February 18, 2010

SHOPPING.....

Memula skali aku singgah Natural Factory Outlet..lepas makan je terus jalan kaki ke bangunan sebelah.....

pas cuci2 mata kat situ...aku ke Rumah Mode..nak tgk apa yg istimewa sgt kat dalam ni..memang femes emes betul tempat ni....bila aku masuk je..hurmmmmmmmm memang nak naik muntah rasanya tgk..banyak giler baju kat dalam ni dan semuanya cantik2..cuma aku jelah yg susah nak cari baju yg sesuai dgn huuhuhuhuhuhu aku...waaaaaaaa...adalah aku beli utk aku 1 helai je..hehhehh dan yg selebihnya sudah pasti utk anak2 tersayang..

Nak jugak HB aku bergaya kat sini...kalau anda ke Rumah Mode jgn lupa singgah tgk patung ni ye...dan cuba anda perhatikan mata patung ni betul2......apa yg anda nampak kat mata tu nanti..

hurmmmm..banyak shopping nampak....tapi...masuk je dalam tu HB aku tidur atas kerusi jeeeeeeeeeeeeee......so berjam2 lah aku bebas nak memilih apa saje....lama ke..sampai u bleh tertidur tu..hehehe

lepas je shopping kat Rumah Mode....baru terasa kering tekak weh....hehhehhee..keluar utk beli minuman jap...tak tahan sangat

posing lagi....

HB aku plak punya turn...kan kami ni serasi....suka berposing je kerjanya

Dah...jom kita ke bangunan2 yg di sebelahnya plak....sementara pemandu kami 'Angga' dok tidur dalam kereta kot..hehehe

Singgah plak kat Modeplus Factory Outlet...kat dalam ni takde yg menarik sangat...aku cuma beli TShirt jelah...Thanxs ye sayang.....

tgklah keadaan Kota Bandung yg begitu sesak tak kira waktu....tapi kalau di Jakarta lebih teruk lagi dari ni...dan di sini plak cam takde sistem...main masuk suka hati je...huhuhuhu...tapi aku dan HB memang mendapat pemandu yg cekap..so takde masalah utk semua ni..semuanya bisa diatur gitu..

melalui Pasar Sederhana..pada mulanya masa aku makan Nasi Padang tu, aku ingatkan kedai tu namanya Sederhana..rupa2nya Sederhana tu jalannya.....agaknyalah..hehehe

Baru sampai di Jalan Chihamples..nak tgk apa yg menariknya kat sini..kot2 ada yg sangkut plak..

HB aku biasalah suka tgk jacket...coz dia pegi keje naik motor je....cepat dan pantas katanya..

tiba2 je ada gambar ni..saje je iklan je jap ye..

Ha..iklan lagi......hehhehhehee..

aku tak masuk pun Bistro kat atas tu..juz ambik gambar HB aku kat depan tangganya je..bukan apa..bagi aku menarik tang patung dok 'tumah' atas tangga tu je.....memula tu terkejut gak aku..ingatkan org betul....rupanya org tak betul...hehhehee..











Masih lagi dihari pertama aku dan HB berada di Bandung, aku ni memang tak reti nak penat ke apa...tapi nak kata tak penat tu memang tipulah...cuma aku fikirkan masa je..coz aku berada di Bandung ni hanya 4 hari 3 malam je..so aku kena gunakan masa sebaik yg mungkin dan boleh dikatakan all out gilerlah aku keluar kali ni...


4.00 ptg - setelah selesai semuanya di Hotel, aku mulakan shopping utk hari pertamaku...memang amat memenatkan ..rasa cam nak pitam pun ada..tapi semangat utk bershopping mengatasi segalanya dan menguatkan semangat aku nampaknya kali ini..hehhehheh..dan hari ni jugak aku jelajah semua Factory Outlet ...tapi takdelah semua sangat pun..aku akan pegi setakat mana yg sempat dan asal nampak je masuk..tak beli pun takpe..janji masuk je dulu...untuk hari ni dan tgh hari ni je aku sempat shopping kat Natural Factory Outlet...Modeplus Outlet dan Rumah Mode...hurmmmm semuanya boleh dikatakan berjam2 aku kat dalam tu....boleh main rambang bijik mata dibuatnya..tapi nasib baik jugaklah nak cari yg size aku ni kureng memuaskan hati aku..hehhehehe..kalaulah badan aku 1 tahun yg lepas sure la aku balik Malaysia makan biskut kering..hehhehhee....coz duit dah habis...huhuhuhu..

1 Comments:

miz safura said...

Hi,

Seronok baca your experience di bandung. And can I ask how to contact your driver? Plus, how much he charged you for your trip?

Thank You!