October 28, 2009

BILA LA AKU NAK PEGI LAGI....

Nanti aku cuba carik lagi..mana semua peginya gambar2 aku ye.....blh lah di kongsi bersama...tapi bila la agaknya aku nak sampai lagi kat KOTA PARIS ni.....waaaaaaaa...bestnya....ni semasa aku berada di puncak Eiffel Tower.......catatkan nama aku jap....bahawasanya aku pernah sampai jua ke puncak ini..hehhehe.

Berada di puncaknya ..membuatkan aku betul2 gayat la...hehhe takut aku nak pandang ke bawah tu......tapi memang cantik........terlalu cantik....

ni masa aku baru keluar dari Hotel..nak pi shopping jap....tapi lupa la plak nama Hotel tu..dulu manalah aku ada masa dan tahu sangat nak blog2 nih...hehhehe takde maknanya nak tulis menulis nih......hehhehheh..tapi sekarang dah terbalik..memang tak sah kalau tak update kan..camera kat tangan kena ada senantiasa..hehhehe...kalau dulu aku reti nak buat blog2 ni..memang jenuh lah nak menulis mana aku pergi ye....

huhuhuhu Bas kat belakang tu...aku boleh baca Tour De Langkawi..huhuhuhu..nak cepat punya pasal kan..hhehhee..tapi kat tepi2 aku tu..banyak gerai2 tepi jalan yg jual segala jenis baju dan cenderahati yg lain..murah2 tau.....bila la aku nak sampai lagi kat Kota Paris nih.....huhuhuhu

Ni masa aku kat London.....sorry eksss aku dah lupa apa nama tempat nih..kan aku tuliskan ..kalau silap..korang gelakkan aku plak..so layan gambar dan burung jelah ye..hehhehe

Time ni aku lupa...naik cruise nak pegi mana ntah....

aku dok je mencangkung kat depan LV tu..pastu ambik gambar.....u all nak tahu tak..org dah beratur kat depan pintu masuk LV tu..kat Paris bukan semua org boleh masuk.. sorang2 nak kena masuk....huhuhuhu....tapi semua org blh masuk..cuma satu persatulah.kalau berteman kan best blh cakap2...kebetulan hari tu ada Handbag baru..so org berpusu-pusulah nak masuk.....jom masuk dulu...dan sorry kat dalam sana tak bleh ngambik gambor.....di ekorinya setiap org...huhuhuhu..

aku bersama 'kawan baik' aku..hehhehheheh...jgn marah ye...aku bergambar kenangan bersama dgn Julia Robert yg di perbuat daripada patung lilin..memang real giler..

bergambar di sekitar Hotel ...semasa kat London dulu...tapi mintah maap lah yo...den lupo nama hotel tu...hehhee

Hard Rock dan Planet pasti aku akan kunjungi..setiap kali aku ke mana-mana..

Singgah kat Harrods..tapi barang2 kat dalam tu..huhuhuhuhu mahal2 weh ....pastu singgah kat Madame Tussauds....dan lagi aku dah lupa mana aku pegi.....

pusing2 Kota Londan dgn Double Dacker...hurmmmm best...

Acara shopping plak..aku lebih suka jalan sorang2 je kalau bab2 shopping nih..takde yg menghalang kemahuan ku...aku bawak kawan baik aku sorang. namanya Mek Na....tukang ambik gambar aku..heh heh heh......pastu aku berpecahlah...dia ke hulu..aku ke hilir...pastu jumpa kat tgh2....

Ni masa kat Perth, Australia....

Aku lupa lagi nama tempat ni....tapi kat sini kalau nak makan chicken chop ke....fish & chip ke memang sedap yg teramat2 sangat.....

kembali shopping...seawal pagi dah bangun..makanan rasmi aku kat sana Mee Segera dan Sambal Daging yg di bawa dr Malaysia..hehhehhehee.....

Perth ni agak cam ala2 bandar kecik je..tapi kecik2 pun , teksi kat sana bukan mcm teksi kat tempat kita ye....kat sana Merz C Class di jadikan Teksi tau....huhuhuhu..dah la Ferarri melambak kat sana...budak2 muda je yg bawak..huhuhuhu...

ni masih lagi kat Jeti apa ntah.....kalau aku tahu aku pandai buat blog waktu tu kan best....memang confirm banyak cerita..huhuhuhu

lepas tu mcm biasala.....main golf...tapi aku pandai ke....huhuhu

Baru sampai kat Airport Perth, Australia......sorry ye gambar tak tersusun..maklumlah copycat dr album jo...

ni mesti pakat2 dok tgk aweks kat blakang aku tu kan..hhehehe

Jom....kita singgah kat Driving Range kat Joondalup, Perth Australia.

ni eksyen je lebih ni..bukan pandai pun nak main golf.....set golf yg aku punya kat rumah ni memang dah berhabuk dah...takde sape nak main..nanti aku bagi anak2 aku main kat tanah jelah..huhuhuhu

Favourite no aku sudah semestinya No 9

Ni bukan kereta aku..tapi kereta kat tempat parking Hotel yg aku dok tu..memang menarik kereta ni...walaupun u all tak nampak sangat...gambar pun kurang jelas...yg buat aku nak ambik sangat gambar dgn kereta ni adalah kerana No plate kereta ini bermula dgn nama AYU..huhuhuhu...jauh2 aku datang puas hati aku tgk nama aku kat kereta tu..hehhehe..ni aku baru balik makan malam..tak di sangka dan sungguh aku tak sangka..kat Perth ni aku terjumpa satu restoran ( aku lupa lagi namanya...) tokey restoran tu org Kelantan....dan tokey tu siap bawak keluar Budu dan Petai kat kita org....waaaaaaa....tak sangka aku dapat makan nasi..budu dan petai kat Perth...

kat dalam butik Versace.....mana satu minah saleh nih..rambut dah sama..cuma dan body dan pakaian je lain..hehhehhee...dia dah biasa sejuk2 ni..manakala aku ni mulut pun dah biru2 gitu...tapi control je..

Singgah plak kat singapore.......nanti2lah gambar yg lepas....cukuplah dgn yg dah ada ni dulu....nanti lain kali ..bila nak release kepala....aku carik gambar lama2 yg lain plak...








Aku tak letak semua gambar ye....kerana semua gambar ini dah di tapis oleh Penapisan Filem Negara tempoh hari...so aku letak dan kongsi yg mana2 patut jelah dulu ye..nanti aku pi selongkar semua almari dalam umah ni..coz album memang merata-rata tempat tinggalnya...biasalah album pun beranak pinak jugak..tu yg merata-rata tu...aku kena cari satu masa yg sesuai utk tgk balik semua gambar2 aku yg lama2..memang amat menyeronokkan kalau dapat tgk segala gambar kita yg lama2 ye...setiap gambar tu mesti ada nostalgianya yg tersendiri..betul tak..


aku pun kadang2 dah lupa jugak tempatnya...tapi kira oklah ..juz tgk2 gambar jelah ye...kan kalau aku masukkan semua gambar...mau 40 hari 40 malam dok baca entry tuuu je..so kita buat satu persatu jelah ye...ni tgh2 dok update nih..hujan turun dgn lebat la plak...risau jgk kot2 angin ribut yg mcm ari tu....mudah-mudahan takdelah yg serius berlaku lagi..dan serik tgk ribut depan mata hari tu...


agak2nya bila la aku nak sampai lagi ke Destinasi yg pernah aku kunjungi dulu..nanti tunggu duit banyaklah ye.....



4 Comments:

^inas^ said...

hi..
datin...

hehe i x tau la camne leh terdampar kat blog u, tp i layan je la..

best kan g sane. :-)
kdg2 bila g oversea, rase sane je best, mesia x best hahha..

mmmm..
besarnya kuasa Allah menjadikan bumiNya terdiri drpd pelbagai benua..
besarnya kuasa Allah menjadikan manusia dari pelbagai bangsa..
dan ilmu Allah cukup luas sehingga Allah berfirman Dia memiliki segala apa yg terkandung antara langit dan bumi..

semoga u berbahagia dgn family. :-)

gudnite there~
:-)

DatinDiaries said...

Inas: hi inai...thanxs ye coz sudi terjah kat sini..harapnya inas tak jemu nak membaca dan tatap apa yg ada kat sini ye..hehhee

tapi apa2 pun memang best tempat kita jugaklah...tenang je...tempat lain setakat jalan2 tu boleh la.kalau nak menetap terus..mesti bosan dan rindukan kampung jugak..huhuhu

insya'allah semoga saya dan family akan terus bersama dan bahagia selalu..sama jgk dgn inas ye..


Gud Nite jugak..

b.O.n.d.a said...

waaaa syiOknye dapat tOur ke eurOpe..ehh, peghissss!! nak merasa pegi sana ntah bila laaa..just merasa p kOrea je masa studi dulu..huhuhu

DatinDiaries said...

Bonda: saya pun tak pernah sampai KOREA nih...mana tau kot2 ada rezeki nanti....tu pun kalau ada la..huhuhuhu

saya plak..bila la nak pegi plak..huhuhuhu.....teringin nak pi PARIS lagi..huhuhu