November 10, 2010

ALHAMDULILLAH DAH SAMPAI ...


Alhamdulillah pagi ni barang2 yg mak aku kirim dari Tanah Suci dah sampai..kalau tak silap aku..hampir 3 minggu gakla barang2 ni baru tiba..sehinggakan mak aku post skali lagi..dia risau kalau2 barang yg dikirimkannya belum jugak sampai2.Alhamdulillah mak aku disana sihat walafiat...Tapi dia hanya batuk2 dan selsema je..yelah perubahan cuaca disana...cuaca disana tak sama dgn cuaca di tempat kita..Apa2 pun aku senantiasa berdoa agar ibuku dapat menjalani ibadat dengan sempurna dan juga mendapat Haji Mabrur hendaknya.Amin..

Pagi2 lagi dah dapat call..nasib baiklah kebetulan aku ada kat umah..kalau nak harapkan maid aku..huhuhuhu aku rasa tak tahulah mcm mana.adeiiii..

1 kotak yg bersize sederhana dan tentu skali aku tidak sabar2 nak membukanya..tapi yg membuatkan aku hairan nih mana air zam2...coz mak aku cakap dia pos kotak ni skali dgn air zam2.hurmmmmm adakah tercicir kat mana2..atau belum sampai lagi ..atau dia org tak perasan ada satu lagi barang...hurmmm..aku terus call mak aku dan bertanyakan pada dia..adakah dia juga ada kirimkan air zam2...dan dia bagitau aku yg sememangnya dia ada kirimkan semua tu..aku terus call ( lupa apa nama ) dan tanya adakah barang2 yg lain sampai skali dan mcm2 lah..yg peliknya ...dia org cakap hanya 1 kotak je yg sampai dan air zam2 takde la plak..hurmmmm....aku senang je kalau dah takde tu namanya takde rezekila tu.....

buah kurma dari Makkah..aku belum buka dan makan lagi..nak tunggu mak aku balik dulu dan nak makan sama2 dgn dia..

Ni manisan cam jeruk yg dah dikeringkan la..hurmmmm sedap..aku bukak la 1 kotak ni..tu pun coz aku tgk plastiknya terkoyak sikit..tu pasal la aku makan..yg lain2 aku simpan elok2 dalam peti ais..tunggu nak makan skali dgn mak aku la..dan kalau dia nak bagi kat adik beradik yg lain..biar dia sendirilah yg bagi....

Coklat utk anak2...hurmmm nampak cam best je..aku hanya bagi satu je utk anak2...dan ini juga tunggu nanti mak aku balik...rasa cam tak best je..bila mak dah balik barang2 semua habis....tak naklah mcm tu...apa2 pun tunggu mak sampai dululah...

Aku doakan semoga mak aku mendapat Haji Mabrur...dan doakanlah segalanya utk anaknda disini..kerana doa dari seorang ibu adalah amat berkesan dan berkat...doakanlah kebahagiaan yg ku cari2 selama ini bersama anak2...Amin..

Tudung utk budak2 ni..cantik dan cute sangat....aku dah lipat semuanya dan simpan elok2 dalam almari bilik mak aku..tunggu mak aku balik dulu dan tahulah dia nak bagi kat sape2..

cantik2 jugak tudung yg mak aku beli ni...apa pun aku lipat jugak.....tak usik pun...tunggu mak balik jugak....

Terus keluar sambil ditemani Dik Ya...pi ambik anak kembar aku sekolah...hari ni Dik Ya tak pegi sekolah..coz aku demam dan tak larat nak bangun hantar dia ke sekolah.Kembar aku terpaksa hantar walau mcm mana keadaan aku sekalipun...coz kembar sekolah dah darjah 2 aku tak nak suka2 hati je tak nak bagi anak2 ke sekolah tanpa sebab...mcm Dik Ya ni takpela..coz masih kat Tadika...


Dalam perjalanan nak ambik anak sekolah..ada satu ( lupa plak namanya ) call aku dan tanyakan kat umah aku coz dia org nak pi hantar air zam2......ooooooooooooooooo rupa2nya bukan company yg sama mai hantar..ni company lain plak..aku ingatkan hantar sekaligus....dan aku cuba call kat tempat tadi utk bagitau dia yg air zam2 dah ada..kan dia org tercari2 sampai pening kepala kesian plak kan...call punya call tak dapat.....so tak dapeklah den nak menolong ehh nyo....

Nak suruh maid aku sign kat surat tu pasti dia tak tahu...dan nasib baiklah ada jiran kat depan umah ni..aku terus call dan bagitau dia dan suruh dia tunggu kat umah aku kalau ada apa2 barang yg sampai...hurmm nasib baik ada jiran.....so takdelah aku nak terkejar-kejar kena balik umah plak.....



* Semoga ibuku sihat disana dan dapat mengerjakan ibadah Haji dengan sempurna...semoga ibuku juga diberikan kesihatan dan mendapat Haji Mabrur..Amin...

3 Comments:

shada JD said...

hoooo...sempat mek shoppinggggg..tu yg manisan tu halwa kot...paling best halwa peach and kiwi.
sedap gilosssss.

armouris said...

info tentang kurma di SIHAT SELALU - Khasiat Kurma

DatinDiaries said...

Shada: huhuhu tu la.....tak tahu la apa namanya..tapi mg best gilosss lasss.

Armoris: ngempeng eksss....hehhee