March 16, 2009

CUTI2 MALAYSIA - PART 5

lepas je buat bayaran...kena pegi kat kaunter ni plak...nak pasang tag kat lengan ni.......anak2 memang happy la bila sampai kat Genting ni...dah la sejuk giler......hujan memang lebat sgt......


nilah dia model Mat Kool masa kini....hehhehhehehheheee.....



memang seronoklah anak2 ni dapat pegi Genting.......cuma main yg indoor je......out door tak blehla ...coz Genting sekarang hujan lebat la.....sejukkkkkkkkk





tunggu anak2...sambil berposing......hehhehehhee



banyak2 show.......show inilah yg HB aku paling minat......tak berkelip mata dibuatnya....hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


Yeayyyy....kami dah sampai .........









Berakhirlah sudah cuti2 malaysia aku utk 3 hari ni...hehhehehhee...lepas ni tak tahula plak apa yg aku nak buat bersama anak2......jumaat nanti aku dah nak balik kb...Hb aku pun ikut sama...yelah nak settle mana2 yg patut plak kat KB ni...memang banyak bebenorlah kerjanya.....cuti2 malaysia dah habis kali ni.....nanti cuti sekolah lain kali..plan ke tempat lain la plak.....

lepas je turun Bukit Tinggi ......aku naik plak ke Genting....bab yg Genting ni la yg best..hehhehhe......dah la main hentam je pegi.....dgn biliknya semua hotel dah penuh......so aku dgn HB kira main terjah je.....kami singgah jap kat AWANA RESORT.....nak bermalam kat sana konon2nya.....tapi bila di tanya berapa je harga bilik ....reception tu cakap bilik yg tinggal hanya ada yg RM460 utk satu malam....hehhehhehehhee...tu pun semuanya dah fully book.......kena tunggu lepas pukul 6 ptg baru la boleh tahu ada lagi ke tak bilik.....

kami dgr harga tu pun ...dah tergelak..yelah pasti kena ambik 2 bilik kan..mau dekat 1k lebih jugak kan...yelah manala mampu nak duduk bilik yg mahal2...hehhehheee...so kami blah jelah..hehhehheee

cari punya cari...terpandanglah Sri Malaysia Hotel.....aku pun cuba2 la tanya kat situ ..harga utk satu malam pada hari tu adalah RM170 semalaman.......so kira oklah sikit dr yg tadi kan...nak tak nak terpaksalah aku ambik jugak...habis tu kami nak tido kat mana.....huhuhuhu...maka tidur lah kami anak beranak kat Seri Malaysia plak...tu la....main hentam je kan...tu pun nasib baik ada bilik.....kalau tak.....tidur kat Budget Hotel pun takpe....hehhehehhee...

lagi pun memang takde dalam program kami pun nak ke Genting...tu last minute punya plan.....

bila kat hotel tu adala plak sesuatu yg menakutkan berlaku...nasib baiklah aku tak nampak......kalau tak confirm aku pengsan punya....mendapat info dr adik aku plak...kawasan kat Seri Malaysia Hotel....tapi Hotel lain la.....ramai pompuan yg bunuh diri.................Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kalau aku tahu awal2 gerenti aku tak tidur kat sana.....tapi Seri Malaysia takde apa2 kot........nanti tahu cerita tak....hurmmmmm


* tapi Seri Malaysia Hotel tu selamat utk di diami lah ye.....dun worry.....

2 Comments:

Shifu67 said...

amvoiii... cuti2 kat tempat sejuk eiii.... mencakarrrrr leee

penah gak dengar citer pasal area dekat sri malaysia tu.... boleh buat script drama klewon tuuuu.... hehehe.

hehehehe.... eeeeee.... eeeeee... hehehe... gelak ala2 citer klewon

DatinDiaries said...

Shifu :...hehhehhee..tu la pasal...ari ni baru la saya dapat tahu...kalau awal2 memang tak akan dok la kat situ....huhuhuhuhu.....