August 10, 2009

CAMERON - PART 3

Baru je sampai atas bukit ni ha.......sekarang aku berada di Strawberry Farm atau Cactus Valley ....

apa la yg dok bincangkan lagi tu....meh kita tgk apa yg menarik kat sana.....jom....

HB aku ni asyik bz je...kat sebelahnya tu namanya FoX....dia pada mulanya kawan FS aku tau...tak sangka sampai sekarang dan sampai aku dah ada suami..masih lagi baik dan kontek2 gitu.....

hurmmmm....segar je mata aku bila tgk warna hijau2 mcm ni....dan geram jugak aku.....cam nak ambik je salad2 ni dan makan..........best nya.........bersih dan segar gitu.....

mcm2 jenis salad yg ada.........kat situ pun ada jual jugak...nak salad mcm mana...kita boleh pilih....

lain mcm je aku tgk ni...kaki kat situ...kepala plak kat situ...hehhehhehheee.......ni utk kanak2 la.....tapi mak budak plak yg ngada2 nak bergambo...........sabor jelah ye...

penat la tu....dok terbongkok je tadi....hehhehee.........

bersama dgn 'orang2'....misai dia cukur cepat2 tu kot......tu yg lari chasis sebelah tu...hehhehhee

cawan tu aku tgk kat kedai cenderahati tu harganya RM99 henget tau.......

kalaulah aku makan habis semua ni....mcm manalah aku jadinya ye......sekarang ni pun semua org dah terkejut tgk aku...huhuhuhu....sabar ye......waaaaaaaaaaaa

hehhehhehhe nak jugak HB aku ambik gambar kat sini rupanya....jeles lah tu.....hehhee

hhehehhee..gambar ni lah yg paling aku suka........nampak cam kanak2 riang je kami berdua ni.....kalau anak aku ada pasti dok berebut nak bergambar nih.......nanti aku nak bawak anak2 datang sini....wajib datang bawak anak2 nih....

hhehehhehhehee....HB aku ni memangla...ada2 je posing dia....ni di panggil posing ala kanak2 riang....

ada jugak gambar dia dgn 'orang2' ye.....tapi yg dia punya ala2 muka terkejut gitu......

yg ni paling best tau......jom kita mai petik buah strawberry kat ladang....

gunting jgn tak gunting.........ni eksyen je ni......kami nak cari buah yg besar2..........ala2 ranum gitu.......

bukan main ghairah lagi HB aku ni..........tak hengat punya petik...lebih dia plak dr aku....hehhehhehhehehee...apa pun kita enjoy kat situ ye....dan best kan........burpppppppp....

deretan buah yg ditunggu nak di petik....................hurmmmmmmmm bestnya

inilah hasilnya..................fuh...memang puashatilah........dia org suruh ambik minimum hanya 1/2 kilo sahaja.....harga utk 1 kilo adalah RM30 henget.......pastu bangla tu cakap takpe ambik banyak2la...pastu dia kat depan tu buangla kalau nak 1/2 kilo....maka kami pun ambik lah lagi.....dah penat bab2 petik memetik ni..kami ke kaunter bayaran la.....rupa2nya tak bleh buang la...kena bayar semua yg di petik.......kureng #@$%*P betul bangla nih.........mainkan kita org nampaknya....huh......hehhehhehe..















Tempat yg paling best sku pegi di Cameron....coz dah semua tempat aku pegi......tapi yg ni memang aku tak pernah pegi lagi....slalunya dok beli kat Strawberry yg lain....tapi ni pi kat ladang dia...memang besar dan fuuhhhh seronok sgt...kalau lah aku bawak anak2..pasti anak2 aku happy ni.......ni kira tempat baru la bagi aku......lain kali kalau datang cameron aku pasti akan bawak anak2 kat sini......memang meriah dgn buah dan sayur la kat tempat ni...bahagian bawah tu plak...mcm2 bunga ada...bunga rose lah yg buat iman aku goyang.....daripada dia dok goyang berleluasa baik aku tak jenguk awal2 lagi kan....cuma sempat jeling menjeling masa naik dgn kereta dan park kat atas je.....hehhehhehee.....


aku rasa aku dgn HB aku ni sama je perangainya....sebab tu lah kami di jodohkan....perangai lebih kurang sama tak sama je..hehhehee....apa2 pun HB aku memang sportinglah......dan mcm2 aksilah kami kat situ......sampai naik penat org nak mengambil gambar kami berdua yg ngada2 tu....hehhehe......


yg paling best skali ialah bab nak petik buah strawberry tu.......petik satu makan satu..hehhehhe...betul ke...

2 Comments:

ina said...

bangla memang nak kena maki je *&*$@%$%. Kita dulu dah puas maki bangla masa jaga dorang keja kat United Plantation.tak payah pakai lambang @#%&* direct je.

DatinDiaries said...

ina: hhehhehee biasala..kita cakap lain...tapi lain plak jadinya...huhuhuhu