May 6, 2009

LAKSA PERLIS......

tgklah gaya kami ni....ingatkan HB aku je buat mcm tu.....rupa2nya ada tangan kecik tu ha..........bila masa la Dik Ya pun ikut serta cam papa tu ye........dahla jari tu kecik....gigit kang.....

sampai je...mak aku dah angkat ikang kering ni.......so apa lagi posing bersama ikan keringlah...hehhehehhee

HB aku jugak tak ketinggalan...sama2 nak jadi model utk ikan kering nampaknya ......hhehhehhee

ha ni plak model belacan.....huhuhuhu....beli yg pack kecik2 senang nak bagi2 kat org2 di kelantan tu........yelah bukan org lain kakak aku ....dan jiran2 aku jugak...hehhehhee

ni Dik Ya dan Kak Ngah nak pi mana........nak pegi buat ala2 toilet bebas kan.....hehhehehhee...

lepas ni kita menjamu selera dgn Laksa Perlis plak.........memang asyik makan je ari ni satu hari.........fuhhhh

kuat betul angin laut ni....tgklah rambut kakak ni........tapi dia rilex je.......dia memang mcm tu....suka buat hal dia je.....

HB aku ni plak tak habis2 dgn gaya peace nya tu....hehhehehhehee

apasal muka Dik Ya mcm tu........hehhehhehe.....

halahai Kak Ngah ni memang suka bila bergambar ni buat muka mcm2.....dah pandai nampaknya anak2 dara aku ni.....berposing....huhuhuhuhu.....

mengantok ke yang ..........

ha...inilah dia Laksa Perlis.....hurmmmm nampak cam sedapkan.........bila makan memang sedap....

huhuhuhu.....licin pinggan aku dan HB aku ni nampaknya.........

sampai sudah kami kat hotel......dekat je tempat makan tepi laut tu dgn kawasan hotel......












Lepas je balik dari rumah Din Karpan..kami singgah tepi laut di mana ada menyediakan laksa perlis.....nak jugak rasa mcm mana rasa laksa perlis ni....sama ada sedap atau tak sedapkan....


tempat makan pun memang dah menarik.....tepi laut gitu....dgn angin yg kuat..cuma air lautnya je agak kotor sikit....penuh dgn lumpur...kenapa ye....memang air laut kat situ memang mcm tu ke....ntahla aku pun tak tahu la plak.....


memang sedap sgt laksa perlis tu....nak kata lebih kurang sama dgn laksa penang pun ada.....ingat nak tambah tapi di sebabkan sebelah malamnya ada dinner...tu yg tak tambah tu....hehhehehhe...lepas makan...kita org lalu ikut jalan tepi laut sehinggalah sampai ke Hotel kami.....memang meriahlah kat sana...ramai muda mudi yg melepas di persisiran laut......penuh dgn motor dan segala jenis kereta ada....memang betul2 meriahlah......


kalau lah Din Karpan dan family tak bawak kami ikut jalan tu...memang tak tahulah kami apa yg istimewanya kat situ.......dan makan laksa perlis lagi......makan plak tepi laut....fuh........best betul....

2 Comments:

masviona said...

putra brasmana hotel tuh antara hotel yg plng best kat perlis tuh...saya if gi perlis pun suka dok sana gak coz dkt ngan bdr kan...hikss

DatinDiaries said...

masviona: ah a dekat je dgn bdr..lagipun sea view lagi...tu yg best tu.....mlm sejukkk.....hehhee