August 29, 2008

PENGALAMAN BARU.........

Semalam aku ke KL pergi dgn BAS.....jam 9.30mlm - 5.00 pg baru sampai...memang memenatkan...sakit belakang ..pinggang ...nak tidur pun tak bleh....TAKUT....awek kat sebelah tido memang tak hengat dunia....berdengkur huhuuhuhu kuatla jgk....
tapi yg paling best pengalaman baru aku tu....aku tak pernah naik bas....adik2 aku plak tak putus2 asyik dok sms aku je..tanya kat mana?? mcm mana??? ok ke???bwk laju ke?? dan mcm2 pertanyaan la dr dia org..pastu dia org gelak....
mesti dia org cakap akak dia dah buang tabiat ke apa...seronok memang seronok naik bas...cuma takut jelah..coz tak biasa lagi...mana tahu lepas ni aku berani plak naik.....aku jadi berani tu pasal kawan aku ada...kebetulan ticket yg dia beli tu takde org nak..so aku ambik jelah...nak rasa naik bas...serik..emmm ada jgk..bwk laju sgt...takut aku....dari mula bertolak sampaila ke kl aku memang tak tidur dah nak naik mentol kepala aku di buatnya hehhehe..
bukan aku tak pernah naik bas la...masa sekolah2 dulu naik jgk bas.....tapi sekarang ni semenjak menjak dah muda ni....tak naik bas..aku ingat last aku naik bas masa umur aku 18 tahun....ha lama tu...sekarang umur aku ni brapa ekkk...nak masuk 20 tahun kot.....huhuuhuuhuhu....
apa2 pun memang best dan memberi pengalaman yg baru jgk utk aku..lepas ni tgkla aku akan berfikir byk kali kot utk naik bas......waaaaaaaaaaaa......kalau jodoh ada dgn bas...naik la plak aku bas tu.....tapi pemandu dia yg semlm walaupun bwk laju...tapi cekap dan rasa selamat la jgk cara pemanduaannya.........yelah mau taknya aku memang tak tido..asyik dok tgk cermin besar kat dpn tu je.....hehhehee

4 Comments:

yna sidek said...

kak ayu maghi kl naik bus?? ishh..gila ke? pelik bin ajaib!!! :)

DatinDiaries said...

huhuuhu...pengalaman yg baru,...ahakss..

yna sidek said...

hati2 deh.eh..pasal yg kak ayu ghoyak tuh, tempatnya 1 d bangsar.1 lagi d shah alam :)

DatinDiaries said...

ho la..kak u nak tgk jgk baju tu...Yna jgn lupa dtg ye