October 13, 2008

BALIK KG...

nilah kete kesayangan aku......sebelum nak balik ke KB kami pegi check dulu apa2 yg patut yg nak kena buat tu dulu........selepas siap kami Lunch kat SRI AYU kat Gombak tu.......dan terus ke destinasi pertama aku iaitu Cameron ...dan seterusnya.....

Ha ni lah kereta ke 2 kesayanganku.......sebelum nak berjalan jauh ni .....suami aku bwk pegi check dulu...check itu dan ini...buat itu dan ini...last skali kena tukar tayar 2 bijik plak....yelah dah tayar makan sebelah...ingatkan aku je yg kuat makan....rupa2nya tayar aku pun kuat makan jgk...huh...

ni dok makan buah apa ntah namanya......org asli tu cakap sedap sgt....bila kita org cuba...memang sedap sgt...tapi dok beringat la jgk apa akan jadi kat kita org berdua ni sambil mulut dok makan....hhhehee...yelah tak tahu apa nama buah dan tak pernah2 makan....buatnya org asli nak kena kan kami mcm mana...tapi org asli ni tak mcm tu......dan tak sejahat itu.....walaupun nampak muka cam ganas tapi dia org memang baik....destinasi kami berdua kalau nak balik dgn kete ke KB..pasti kami akan singgah Cameron terlebih dahulu utk beli apa2 yg patut..pastu baru balik....cuma bermalam je belum lagi....lepas2 nilah kot ...

ini dia 2 org model masa kini.......huhuhuhu

Org Asli senyum je bila aku ambik gambar dia.......nampak je cam muka garang tapi baik orgnya....pandai dia org ni meniaga....tak keluarkan modal tapi hanya keluarkan tenaga...walaupun tenaganya di pakai..penat jgk tau..nak kena panjat2 pokok tinggi2 ni bukannya mudah kalau takde kemahiran......tapi dah kerja dia dan dia org dah biasa mcm tu.....jadi mudahlah kan..

Ha ni dia MODEL PETAI yang di cari2 oleh para pengiklan.......petai ni walau busuk tapi aku memang sgt suka makan petai ni.....dia pun suka gak.....ahaks...

mula2 sampai Cameron mesti akan singgah minum Tea kat tepi ladang Teh....memang best sgt tea mamak ni buat.......kalau buat sendiri kat umah bukan jadi mcm yg dia buat pun..tu yg heran tu......uhuhuhuhuhu

ni kat tepi toilet kat Tea Break....hehhehe...sempat lagi tu........tak kira tempat


ni plak mat bangla yg mulutnya byk...tak henti2 bercakap....nak suruh beli itu dan ini.....tapi aku beli gak la..kesian kat dia byk sgt bercakap.....buah strawberry kat sini memang yg fresh2 je semuanya.........tempat yg semestinya aku pegi bila ke cameron.....

ha ni plak kat sebelah strawberry jeruk pun dia nak bergambar....sama cam aku jgk.....kerja asyik nak bergambar je....

tak sah kalau tak makan ice cream strawberry ni....RM1.00 je utk satu btg....memang murah dan sedap.......memang best sgt..........

pilih sayur tu kak jgn tak pilih......jgn badan tu hempap sayur dah la....ahaks....

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............muka aku dah nak sama bulat dgn bunga kubis dah sekarang ni........bila la aku nak mulakan diet ni.........kan kalau aku diet dan kurus kering...tak lalu plak laki aku ni...kurus cekeding mcm tiang lampu........tapi takpe....akan di usahakan kurus..tapi bukan cekeding ye.....sayang

ha ni minah indon....aku suruh je dia posing buat2 malu plak....pastu nak suruh aku ambik semula gambar dia...malasla aku...dah kira nasib baik aku rajin ambik gambar korang berdua ni....hhehhehe...tapi dia memang best...asyik tak henti2 mulut tu pujuk suruh beli sayur dia.....aku ni memang termakan pujuk..so beli jelah....

Tgkla kali ni gaya suami aku ni.....tepi org jual goreng pisang pun dia nak posing.....nak beli cempedak goreng tapi takde...kali ni pisang goreng mak cik ni tak best....coz lembek2...aku sukakan pisang yg keras yg kurang masak lepas tu goreng .......suami aku plak suka pisang lembik......pelik betul..ni selera yg berbeza ...biasanya selera kami sama je.......Hurmmm

emmmm.........nak beli jagung ke Bang....takpe beli ..beli...i bayar...wAWaaaaaaaaaa.........tapi memang bestlah jagung dia......kena beli dan patut beli dan di mestikan beli lah kalau sampai Cameron

Jagung Cameron memang the best lah.....tak sah kalau aku ke cameron aku tak beli jagung.......rasa cam borong je semua jagung kat depan aku ni.....tapi takut duit tak cukup je nak byr tu yg tak jadi borong tu..hahhahhaha......tapi jagung pak cik ni memang best...dia jual kat tepi jalan nak masuk tempat beli sayur tu je.....ingat baik2 janggut dia tu..mesti kena cam dia..coz nak kena beli jagung kat dia......hhehehe....

Besarnya baju aku ni......bukan aku yg gemuk ye...tapi baju aku ni yg besar...apala baju aku ni besar sgt...buat org keliru nampak aku gemuk je ni....hahhahhahhaahahhaha........baju di persalahkan dlm hal ini....huhuhuhu

ni tgh beli bunga utk SPA aku.....aku memang sukakan bunga2 fresh ni......baru nampak cantik kan...memang borong bunga la aku.......tu pun tak byk sgt pilihan ...beli mana2 yg perlu je tu.....coz byk kedai dah tutup........biasanya tutup lewat ....ni pukul 5 dah byk yg tutup....balik awal2 nak buat apala dia org ni...hehhehe

tgkla rupa carrot ni.....mcm manala aku tk geram tgk ni....tgk je terus nk mkn......emmm memang best sgt dan betul2 rangup........sedap sgt makan ni tau........

Tgkla suami aku ni....kalau bab bergambar memang mengalahkan aku rupanya..nasib baik tak masuk dlm kepala dlm bonet kete tu.....nak bergambar dgn sayur la tu..emmmm

Tgklah aku ni..memang betul2 rakus nampaknya di situ..hahhaa...aku ni suka sgt makan carrot...tambah2 aku beli carrot yg kecik2 ni...dah kiut miut ....bila tgknya memang buat aku nak makan.......kalau dtg Cameron memang tak sah kalau tak beli sayur......dlm kete aku kali ni penuh dgn sayur...bunga plak takdela byk sgt...coz nak masuk ladang bunga tak bleh....kete aku ni rendah sgt la....kan terangkat2 punggung aku kalau ikut jalan yg tak rata ni......apa2 pun carrot ni memang bestlah.....

Nilah tempat Mee Kuah....,kalau aku dr KL....sampai je tanah kelantan ni ...memang aku singgah makanla..tu pun kalau kedai dia bukak la....memang best sgt..dgn kuahnya yg ala2 pink gitu......dgn udang besarnya...emmmm...memang kebetulan tgh lapar plak sekarang..kalau ada kat depan ni gerenti licin.....

ni adalah rupa Mee Kuah kat KG PEK Kuala Krai.......memang best sgt2 ..teringat plak kat kuah ni....slurppppp bestnya....laparla plak.....

Sayang lapar ke....kesian ...samalah i pun lapar gak....huhuhu.....i yg cepat habis dr u.......nak tambah tapi takut u marah..hhehhehe

Tgklah betapa laparnya kami berdua apabila menjejakkan tayar kereta ke negeri Kelantan ni......makan memang tak pandang kiri kanan pun.....kelaparan memang terserlah hendaknya.....



Suasana dalam KB KOPITIAM bawah SPA aku ni.......

Ha...sampai je KB terus makan kat sini ni ha...bukan apa rindu kat roti bakar .....lagipun ada kawan2 yg minum2 kat sana so kami joint la skali..kebetulan Kopitiam ni dekat dgn SPA aku ni.....hari2 lah aku order roti bakar ni naik atas..kalau aku malas nak turun....hhehehe

Nasi Lemak...huhuhuhu makan plak jam 01.00 pg.....faham2 jelah sebelum tu dah makan roti bakar......nafsu makan aku sekarang ni memang melampau2.....nak kata ehem2 ....emmm belum lagi masih terlalu awal......tapi nasi lemak ni aku kongsi bersama suami ye.....tapi aku la yg byk makan hahhahhahhaa....




Huuuuhuuu seminggu lamanya aku berada di KL....konon2nya nak hantar suami aku tapi aku plak yg melekat.......nampak gayanya nak kena pindah KL ni...tak larat ni nak ulang alik hantar ...
kami berdua ni konon2nya nak balik jam 08.00 pg la kan....emmm kalau aku tak bangun tak tahu la jam berapa nak bertolak......tidur memang best sgt2 ..yelah dgn sejuknya..mendungnya.....best betul memang terasa malas sgt nak bangun........tapi paksa jgk utk bangun yelah KL - KB ni bukannya dekat.......

3 Comments:

cHaDacHaDa said...

mana ada muka kakyu bulat cam kobis.
tak dpt bayangkan so tak sesuai.
hihihihi

P.S teringat plak ja bentuk muka ja cam soya bean.
tgh cuba bayangkan soya bean tp berambut di atas.

boleh gelak guling-guling.

*larikkkk sebelum diperambattt!

lily lotus said...

sakan borong kat cameron u!
tak bawa the kids ke??

DatinDiaries said...

chada....dia memang soya beans...

lily lotus....kids kat rumah..ni sis dr kl singgah cameron dulu.