May 5, 2009

PERLIS - PART 4

sebelum nak bergerak tu....kita mulakan dgn sesi bergambar dulu....hehehhehee

bergaya di depan BRASMANA HOTEL............

alahai memang kuat bergaya......hurmmmmmmm....anak mummy kan......

si kembar bergaya dgn muka masamnya tu..........

muka kepenatan...rambut kakak tu pun dah lari chasis nampaknya.....hehhehhehhee...

cik watie kita yg kuat bersoping.......hehhhehee

HB aku ni nak jadi polis ke plak...apa2 pun Takziah kepada Koperal Mazlan ye...atas pemergiaan ibunda tercinta ke rahmatullah..........Al - Fatihah......

memang aku betul2 geram betul nak landing....tapi org ramai kat sekeliling la plak......huh.....


berkonvoi balik ke hotel sambil di iringi oleh polis traffic yg bertugas.....kini melalui jalan ladang tebu tu.......memang best pemandangan di situ......

ni lah dia ladang tebu yg sayup2 gitu...jauh mata memandang.......di kiri kanan ni....semuanya ladang tebu.........tebu ni utk di proses dijadikan gula......










Haaaa....ikut ikuti episod yg seterusnya ye......hehhehhehe......


lepas dok berpanas sakan kat Padang Besar tu selama 5 jam......sampai naik pening kepala aku ni.....terus la kami masuk kat parking di perkarangan LKIM di Padang Besar......nasib baik aku siap beli tikar kat golok ari tu.....bolehla landing2 jap kat rumput tepi pagar tu....memang amant memenatkanla.......nak landing ...ish tak bleh ...ramai kaum2 bapak kat situ....kalau takde kaum bapak gerenti aku baring je kat situ...hehehehhehe


otw nak balik ke Hotel.....kawan2 yg lain iaitu pilot car tu.....bawak cuci2 mata kat ladang tebu......fuh memang ladang tu jauh mata memandang.....memang betul2 luasla.....1 bukit tu semuanya ladang tebu...cuba bayangkan ...ladang tebu tu sampai ke sempadan......aku tgk pun sayup2 mata memandang je.....dari arah kiri dan kanan jalan........tebu tu utk di buat gula....kalau lah aku dapat peluang masuk kat dalam pembuatan gula tu kan best...hehhehhee....boleh tgk cara pemprosesan gula dan sebagainya.......lain kali lah ...kalau dtg ke perlis lagi.....

3 Comments:

Alicia said...

sonok nengok si kembar u tu...sama je baju yer..sama le kita ada anak kembar...:D

Cik AniS GalaxY said...

sampai part 3 dah ek n3 ttg perlis..hehe
lama akk bercuti ek.

ladang tebu 2 mesti besar gile
uiihh..
terasa nk gi beli air tebu plak. sedapnya

DatinDiaries said...

Alicia : o ye ke ada anak kembar jugak..memang best kan..tapi penat wooo


Cik Anis : memang ladang dia jauh mata memandang.....
bestnya dapat minum air tebu