....kena pun ckit je.......Fuhhh.........setelah 3 jam ikut turn..lama giler Q ni.....huby aku ni memang asyik nak bergambar je kerjanya.....sama gakla dgn aku...hehehhe








Emmmmm bila dah sampai tu...memang terus tidur.....cuci mana2 yg patut je...memang tak larat sangat....tidur memang tak hengat punya......laki aku tidur pun sampai tak hiraukan aku..penat sangatla tu.......aku pun letak anak kat tgh le.....NO ENTRY.....hahhahhaha penatla.....alih2 bangun pagi tu....tgk dia plak kat tgh...huhuhuhuhu.....dan yelahkan.............
hari ni plak banyak jgkla program kami ni.....bila dan siap2....anak2 pun dah siap..kita org semua terus gerak ke Penang......

2 Comments:

lily lotus said...

letihnya tunggu q pjg tu kan..tp the enjoyment mengatasi segalanya ;)

DatinDiaries said...

memang penat sangat.....tapi nak buat mcm manakan...yg penting anak2 hapy...