October 12, 2009

SPA....DALAM KENANGAN.....

dari tangga sapai ke dalam aku hias betul2...dan semua ini adalah idea aku sendiri....segala barang2 hiasan kat tangga tu..aku beli sendiri dr KL......dan bawak balik..punyalah usahanya aku nih.....janji aku puas...

di sambut oleh salah seorang staff aku ( dulu la )..hehhehhe....yg lain2 dok jadi tukang gelak kat belakang aku je ha.....huhuhuhu

ni kat Reception......aku suka keadaan dan suasana SPA aku dulu...aku inginkan ketenangan dan tempat yg betul2 boleh release tension....dan semuanya aku ilham kan di sini...

tempat yg paling aku suka.....coz ada cermin besar.....aku sampai atau nak balik....cermin ni lah yg menjadi mangsa aku..hehhehhee...nasib baik tak pecah cermin ni

jemputlah datang ke ETERNAL SPA.

kat tepi tu ada kolam ikan...tapi lupa plak nak bukak suis bagi air tu mengalir.....hurmmmmm...sungguh mendamaikan...

waiting area.....dan aku jugak buat tempat utk Foot Massage.....

salah satu sudut dalam SPA aku yg paling aku suka..kerana di sini..setiap minggu iaitu pada hari sabtu..aku akan tukar segala bunga2 baru dan pasang lilin...tempat ni kalau org masuk je SPA aku..pasti di sini tempat pertama dia org akan tgk2..belek2.....cam pemujaan pun ada....tapi takdelah.....aku letak segala bunga2 segar...asam limau purut dan sebagainya.....

waiting area......tempat yg betul2 membuatkan aku tenang adalah di SPA....hurmmmmm bestnya..kalau dapat massage atau lulur satu badan....tapi percayalah ...kalau kita ada SPA sendiri..memang takde masa nak buat semua tu...hehehhee

ni plak salah satu sudut yg aku tempatkan segala baju2 .....beg2 tangan dan sebagainya

ada wakaf lagi kat situ.......sambil suami2 dok tunggu isteri buat SPA..dia org boleh main congkak dan tidur kat wakaf tu..

hah...tu dia ada model tgh mandi bunga nampaknya di situ...hahhahhahhaaa

wehh..patung apa tu......hehhehe...ni adalah salah satu bilik massage....ni adalah idea aku yg paling best......aku tak sediakan katil utk massage...tapi aku sediakan wakaf...lebih selesa....dalam bilik massage memang aku tak gunakan lampu...hanya guna cahaya lilin sahaja...

ni plak kat bahagian rambut....

ini adalah bilik utk sauna.....dan bilik mandi di sebelahnya....

ini adalah bilik facial......selesailah sudah segala kenangan ku di sini.....insya'allah kalau ada rezeki...aku akan bukak SPA lagi........tu pun kalau ada rezeki lah...habis sudah segala kenangan ku disini....dan tak usah di kenang lagi......













Pepatah melayu ada mengatakan.....barang yg lepas usah di kenang lagi.....


cuma malam ni nak kenang je kejap.....menyesal takde guna...mesti ada hikmah setiap apa yg berlaku...apa2 pun aku redha...ianya adalah idea aku sendiri.....cita rasa aku dan semua barang2 yg ada dalam SPA itu adalah aku sendiri yg membeli dan memilihnya...serta susun atur di dalam SPA itu adalah idea aku sendiri...sampai jam 3.00 pagi aku dok kemas2 dan susun apa2 yg patut kat SPA tu..dah la sorang2 diri.....punyala aku minat....dan kalau aku inginkan sesuatu aku akan pastikan ianya perfect di mata aku...bagi aku kalau aku puas hati..customer lagi la puas..walaupun harganya murah dan berpatutan..tapi hanya sesetengah je yg datang....semuanya cakap mahal...datang belum lagi tapi dah kata mahal..hehhehhehhee...


apa2 pun semuanya menjadi KENANGAN YG TERINDAH dalam hidup aku sebelum ini...segalanya aku curahkan kat SPA ini..segala idea....duit dan sebagainya...aku cuma lepaskannya dgn begitu senang skali..nak dapatkannya bukannya mudah..memerlukan modal yg amat besar utk sampai ke tahap seperti ini..bagi aku memang terlalu besar modal nya....coz kalau aku nak buat sesuatu aku akan buat betul2..bukan cincai2 punya...itulah silap aku jugak..main bukak dan melabur je...bukan nak ambik kira pasal market time tu....takpelah ...barang yg lepas usah di kenang...jadikan ianya sebagai pengajaran dalam hidup aku..iaitu jikalau ingin lakukan sesuatu fikirkan terlebih dahulu apa risikonya...bukan main hentam nak bukak je......takpelah..lupakan je..


meh aku kongsikan bersama SPA kesayangan aku sebelum ini.....

rindu sangat2 kat SPA.....sekarang ni aku fokus je ke depan..apa yg perlu aku buat...sekarang ni hanya settle yg aku dok pening2 kepala tu je dulu...pastu baru pikir bab2 lain...selesai satu persatu dulu ye......dan SPA ini juga menjadi kenangan manis bagi aku..di mana penyanyi CAMELIA yg rasmikan SPA aku.....( dulu la ) hehhehe..

8 Comments:

masviona said...

wah kak...syoknye spa nih
kat kb ke dulu nih???
kalau saya ada kat kb konfirm saya pergi nih kalau kat KL nih saya selalu gi kat serenity spa yg kat bangi tuh syok tp nmpk spa akak nih pun mcm ala² dia gak owh kalaulah dulu saya tau pasti tiap kali balik kb akan ku terjah....hikssss

DatinDiaries said...

Maviona : hehhee..ini semua dah tinggal kenangan...kenangan terindah gitu..hehhee....ni spa saya kat KB dulu lah....

sekarang tanam anggur yg tak gugur2 je....asyik habis duit beli baja je...buahnya tak gugur2...hehee....

saya pun selalu jgk ke Serenity Spa...nak kata sama tu tak lah...lain lah...hehehhe cuma konsep yg sama iaitu Bali Style...hehhe

iCe {mArtIaN iNc pEtS} said...

salam.... apa jd kat spa tu? takpe2... nnt ada rezeki bley bukak spa yg lg bagus dari dulu... INSYAALLAH..!!

DatinDiaries said...

iCE: SPA tu tak jadi apa2..hehehee masih lagi bertahan sampai sekarang cuma pengurusan je org lain...bukan saya lagi..

takde rezeki saya kat situ kot....takpe....insya'allah kalau ada rezeki...adalah tu nanti yg nak di buat plak...hehhee

iCe said...

keh3 nnt bukak spa kat oslo ni je... ari2 sy pergi spa tu... kui3 jom nek goldwing..!!

DatinDiaries said...

iCe: HHEHEEHHEHE....

huhuhuhu.......nanti jap lagi saya pi beli Gold Wings ya.....tunggu.....kih..kih..kih

lily lotus said...

cantiknya! why not buka satu kat KL..kompem ramai yang terjah..

DatinDiaries said...

Lily: insya'allah kalau ada rezeki..nanti sis bukak kat KL plak...hehhee...jgn lupa jadi customer plak...hehhehe