August 12, 2009

BERSAMA BUAT SEKETIKA.....

hhehhehhhee....nilah dia sekali lagi di umumkan rambut baru HB aku........dgn gaya machonya tu...huhuhuhu

gaya ala2 merenung masa depan ke apa ni yang.......huhuhuhu

hehhehhehee...kesian kat u..kena paksa gunting rambut...kih kih kih......tapi i suka......

nak jugak dia ambik gambar aku nampaknya.....

uishhhhh...aku ke ni......lain bebenor sekarang ni ye....

haaa...tu dia....iphone.....kenapa.......???? anda ada masalah ke...huhuhuhu

Jalan Jalan Cari Makan pernah sampai tempat ni tau........

aku minum Laici dan HB minum Fresh Oren gitu.....hehheheeee

tomyam dia ada masin la sikit........kalau makan dgn nasi ok kot.........bagi aku tak sedapla....aku suka tomyam putih......

sotong ....udang celup tepung pun ada...keropok lekor pun ada.......

lepas makan...kami bagi ikan2 tu makan.....banyak betul ikan2 ....cantik2 plak tu....geram betul aku tangkap......nanti HB aku balik....aku nak ajak HB aku pi memancinglah.....dah lama rasanya aku teringin nak memancing...

ni adalah suasana kat dalam Cerana tu la...suasana ala2 kampung....tapi bagi aku...dulu lagi cantik.......

kalau nak makan ala2 garden pun bleh....tapi aku suka makan atas rakit ......tapi jgn risau..rakit tu tak tenggelam....tau...huhuhuhu

di antara senarai harga yg sempat aku ambik yo.......tuan dia tengok je.......ni nak promote tau....patut dia bagi free je aku dan HB aku makan...hehhehhehehheheee

jom kita balik.......nanti lain kali plak la kita datang.........

happy je HB aku sekarang la...tau la perut kenyang......rambut dah pendek....siap menyanyi lagu poco-poco tu...huhuhhuhu...tahan telinga jelah........huhuhuhu

menghayati betul bila menyanyi HB aku ni....sampai muncung mulut tu ha......gigit kan....hhehee

huhuhuhuhu...tak habis lagi ke yang ......nak nyanyi lagi ke...huhuhuhu...dah ...dah la tu.......

sampai je rumah...terus ambik gambar segala jenis TEH ni......bukan apa....coz teh ni nak di bahagikan kepada 2 rumah......so nak pecah2kan la ni......HB aku dah nak balik...so separuh tu letak rumah KL jelah....











Lepas je balik dari klinik dan temankan HB aku pi gunting rambut........terus balik rumah hantar Kak Ngah utk makan ubat dan tidur......


Kak Ngah dah tidur lena..aku dan HB keluar kejap....saje je tak nak dok rumah..anak2 semua dah tidur.....ptg nanti dia org bangun la...coz sebelah malam nak pegi Qira'ati plak....tapi hari ni aku bagi cuti kat dia org semua...aku suruh dok kat rumah rilex je dulu....nanti esokkan hari baru pi kelas Qira'ati..kak ngah tu memang tak pegila..biar dah betul2 ok baru aku benarkan dia keluar rumah...aku pi makan kat Cerana dgn HB....lagipun dah lama kami tak kesana...nak kata makanannya sedap sesangat sedap tu takdelah jugak..biasa je....cuma kami suka keadaan tempat tu...tenag je..makan atas rakit gitu...memang best...


di samping aku nak memerhatikan rambut baru HB aku ni...sambil makan yg ringan2 je.....nak makan nasi malas...coz kami dah makan kat rumah tadi...cuma nak makan yg ringan2 sambil rilex2 je...sementara menunggu jam 9.00 malam nanti......coz HB aku akan balik ke KL....so hanya seketikalah kami bersama dan bercanda di KB.....


jom kita tgk apa yg menarik kat Cerana tu......layannn....

4 Comments:

Shifu67 said...

HB kena masuk PLKN ke.... gunting rambut no. 3... serupo la dgn kawe

pstt... kawe la ni diet, demo caya ke dak.... hehehe

DatinDiaries said...

Shifu: hahahhahhahhaaa........sakit peruk weh.....

hhehehhe yo ko demo diet......dok cayo weh...huhuhu...kesian kat laki kawe....wok yosh oyak laki kawe masuk PLKN...hhehehheee..hahhahaaa

wan said...

datin

nak tanye rest cerana ni kat area mana?

DatinDiaries said...

wan: hi wan...restoran cerana ni kat Tawang ..kalau tak siap sis....wan lalu ikut kesai lalat pastu terus je....dan tgk belah kiri.....