November 23, 2010

CHIM CHUM LAGIKS YA....


Dah lama rasanya aku tak mai makan kat Chim Chum nih. Yelah asyik bz je manjang..bukan bz apa pun..bz dengan anak2 je.Lepas ke Maiden..aku anak beranak terasa lapar la plak..dan time ni memang hujan lebat yg teramat..kilat sambung menyambung gitu..takut plak aku tengok kilat ni weh.Ni pun kami keluar dr kereta basah 'bejerok' la.Tapi aku pikir..kalau makan Chim Chum ni dengan diiringi hujan yg begitu lebat aku rasa memang lagi best..yelah sejuk2 nih..pastu makan plak Chim Chum..fuhhh malatop..

Malam ni plak org punyalah ramai, dari manalah datang semuanya aku pun tak tahu..dan table pun banyak yg dah reserved...nasib baik aku mai awal dan ada table..kalau dok gak..dok mencacanglah aku anak beranak ni.Lagipun anak2 aku memang suka sangat mai makan kat Chim Chum ni..kalau aku cakap aku nak mai makan kat Chim Chum nih mesti dia org suka..mak dengan anak sama selera nampaknya nih.Hari ni plak nak order air tak dapat.katanya tuan kedai..kita org kena minum air yg dah disediakan je iaitu Oren sejuk dan ais kosong...dia org tak cukup kaki tangan dan telinga nak buat air..fuh..laku bebenor nih..best betul kalau dapat meniaga mcm ni..penat pun takpe..janji customer ramai.

Kakak memang suka sangat ..tgklah dia makan..nanti bila mek dah balik..kita mai makan plak lah ye.

Kak Ngah tetap mantain je tu..makan jgn tak makan..dan aku ni plak tak tahulah kenapa..tak kira tempat..bila nak makan je nak kena susun dengan kemas kat meja tu dulu.bila semua aku dah ambik barulah aku benarkan anak2 aku makan..adeiiiii nak ikut protokol datang dari mana pun aku tak tahulah..tapi aku memang dah terbiasa mcm tu nak buat mcm mana..walau kat rumah skalipun..kalau nak makan..aku siap atur pinggan mangkuk dulu...lauk2..gelas dan sudu betul2..cam ala2 nak dinner...ntah apa2 aku ni...bila difikirkan skali...dan kalau aku anak beranak kat kedai makan..memang senanglah kerja pekerja kedai makan tu..coz bila aku dah siap makan memang akan disusun nya betul2 dan segala saki baki makanan yg ada kat atas meja..memang aku akan suruh anak2 letak dlm pinggan balik.adeiiii maaflah ye anak2..memang ini dah cara mummy..anak2 kena akur dan alhamdulillah anak2 aku kalau makan nasi sebijik je keluar dari pinggan dia org pasti menjeling kat aku dan terus ambik yg sebijik tu letak kat tepi.hurmmm gud..gud...bukan senang nak asuh benda2 ni dari awal...al maklumlah budak2 la katakan..

Alahai kakak lemah lembutnya makan..hurmmm....mesti anak2 mummy happy kan..balik umah bleh terus mandi dan makan..Mandi tu wajib tau malam ni..walau pulang lewat pun..coz tadi dah kena hujan..kalau tak balik mandi ..terus tido je..nanti tak pasal2 demam plak...aku jugak yg susah.huhuhuh..

hurmmmmm bestnya sotong...bukan aku je yg suka..tapi anak2 aku juga turut suka makan sotong...dan kalau mai makan kat chim chum ni yg bestnya..hurmmmm bestnya sotong ni weh....makan plak time2 sejuk camni...Fuh mabeles lah..

Dik Ya dengan pakaian sekolah lagi dari tadi..yelah lepas je ambik dia sekolah..terus je selesaikan apa2 yg patut dan last skali sebelum nak balik mai makan kat sinilah.balik umah nanti takde lah aku nak kena masak plak tgh2 malam.hurmmm terus makan kenyang2 dulu..balik umah mandi dan tido.....wahh seronok...Dik Ya plak cam biasa la..mana lah dia makan banyak sangat pun.kecuali kalau nasi yg lauknya kena dgn selera dia...makan memang tak hengatlah.Tapi mcm tu jugaklah badan dia...mantain je..

Yang paling best dan yg wajib aku anak beranak ambik dan makan ialah cendol..hurmmmmm best dicampur plak dengan buah nangka...

Laksam ..fuh best....ni aku yg punya tau.hehhehhe Laksam juga wajib aku ambik..hehhhee..kalau mak aku ada , dia pun suka makan Laksam ni..sedap betul lah...patutlah sedap coz tukang buatnya ni org Thai mali.....fuh mabeles gak la

Jom makan2...lepas ni kita buat Program Jalan2 Cari Makan plak ye anak2...tunggu nanti musim cuti sekolah lah..


Kakak dah kekenyangan yg teramat sangat..tapi aku paksa gak la dia habiskan makanan yg tinggal sedikit tu.tak baik membazir..Kakak lah peneman setia mummy masa makan..manakala Kak Ngah dan Dik Ya dah lama berhenti...tapi aku dan Kakak masih dok makan lagi..nak habiskan sikit lagi.

Lepas makan ni terus balik umah..esok Dik Ya sekolah plak...Kakak dan Kak Ngah memang dah cuti panjang nampaknya..bukan main seronok nampaknya mereka berdua..yelah tak payah nak bangun pagi2 lagi dah.hurmmmm....Tapi dia org tak sabar nak masuk Darjah 3 tahun depan..tapi aku rasa cam cepat plak...tahun depan anak kembar aku dah Darjah 3..so umur anak2 aku dah 9 tahun....Tapi aku.....dah umur 35 tahun......Arghhhhhhhhhhhhhhhhhh...




2 Comments:

comey said...

besnya chim chum..kelek nti emsti nok g make..hee3x

DatinDiaries said...

comey: mmg best sangat2..mai la balik kelate..pastu kita pi makan sama2 nak tak...